15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hagedesign – 107 bilder, vakre hageideer og stiler

de nydelig hagedesign tar nøye planlegging og online forskning. Du vil ha en velordnet hage med sterke linjer og tydelig struktur, i stedet for en vilkårlig samling av planter?

hagedesign-moderne-belysning-gips-naturstein-vannbasseng

Så ta en titt på de 107 hagedesignbildene og ideene vi har satt sammen.

20 ideer til hagen som lover vakre stunder utendørs

Hagedesign og landskapsarbeid – 12 gode eksempler

Moderne hagedesign med steiner – 28 trendy ideer

Moderne planlegging og hagedesign

hage design-stripe seng-corten stål-kant-grus-vann funksjon

Bestem deg først for om du vil skape en formell eller uformell atmosfære i hagen. De uformelle designene følger det naturlige terrenget og bruker lange, buede, flytende linjer for blomsterbedene. De formelle designene bruker rette, geometriske linjer og symmetri. Hagenes stil skal også matche husets stil.

Terrasse og hagedesign

hage design terrasse aksent palme planter graeser moderne

Tegn eller planlegg plasseringen av blomsterbedene i hagen ved hjelp av programvare. Tegn også huset og andre områder som vil være i kontakt med de plantede områdene. Unngå kompliserte former og stramme kurver fordi de er vanskelige å vedlikeholde. Gjør blomsterbedene minst 1 meter brede. Senger bredere enn 3 meter bør ha en eller annen type gangvei, sti eller uplantet område som gir tilgang. Planlegg gangveier, terrasser, sittegrupper og alle slags hageområder.

Design hagen din vakkert – 10 praktiske ideer for ditt eget landskapsarbeid

Hagedesign – 19 nyttige tips for det perfekte hagedesignet

41 ideer til en liten hage – design når plassen er begrenset

Sjakkbrettside for hagen

hagedesign originalt sjakkbrettmønster blomster plenhekker

Den vanlige kantformen er rektangulær og er lagt ut langs plenen eller hagegjerdet. Øsjengen tilbyr et fint alternativ til den rektangulære grensen. Mens i den klassiske grensen holder høye planter seg tilbake og de lave – hold deg foran, en øybed er synlig fra alle sider. Som en øy. Plant høye blomster i midten, og den lave – på kanten. Velg den typen blomster som umiddelbart vil fange øyet.

hagedesign moderne design terrasser blomsterbed personvern skjerm metall utseende

Stripsengen er en god løsning selv om det ikke er nok plass. Den passer perfekt ved siden av terrassen, foran hekken eller mellom fortauet og husveggen. Plantebånd kan også fungere som romdelere for forskjellige hageområder. Se potensialet i hvert hjørne av hagen.

Design på forhagen

hagedesign foran hage idé gjerde buksbom veranda hus romantisk

Du bestemmer også om hagedesignet ditt vil følge et ensartet tema og stil. Dette bestemmes av plantetypen, gjenkjennelige designfunksjoner og materialer. Uformelle hagestiler inkluderer hyttehager, steinhager og sommerfuglhager. Den engelske, middelhavs, greske, romerske og japanske hagen har en formell struktur. Nedenfor vil vi fordype oss i de typiske egenskapene til hver hagestil.

Artikkeloversikt:

ideer om hagedesign

1. Zen og japanske hager 5. Moderne hagedesign

2. Formell hage 6. Koselige sittegrupper i hagen

3. Tropisk palmehage 7. Dekorasjoner og vakre høydepunkter

 4. Liten hage 8. Design av hagen foran

ZEN OG JAPANSK HAGE

hagedesignbilder zen hage sand stein buddha

Asiatiske hager er basert på japansk og kinesisk hagedesign samt læren til Zen og Feng Shui. Totalt sett bør denne hagestilen ha en beroligende karisma. Typiske stilelementer er flytende former, buede stier og broer. Elementet vann spiller en spesiell rolle.

dekorative fuglestatuer

hagedesign asiatiske damstein steiner fugler statuer

Dammer, små fossefall, bekker, kilesteiner og fontener bør ikke mangle i den japanske hagen. Vippingen av vannet har en fin beroligende effekt. Bambusrør som vanndispensere blir også mer og mer fasjonable.

