15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Det populære proteindiet fra Dukan – ernæringsplan i 4 faser

kjøtt blåst pynt tomater diett mat protein

Det populære Dukans proteindiett er rettet mot de som ikke bare leter etter raske diettresultater, men også ønsker å opprettholde sin ideelle vekt permanent. I 2000 ble ernæringsfysiologens bok “The Dukan Diet” utgitt, og siden har hans råd om sunt kosthold blitt mer og mer kjent.

Gå ned i vekt med Dukans proteindiett

pierre dukan variasjon mangfold faser planliste mandler valnøtter hasselnøtter

Hele ernæringsplanen for Dukans proteindiett består av fire faser. Den første fasen kalles angrepsfasen og kjennetegnes ved å gi avkall på karbohydrater og fett. Perioden varer mellom 7 og 10 dager. Det legges vekt på proteinmat, blant annet magert kjøtt (storfekjøtt, fjærfe, slakteavfall, skinke), fettfattige meieriprodukter, egg, fisk og sjømat spiller en viktig rolle i et sunt kosthold. Det er ingen begrensninger på mengden av disse matvarene eller antall måltider du kan spise. Vannet som drikkes må ikke være mindre enn 1,5 liter per dag. Noen urter og krydder, løk og kaffe og ½ spiseskje havrekli er tillatt i små mengder.

protein diett av dukan tredje fase protein fullkorn grønnsaker frukt meieriprodukter

Den andre fasen av Dukans proteindiett varer også omtrent 10 dager og kalles oppbyggingsfasen, ofte også kalt forsterkningsfasen. Det regnes som det viktigste fordi det skal føre til målvekten. I motsetning til den første fasen av sunt kosthold, er noen grønnsaker tillatt i den andre fasen. Imidlertid er protein fortsatt hovedelementet i Dukans kosthold. På visse dager kan paprika, sopp, tomater, agurker, auberginer, spinat og andre også inngå i de proteinholdige måltidene. Tilsett 2 ss havregryn til den daglige menyen. Poteter, bønner, erter, linser, mais, ris og avokado er nå strengt forbudt.

Oppretthold vekten ved hjelp av Dukans proteindiett

ideell vekt nå normal mottakskontrollskala elegant konvertering

Den tredje fasen av Dukans proteindiett er kjent som stabiliserings- eller konsolideringsfasen. Dette er en tid for endring. Denne fasen kommer først etter at idealvekten er nådd. Verdien legges på “å holde vekten” og ikke lenger på å gå ned i vekt.

Varigheten av denne perioden er veldig individuell og avhenger av forskjellen mellom kiloene før de to første fasene og kiloene etter de to første fasene. Et eksempel: hvis noen har mistet 5 kg i mellomtiden, tar den tredje fasen 50 dager for dem.

Den tredje fasen ser frem til mangfold: svinekjøtt og lam, ost, fullkornsprodukter, sterke karbohydrater, frukt. To av ukentlige måltider kan enkelt kalles festmåltider – alt er tillatt. En proteindag bør definitivt inkluderes, og det er også viktig å drikke vann så mye som mulig.

Den fjerde fasen av Dukans proteindiett – her begynner det nye livet med en ny forståelse av riktig ernæring og sunt velvære. Vekttapet, tilpasningen til den nye ernæringsplanen og vedlikehold av den oppnådde vekten – alt er allerede gjort nå. Denne fasen er kjent som livslang fase eller vedlikeholdsfasen.

En ukedag tilhører alltid proteinene, og det er av stor betydning at det alltid er samme ukedag. På alle andre dager er det et utvalg av 100 Dukan -matvarer. Det er en god idé å følge denne listen og unngå matvarer som inneholder mye sukker, fett eller stivelse. På grunn av sine sunne fordeler, kan havrekli ikke utelukkes. De reduserer sult og inneholder ingredienser som er viktige for kroppen.

Regelmessig trening spiller en avgjørende rolle i alle fire fasene!

 Vann hjelper deg å gå ned i vekt

glass flytende energi slanking fettforbrenning flyte helse fuktighet

Proteinrik mat bør være linchpin i hver diett 

proteinrik diett egg nøtter fjærfe fisk svinekjøtt slank

Kjøtt i kombinasjon med grønnsaker sikrer et sunt kosthold 

protein diett av dukan andre fase tomater kjøtt løk lett dressing saus

Sport som et hjelpeverktøy for enda raskere vekttap

bevegelsessportidéer varme opp et sunt liv gå ned i vekt raskere

 Fisk – velsmakende og  sunn samtidig

fisk pierre slanking grønnsaker laks deilig sunt høyt protein

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?