15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Den høyeste statuen i verden – India avslører offisielt statuen av enhet

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto monument monument museum bergarter elvebro

For tiden er den høyeste statuen i verden Unity Statue i India, som er en kolossal statue av den indiske statsmannen og grunnleggeren Sardar Vallabhbhai Patel. Monumentet ligger på en elveøy i Narmada -distriktet i Gujarat. Samarbeidet med Michael Graves Architecture & Design resulterte i at den høyeste statuen i verden nådde 182 meter, nesten dobbelt så høy som New Yorks frihetsgudinnen.

Imponerende arkitektur for den høyeste statuen i verden

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto minnesmerke monument museum stålkonstruksjon 3d planløsning

Monumentet representerer Sardar Patel, som var en leder og uavhengighetskjemper som forente de forskjellige statene i landet for å opprette en republikk. Patel, som døde i 1950, blir ofte referert til som arkitekten i det uavhengige India. Statuen og dens omgivelser tar mer enn 2 hektar og er omgitt av en kunstig innsjø på 12 kvadratkilometer.

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto monument monument museum stålkonstruksjon betongkonstruksjon stål fuglvisning

Monumentet ble opprettet av byggherrene til Larsen & Toubro, som mottok omtrent 420 millioner dollar for planlegging, konstruksjon og vedlikehold i oktober 2014. Byggingen begynte 31. oktober 2014, og det store arkitektprosjektet ble fullført på mindre enn fem år.

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto monument monument museum fjellkjeder river island

Den høyeste statuen i verden består av to semi-tilkoblede, sylindriske deler laget av betong, som er støttet av en stålkonstruksjon. Dette bærer også den ytre kledningen. Et galleri med utsikt over 152 meters høyde gir utsikt over Sardar Sarovar -demningen og de nærliggende fjellkjedene. Fasilitetene på stedet inkluderer også et besøkssenter og hage, og arkitektene har også designet gater som forbinder stedet med det omkringliggende samfunnet.

verdens høyeste statueprosjekt besøkssenter statsminister narendra modi seremoni avduker vanhelligelse

“Statuen vil ikke bare stå høy i fot og føtter, men mye mer når det gjelder vitenskapelige, historiske, nasjonale og åndelige verdier,” sa statsminister Narendra Modi. “Min visjon er å utvikle stedet som en inspirasjonskilde for århundrene som kommer.”

Realisering av prosjektet

Selvfølgelig var øya teknisk sett ennå ikke en naturlig forekomst. Som du kan forestille deg, krevde den fantastiske statuen en vanskelig teknikk og kompleks forsterkning for å bygge et slikt fundament på bare en pseudo-øy eller, som MGA & D dette beskriver å støtte en hylle midt i Naramada -elveleiet. Det var først etter at det ble bygget et stivel nedstrøms (og vannstanden hadde steget med 6 meter) at elveleiet ble senket.

verdens høyeste statue prosjektet besøkssenter museum blå himmel

I tillegg til bygging av statuer, har arkitektkontoret også designet gater og fremfor alt et fullt besatt besøkssenter som fremhever lederfiguren og viser minnene om hans livsverk som sosial person.

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto monument monument museum stålkonstruksjon del av byggeprosessen

Patels kamp for Indias uavhengighet og hans evne til å forme verden fikk statsminister Narendra Modi til å gjenopplive statsmannens likhet. Det som startet som en steinete pseudo-øy har blitt mer et tilfluktssted for den høyeste statuen i verden.

verdens høyeste statuprosjekt besøkssenter statsminister narendra modes seremoni avduking tribune føtter tær

Statuen ble offisielt innviet av den indiske statsministeren Naredra Modi, og detaljene på bildet ovenfor viser den utrolige omfanget av strukturen. Det tok 56 måneder å fullføre – 15 måneder for planlegging, 40 måneder for bygging og to måneder for overlevering av konsortium. Materialene som kreves var 75 000 kubikkmeter betong, 5700 tonn stålkonstruksjon og 20 400 tonn andre stålelementer.

Den høyeste statuen i verden – problemer

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto minnesmerke monument museum planter blomster sett fra siden

Lokale stammefolk av Tadvi -stammen nektet å kjøpe land for utvikling av turistinfrastrukturen rundt statuen. De ble tilbudt kontanter og landkompensasjon og jobber ble tilbudt. Aktivister som Medha Patkar og Gladson Dungdung har også uttalt seg mot prosjektet. De hevdet også at Sadhu Bet opprinnelig het Varata Bawa Tekri, etter en lokal guddom, og dermed var et sted av religiøs betydning.

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto minnesmerke monument museum stålkonstruksjon betongkonstruksjon

Miljøaktivister har også skrevet et brev til sentralstyret og hevdet at prosjektgjennomføringen har startet uten godkjenning fra miljødepartementet. Innbyggerne i Kevadia, Kothi, Waghodia, Limbdi, Navagam og Gora motarbeidet konstruksjonen av statuen og krevde tilbakeføring av landrettigheter til 375 hektar land som tidligere ble ervervet for demningen og dannelsen av et nytt underområde i Garudeshwar.

verdens høyeste statue i prosjektet øy luftfoto minnesmerke monument museum stålkonstruksjon fundament

De nektet også å etablere Kevadia Area Development Authority (KADA) og bygge Garudeshwar Weir Cumeway Project. Gujarat -regjeringen godtok kravene deres.

Previous Post
50 eksempler på profesjonelt utformede kjøkken med øy
Next Post
Lag Fluffy Slime selv – 3 oppskriftsideer med kunstsnø og svamp i enhjørningsfarger