Glasskulefontene

Landskapsarbeid idé liten glassball fontene tre pergola

Når du lager dammer, er hovedfokuset på harmoni med naturen. Steiner brukes ubehandlet, som om de var dannet av naturen.

liten dam og bonsai -tre

japansk hage har dammer, bonsai -tre

Damplantingen er ganske økonomisk. I utkanten av dammen er det imidlertid flere planter som elsker en fuktig, men godt drenert jord. Det japanske bladet og lønnet lønn (Acer palmatum og Acer japonicum) er perfekte. De fortryller hagen med sine lyse røde eller gule høstløv.

liten steinbro

japansk hage bächle steinbro småstein ideer

Broer får også en spesiell symbolikk i den asiatiske vannhagen. Hvis broer går i en rett linje, kan spøkelser komme over broen. Derfor er trebroer ofte plassert diagonalt over vannet. Brorekkverk malt rødt er et symbol på flaks.

liten koi -dam

Japansk hage lager stepping stones rundt grusstien koi dam trær

Hvis dammen er litt større, kan japansk Koi -fisk brukes der. Fisk er et symbol på rikdom og flaks i asiatiske land.

store grønne steiner

japansk hagemose stein hvit grus dam

Mini labyrint med steiner

Zen rock garden mini labyrint lage hageport

I motsetning til den japanske hagen består zenhagen stort sett av en grusoverflate. Den rakede grusen symboliserer vannet. Av denne grunn kalles zenhagen fortsatt en tørr hage.

hvite grussteiner

zen japansk hage småstein japansk furu murvegg

Zen -stilen fungerer gjennom stilige former, prydelementer og rakede mønstre i grusen. Asiatiske trær i topiary eller store steiner (steinblokker) danner nesten alltid en naturlig stil.

Bambus baldakin

zen hage bambus tak sand sand grus gulv

Hvis det er mer plass tilgjengelig, kan en overbygd terrasse, en paviljong eller en liten hytte for den japanske teseremonien også inkluderes. Den lille tebyen kan også tjene som sentrum av hagerommet. Bambus spiller en viktig rolle som byggemateriale.

store steiner dekket med mose

zen hage legge ut steiner mos dekket sand bølge former

Torii -porter er typiske for japansk kultur. De er ikke bare inngangs- og utgangsporter, men gir vanligvis betrakteren en innrammet utsikt over hagen. De uttrykker rikdom.

Flagstein og blåregn

japanske hage steinheller hvite småstein

Steiner spiller også en viktig rolle som stilistiske elementer i den japanske hagen. Du kan ligge eller stå oppreist. Arrangementet deres følger også strenge regler.

Bambusplanter i potter

japansk hage små bambusplanter buddha statue

Bambus er uunnværlig i den japanske hagen. Fargesia -artene er spesielt egnet. Det skal imidlertid bemerkes at de sprer seg raskt gjennom kraftige rotsystemer og derfor trenger en rhizombarriere. Bambusplanter kan også plasseres i potter eller høybed.

Gangvei i den japanske hagen

japansk hage fortau ide flisstein i mellom

rosa prydbusker

japansk hage hage sti steinstein busker

FORMAL HAGE

formell hage ideer ball midten blomster øy seng

Den formelle hagestilen er uatskillelig fra barokkområdet i Frankrike og Italia. Symmetri er av stor betydning her. Det viktigste hageelementet er strengt avskårne hekker som romgrensene er definert med.

symmetriske blomsterpotter

formell engelsk hage symmetriske linjer boks hekker

Topiartrær brukes til å flanke alléer og blomsterbed og sette aksenter. Den mest kjente her er den allsidige buksbom. Mange andre eviggrønne trær er også egnet for beskjæring av topiær, for eksempel barlind, bøk, hornbjelke, ildtorn, liguster og medlar. Kolonner, kuber, kuler, pyramider og spiraler er de grunnleggende formene.

