15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Frysing av courgette: rå eller blanchert? Hva er bedre?

Zucchini er en sunn, kalorifattig grønnsak for lette sommerretter, men den kan også tilberedes på en rekke måter. Du kan tilberede squashruller som en forrett, steke courgettepannekaker og bake courgette -quiche uten bunn. Det er til og med courgette -brownies som er saftige, sjokoladeholdige! Men når du dyrker courgette i hagen din, vet du at den populære sommergrønnsaken noen ganger kan gi mye mer utbytte enn du kan spise. Og selvfølgelig vil du ikke at det skal være bortkastet. Vi viser deg tre måter du kan fryse courgette – i form av revet pasta og skiver – for å legge til et snev av sommer til rettene dine selv i januar.

Kan du fryse courgette??

Skjær courgette i biter og frys ned

Selvfølgelig kan du! Du får ikke samme sprø tekstur som fersk courgette, men frossen courgette er gode tillegg til supper, gryteretter, sauser, muffins og glutenfrie brød.

Hvilken courgette å velge for frysing??

Velg courgette å fryse

Når du velger courgette å fryse, velg fast, ung courgette med en diameter på omtrent 5 cm og en lengde på 18 cm. Courgetten skal være fargerik og fri for flekker, bulker og myke flekker.

Etter hvert som zucchini blir større, blir de tøffe og utvikler flere frø. Store courgetter oppbevares best revet eller purert. Fjern frø og svampete flekker med en skje.

Ideelt sett må du høste courgette rett før frysing for å få den beste kvaliteten, eller opptil tre dager på forhånd. Oppbevar uvasket courgette i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Vask squashen godt under kaldt rennende vann før du forbereder dem til frysing.

Kan du fryse courgette rå uten å blanchere dem først??

Frys squashen rå eller blanchert

Selvfølgelig kan du! For noen grønnsaker (som mais eller grønne bønner) hjelper blancheringen før frysing med å opprettholde teksturen og fargen på grønnsakene. Denne metoden ble designet for å “deaktivere” enzymer som ellers ville få squashen til å bli grøtaktig og misfarget. Noen mennesker hevder at blanchering holder brikkene rimelig faste selv etter tining.

Imidlertid har vi funnet ut at blanchering ikke har stor innvirkning på det endelige resultatet av courgette. Tint courgette er myk og vannaktig, enten du blancherer dem eller ikke.

Hvordan blanchere courgette for frysing?

Blancher courgette -skivene

Vi anslår at blancherende courgette kan øke kvaliteten med 5-10%. Hvis du virkelig vil blanchere squashen din først, kan du gjøre dette:

 1. Skjær squashen i bittesmå biter eller skiver.
 2. Fyll en stor gryte med vann og kok opp. Forbered et isbad ved å tilsette is og vann i en stor bolle.
 3. Dypp courgette i kokende vann og kok i 1 minutt.
 4. Bruk en dørslag eller skje, fisk ut courgette og dypp dem i isbadet for å fullføre tilberedningsprosessen.
 5. Tørk av courgette før frysing. Legg dem i et enkelt lag på en stekeplate kledd med en silikonbakematte. Tørk toppen av courgette med et rent kjøkkenhåndkle; Du får ikke zucchinien helt tørr, men bare å dyppe litt vil bidra til å unngå store iskrystaller.

Tørk av squashen før den fryses

Frys zucchini uten salt

Mesteparten av tiden anbefales det å tilsette litt salt i vannet før det blancheres for å gi grønnsakene litt mer smak. Men i dette tilfellet vil saltet myke opp celleveggene og gjøre squashen grøtaktig. Så utelat saltet for nå; i stedet legg den til når du tilbereder retten.

Hvordan forberede courgette til frysing?

Kan du fryse zucchini zoodles?

Før du fryser tilbereder du squashen i den formen du planlegger å bruke dem senere. Slik at du er fleksibel hele året, kan du tilberede porsjoner av noe slag.

 • Zucchini -nudler – til supper og stuinger: lag zucchininudlene som vanlig. Skjær dem i mindre spaghetti hvis ønskelig. Frosne zucchininudler er ikke en god erstatning for pasta eller andre nudleretter ettersom de blir ganske myke og vassen, men de er ideelle for supper og gryteretter!
 • Skjær i skiver eller terninger – for alt! Skjær dem i skiver eller biter i størrelsen du vanligvis bruker. Ha dem i en smoothie, bland dem i spagettisaus, eller legg dem til din favorittsuppe!
 • Rasped – til muffins og courgettebrød. Riv squashen grovt på et kjøkkenriver og legg den revne blandingen i midten av et rent kjøkkenhåndkle. Klem ut overflødig fuktighet så mye som mulig.

Instruksjoner om hvordan du fryser squash

Frys zucchini zoodles eller rasps

Vask squashen godt og kutt av begge ender. Forbered courgette i pasta, skiver eller revet etter ønske.

For zoodles og skiver: Legg squashen på et bakeplate i et enkelt lag og frys til den er stivnet, omtrent to timer. Etter det, overfør den frosne courgetten til fryseposer eller beholdere.

Frys strimlet courgette: Etter at du har presset ut courgette i kjøkkenhåndkleet, overfører du den raspede blandingen til fryseposer, skruer eller andre beholdere. Dette fungerer best når du måler ut et jevnt beløp, f.eks. B. 1 kopp eller 2 kopper.

Frysing av squash – Hvor lenge holder den??

Frossen courgette hvor lang holdbarhet

Før frysing, merk beholderne med passende mengde og dato for frysing. Blancheret courgette kan lagres i 3-4 måneder i frossen tilstand. Holdbarheten til rå, frossen courgette er opptil 12 måneder.

Hva er de beste beholderne for oppbevaring av frossen courgette?

Frys courgette revet i et glass for å reservere

Her er 4 av de beste oppbevaringsløsningene for frosne grønnsaker:

 • Matlagringsbeholdere laget av glass – Disse tar mest plass av alle alternativene, men de kan gjenbrukes og stables.
 • Glassmurerkrukker – Dette er en annen flott måte å unngå plast. Det er best å velge glass eller glassflasker med stor åpning.
 • Zip fryseposer -Hvis du er ny i frysing og ikke har problemer med å bruke engangsplast, er fryseposer med glidelås et godt sted å starte. De er billige og enkle å finne i de fleste dagligvarebutikker.
 • Vakuumforseglingsposer – Har du en vakuumforsegler? Perfekt! Støvsuging kan forlenge holdbarheten til frosne courgetter enda mer.

Hvordan bruker jeg frossen courgette?

Frys courgette til suppe i fryseposen

Siden courgette er 95% vann, kan de bli ganske myke etter frysing og tining. Derfor er den frosne squashen best til supper, gryteretter, sauser og smoothies. Du trenger ikke å tine dem på forhånd, du kan sette dem rett i gryten på slutten av steketiden!

Frossen courgette er mindre egnet for retter som stir-fries, dampede grønnsaker eller salater. For gryteretter eller andre retter der ekstra væske kan være problematisk, må du tine squashen først. Bruk deretter bare de faste bitene og hell av saften fra tining.

Hvis du vil lage courgettebrød eller muffins, er det bare å erstatte mengden courgette som er revet i oppskriften, og det krever like mye frossen courgette revet. Tining er ikke nødvendig, da du vil ha presset ut det meste av fuktigheten før du fryser.

Previous Post
Kombiner belter – slik skal vi bruke motetilbehøret neste år!
Next Post
Lag dine egne hamburgerboller: 2 oppskrifter på luftige burgerboller