15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne lysekrone belysning

Mass Light - lampeholder i marmor

Begrepet “lysekrone” er forbundet med overdådighet og storhet, men de tidligste lysekronene ble designet mye mer beskjedent. De ble rett og slett reist i form av et trekors. Skarpe metallpinner ble hamret inn i dette for flere lys slik at de skulle festes. Henget fra en kjede på en takbjelke, ville lysekronen ha opplyst mange middelalderske banketter av edle herrer. Det er fascinerende å tenke på at dette er nydelig moderne lysekrone belysning, Med mange komplekse eksempler og intrikat stil presentert, har alle utviklet seg fra denne relativt enkle designen.

Taklampe fra Kundalni

moderne pendellampe fra KUNDALINI

Mer komplekse og dekorative former av lysekronen begynte å dukke opp på 1400 -tallet. Disse ble populære i kongelige palasser så vel som aristokratiske og velstående husholdninger i Nord -Europa. Lysekronen ble et symbol på luksusbo på grunn av de høye kostnadene ved å brenne så mange lys. Å eie en lysekrone ble et betydelig statussymbol som var forbundet med stor rikdom. Heldigvis i dag moderne lysekrone belysning drevet av elektrisitet og ikke dyrere å bruke enn noen annen lysmontering.

moderne lysekrone i plexiglass

Plexiglaspendel fra KUNDALINI

Den som vises her moderne lysekrone belysning varierer fra enkle til veldig utsmykkede design, alle disse designene har interessante historiske assosiasjoner. Den mest forseggjorte moderne lysekrone design sannsynligvis referere til 1700 -tallet da ‘ormolu’ design ble høyden på moten. Denne stilen var kompleks og flamboyant med flere buede grener som støttet et stort antall lys. På den tiden ble ytterligere dekorative elementer inkludert blomster- eller bladformer lagt til og blykrystalldråper sprer lyset i fascinerende former.

Taklampe i polykarbonat

Taklampe i polykarbonat

Så en gang et fantastisk blikkfang i interiøret i palasser og herskapshus og rimelig bare for de mest velstående, men den fantastiske lysekronen er nå tilgjengelig for alle. Populariteten til moderne lysekrone belysning er ubestridt. Lysekronens mote er nå inkludert i alle stiler av interiørdesign. Med design som passer alle budsjetter, er lysekroner rimelige for alle som ønsker en. Men hvis du er utrolig rik, kan du selvfølgelig fortsatt velge og betale en liten formue for en utmerket håndlaget krystallversjon eller en original antikk som verdens største lysekrone. Dette var en gave fra dronning Victoria og ligger i “Dolmabahce Palace” i Istanbul. Dette bemerkelsesverdige kunstverket har totalt 750 lamper og veier 4,5 tonn. Jeg beklager å skuffe deg, men han er en ikke til salgs!

av Jaz

Twisted lights av Erwin Zwiers

vridd lys - erwin zwiers design

moderne lysinstallasjon av Ramon Esteve

lysinstallasjon av ramon esteve

Aura lysekrone av Oceane Delain

aura lampe fra delain og durandard

moderne lampe fra Form us with love

Taklampe i silikon av Arturo Alvarez

silikonpendel av arturo alvarez

Krystall lysekrone

pendellampe PREARO COLLEZIONE

Previous Post
Farger til stuen – 55 flotte ideer for fargedesign
Next Post
Dekorasjon med lys – 21 utrolig enkle DIY -ideer