formell hage i England

Engelsk hageboks hekker gangveier murstein benk

Kjennetegnene ved denne hagestilen inkluderer klassiske materialer som naturstein og klinker til vegger og fortau. Ruten er ofte streng og rett. Siktlinjene kan bli avbrutt av smart plasserte blikkfang, men fortsett deretter til eiendomslinjen.

geometriske former og linjer

moderne hage bilder formell plen hortensia basseng grus

Den moderne, minimalistiske stilen har dukket opp fra den formelle hagestilen. Geometriske former og lineære strukturer skaper en følelse av klarhet og harmoni i din egen hage. Det eksperimenteres mer med kombinasjonen av forskjellige materialer.

liten fuglefontene som et høydepunkt

hagedesign formelle hagebilder vannfontene lave stauder

Andre viktige designelementer i den formelle hagen er fontener, vannkummer og vannfunksjoner. En fontene i et rundt betongbasseng eller en liten dam skaper en hyggelig atmosfære. Damplanter som vannliljer og sumpiriser er spesielt attraktive.

hvite og blå hortensiaer

hagedesignbilder formell engelsk hage

Skulpturer og blomsterkolonner gir også stil til den formelle hagen. I tillegg kan arkitektoniske elementer som paviljonger, arkader eller smart plasserte benker bidra til den generelle attraktive effekten av hagen.

høye tynne trær omgir området

sittegruppe hagebenker personvernskjerm høye trær flaggstein

Den engelske hagen kan forvandles til et mystisk og beskyttet tilfluktssted ved hjelp av hekker og vegger som er større enn menneskene. Innsikt utenfra er ikke mulig.

Bokshekker definerer områdene

formell hage ideer boks hekker fontene sentrum hage benk

Etter eksemplet med de barokke franske hagene på 1700 -tallet, oppstod en trend i England med nye designideer som fokuserte på myke, organiske former. Den engelske hagen leker med naturlige former: Hagestier er anlagt med en liten kurve, strukturens alvorlighetsgrad mykes med klatreplanter eller overhengende pute -planter.

Lysthus og buksbomskuler

formelle hage lysthus planters buksbom ball størrelser

Den formelle engelske hagen er spesielt levende på grunn av dens kontrasterende effekter. På den ene siden ser mørke, eviggrønne hekkplanter ut som konservative og mystiske. På den annen side observeres en romantisk overflod av blod. Duftende roser og blomstrende busker gjør hagen til en eventyrhage.

Grus hage sti og øy senger

symmetrisk hage planlegging øy senger stauder grusbaner sirkulære

Hvis du har bestemt deg for den formelle hagestilen, kan du bruke geometriske former som rektangler, firkanter og sirkler når du planlegger senger, stier og plener. Dette gir hagen en kreativ ramme med et rolig utseende.

Klinkerbelegg

øy seng røde murstein gulv bokswood potter

Et middel for å unngå rotete små hagerom er å bruke monokrome design. Du velger blomstene til plantene i en farge eller bare kombinerer forskjellige eviggrønne løvtrær.

en lav og en stor boks hekk

hage design personvern skjerm høy boks hekker tre vogn benk

Hvis du vil oppnå en frodig effekt gjennom blandede grenser, bør du planlegge en sengebredde på en til to meter. Dette gir deg nok plass til å plassere individuelle busksorter og blomster i forskjellige høyder etter hverandre. Duftende roser bør ikke mangle i den engelske hagen. De brukes i nesten alle former. I tillegg til rosenbed er rosenbuer også et av de mest romantiske designelementene i hagen.

Engelsk hage med symmetrisk design

engelske hagebilder små dammer boksbukulepotter

Karakteristiske planter for den engelske hagen er:

Hekker: barlind, hornbjelke, rød bøk, buksbom

Stauder: Monkshood, speedwell, phlox, catnip, delphinium, mullein, lavendelsorter (Lavandula angustifolia Elizabeth)

Pæreblomster: prydløk, dahliaer, gladioli

Dekorative busker: hortensia, syrin, sommer syrin, viburnum, spar, hellige blomster

Klatreplanter: clematis, blåregn

TROPISK PALMHAGE i din egen bakgård

tropisk hage vann funksjonen fontene steiner betong gangvei

Når du tenker på sommerferie, kommer du umiddelbart til å tenke på sørlige land som Spania. Å slappe av under et palme med en brus i hånden er en drøm for mange. Men palmer kan også bringes til Tyskland. Det finnes frostharde varianter som tåler temperaturer ned til minus 23 grader Celsius og vokser utendørs uten problemer. Noen oliventrær er også hardføre til minus 20 grader.

Hage med bassenger og tropiske planter

tropiske hage bassenger solsenger palmer stein gangvei

Følgende palmetyper er for eksempel godt egnet for den tyske hagen:

  • Hamppalme (Trachycarpus fortunei)
  • Date Palm (Phoenix)
  • Honningpalme (Jubaea chilensis)
  • Dwarf palmetto (Sabal minor)
  • Kokospalme (Cocos nucifera)
  • Mazari palm (Nannorrhops)
  • Nålpalme (Rhapidophyllum)
  • Fire Palm (Archontophoenix)

Grønn vegg og tak

terrasse solsenger palmer stauder takplanter grønn vegg

Et alternativ til palmer for en eksotisk hage er forresten middelhavsplanter som oliventrær, sitrontrær eller appelsintrær. Alt du trenger å gjøre er å finne ut hvilke varianter som er hardføre. Et annet alternativ ville være å sette sitrustrær i potter på terrassen. Du kan også prøve kiwi og banan.

opplyste palmer i hagen

palmehage bilder lyser opp trestammeeffekter

Riktig belysning setter ikke bare vakre aksenter i kveldstimene. Planter som kommer fra tropiske eller subtropiske områder og ikke trenger dvalemodus, kan dra fordel av ytterligere kunstige lyskilder i vintermånedene med lite lys.

dynamisk blanding av materialer

landskapsarbeid vann grus palm hage skur badekar

Hvis du vil ha en ekte liten jungel i din egen hage, bør du vurdere andre designelementer i tillegg til eksotisk vegetasjon. For eksempel en liten dam med vannplanter eller en paviljong i Bali-stil. En komfortabel himmelseng eller to solsenger med parasoll lover avslappende timer i ditt eget hageparadis.

frodig palmehage

palmehage tropisk atmosfære plen fortau stepping stones

Du får et spesielt blikkfang hvis du velger uventede fargevarianter og lyse farger. Rosa, oransje, lavendel og gult skaper umiddelbart en positiv stemning og danner en herlig kontrast til palmenes grønne. Med dette mener vi ikke bare fargede møbler eller fargerike sitteputer, men også blomster av forskjellige typer. Klatretrompeten (Campsis radicans), for eksempel, skårer med trompetformede blomster i lys oransje til rosa oransje og danner et harmonisk ensemble med friske grønne planter.

Trinnstein i plenen

palmehage ide fortau steinheller firkantet plenform

hagedesign plen flaggstein hage benk palmer steinvegg

LITEN HAGE

liten hage plen benk hage gjerde personvern skjerm

En vakker hage er ikke et spørsmål om størrelse, men om vellykket design. Mange kreative ideer kan også implementeres på en liten tomt. Du må bare bruke plassen optimalt. Alt fungerer med riktig planlegging og noen få designtriks.

Definer soner

liten hage plen tre gjerde murvegg busker kant

Det trenger ikke alltid å være en stor hage med plen og svømmebasseng. Blomsterbed, seter og dammer kan også implementeres på et lite område. Den høyeste prioriteten bør være et oversiktlig og enkelt romoppsett. Prøv å dele hagen i forskjellige funksjonelle soner. Geometriske former gir orden og ro i hagen. De forskjellige sonene bør være optisk skilt fra hverandre.

forskjellige planter og soner

planlegg en liten hage plen palmer bambus plante øy senger

Tydelige veier er veldig viktige i en liten hage. I stedet for unødvendig mange hagestier, planlegg en sammenhengende sti. Når det gjelder asfaltering, bruker du ikke småsteinbelegg, og det er bedre å bruke store plater eller et homogent grusdekke.

Trebenker og steinheller

hage dynamisk design steinheller tre benk vann dam

Ulike nivåer i den lille hagen skaper alltid inntrykk av raushet. For eksempel kan blomsterbedene være høyere enn terrassen. Høye senger i murstein er en god løsning.

smalt basseng med to solsenger

hage basseng bilder lite basseng solsenger plen

Valget av planter må også vurderes nøye, ellers vil den lille hagen raskt se overbelastet ut. Begrens deg til noen få arter med stor innvirkning, for eksempel varianter med iøynefallende blomster, dekorativt løvverk eller høstfarger. Busker med lysegrønne eller gule blader som spindelbusken “Emerald n Gold” åpner opp mørke hjørner.

MODERN GARDEN DESIGN

hage ideer design vertikale vegg terrasserte trinn

I prinsippet gjelder følgende: hagens karakter skal stemme overens med husets stil. Og selvfølgelig passer en hage med samme formspråk godt med et moderne hus. Når du designer en moderne hage, er fokuset på å redusere den til klare former og farger.

Utendørs peis som det sentrale punktet

hage design bilder terrasse ideer fortau utendørs peis

Det første trinnet i hagedesign er å dele eiendommen i senger, stier og plener. Geometriske former som rektangler og sirkler er ideelle for dette. Hagen blir sett på som en videreføring av boarealet. Det skal være godt synlig hvor stien går og hvor en seng begynner.

moderne belysning og hagemøbler

terrasse design møbler utendørs peis tre gulvbord gulv stående lys

Materialene som brukes i moderne hager inkluderer klassiske byggematerialer som naturstein, metall og tre, samt betong, glass, WPC, Corten stål, polyrattan og polyetylen. Betong, for eksempel, er veldig fasjonabelt og kan ha forskjellige former. Takket være været og frostbestandigheten er det det perfekte materialet for utendørs bruk.

Rust-utseende planter

bilder-hage-hage design-inspirasjon

Cortenstål gir en spesiell touch til den moderne hagen som en personvernskjerm, høy seng, planter eller ganske enkelt som en dekorativ skulptur. Den interessante rustpatina utstråler en naturlig teft og setter varme, lysende aksenter.

Personvern i byhagen

Personvern skjerm terrasse bambus planter solsenger sittegruppe palmer

Selvfølgelig bør ikke personvernskjermer mangle heller, men bedre i en moderne stil. Men ikke nødvendigvis i grått. Et moderne personverngjerde av tre ville også passe inn i det overordnede konseptet.

geometriske former

moderne hage formell plen hortensia basseng grus

I den moderne hagen finner du også vannfunksjoner, bekker eller vannkummer. Disse skal imidlertid ikke virke for lekne, men heller holdes enkle.

Lazara.bg

Definer områder med gress mellom steinhellene

moderne hagedesign steinheller gulvboks hekk

Plener er ikke alltid nødvendige i den moderne hagen. Alternativer her er grusområder. Et interessant alternativ ville være å bruke polstrede stauder som fliseledd. Så den lineære formen tas opp igjen. De fleste timianvarianter, stjernemose (Sagina subulata), korsikansk mynte og Isotoma fluviatilis er perfekte for dette. Noen bunndekkvarianter gir også hageeiere mye glede takket være deres delikate blomster.

grenser til plenen

moderne hagedesign plen flerårige steinheller tre dekk

Plantene spiller også en sekundær rolle her. I stedet for å lage frodige urteaktige senger, brukes løse grupper av planter eller gress som aksenter som motvirker de strenge formene.

Glød under trærne

landskapsarbeid plen buksbom ball flerårige busker

For å perfekt sette opp senger, trær, stier og andre designelementer trenger du også passende hagebelysning. Mulighetene innen utendørsbelysning virker nesten ubegrensede. Pullerter, lykter, LED -strips, undervannslys, spotlights i senger er bare en liten del av det. Allroundere som LED-planter er spesielt iøynefallende.

Tak av aluminium dekket med klatreplanter

hageterrasse design metall taktekking grønne klatreplanter

Høyder og tregjerde

hage moderne tre gjerde personvern skjerm symmetriske former

forskjellige nivåer og høye senger

hagedesign forskjellige nivåer småstein blomsterpotter

Terrassedesign i to plan

hagedesign symmetri plen trapper baller ideer

halvt lukket sittegruppe

hagedesign moderne bilder ideer sittegruppe personvernskjerm tre

grønn vegg i den lille hagen

hagedesign ideer vertikal grønnboks hekker benk

Forhøyede senger og stauder

hagedesign trebenker vann har grusstauder

Koselige sitteområder i hagen

terrasse steingulv sittegruppe peis pergola fuglehus

Din egen hage skal ikke bare gi arbeid, men også tjene til rekreasjon og avslapning i det fri. Hver hageeier trenger et koselig sittegruppe et sted for å nyte kaffen eller lese en bok. Hvis du vil lage en slik sommerstue, bør du vurdere noen ting når du planlegger.

Taktekking i hagen

terrasse design hage tretak plast hagestoler

Først og fremst bør du velge det beste stedet. Den skal beskyttes mot vinden, ikke utsettes for den brennende solen og så nær huset som mulig. Hvis du vil nyte tilbaketrukkethet, setter du opp sittegruppen nøyaktig i et hjørne av hagen. Et sitteområde nær huset eller ved hagemuren føles varmere og sørger ubevisst for ro.

Minihage på bordet

hage personvern skjerm stauder mini hage på bordet

Du bør også vurdere om du vil designe et bevegelig eller et fast sittegruppe. Møblene til en bevegelig sittegruppe består vanligvis av et bord, stoler, hagebenker og solsenger. Med den permanent installerte sittegruppen, bør du sørge for at materialet må tåle forskjellige typer vær.

under treskyggen

hage terrasse fliser boks hekker treskygge

Det er uendelige muligheter for å skyggelegge en terrasse eller sittegruppe i hagen. Hvis du har et stort tre i hagen din, kan du selvfølgelig bruke denne naturlige skygge -leverandøren. Ytterligere varianter er pergola, skyggeseil, terrassemarkise eller parasoll.

hage avslapning design pergola sittegruppe

Gulvstein, plater av betong eller naturstein brukes vanligvis som gulv på et sittegruppe. Men også impregnert tre eller WPC -plater gir en viss hygge. Sørg for at vannet kan renne bort raskt selv etter flere regnværsdager.

hvite smijern terrassemøbler

hage sittegruppe møbler hvitt smijern stauder lysthus

Sørg for at alle elementene i sittegruppen din stemmer overens med hverandre. Hvis hagen din er designet på en romantisk måte, vil hagemøbler i smijern passe spesielt godt inn i helhetsbildet. Hagemøbler laget av værbestandig polyrattan -kurv, vanligvis med en solid aluminiumsramme, er veldig populære. Det varme utseendet til det slitesterke materialet overbeviser alle som ønsker å skape en koselig velværestemning i hagen.

sorte jernmøbler

hagemøbler jern flisgulv gulv fortau personvern skjerm

Aluminium er også perfekt for utendørs bruk. Den er lett, værbestandig og stabil. Sammenlignet med andre metaller som stål, er det også relativt mye billigere.

Uteservering

hage ideer design pergola bukett boks hekk

Hvis du vil spise komfortabelt ute, kan du designe en sittegruppe med spiseplass. Bordet skal også ha en behagelig høyde. En pergola eller et fast terrassedeksel ville gjøre spisestuen regntett. Hvis sittegruppen ikke er i nærheten av huset, er det bedre å sette opp et lite utendørs kjøkken med nok lagringsplass. Enten tallerkner, bestikk eller glass, alt er klart der.

romantisk hagebelysning med eventyrlys

arbor tre hagemøbler belysning eventyr lys

Hvis du vil nyte vakre øyeblikk ute på kvelden, er riktig terrasse og hagebelysning avgjørende. Lyskjeder på en pergola eller mellom trærne skaper en stemningsfull atmosfære, mens pullertlys eller flekker langs hagestien er veldig praktiske.

hvite stauder skaper vakre kontraster

hage ideer hvite blomster lysthus tre

Ikke bare sitteplasser og dekorative gjenstander bestemmer utseendet på et sittegruppe, men også plantene. Berik sittegruppen, for eksempel med forskjellige duftende planter eller urter som vil skjemme bort øynene og nesen din samtidig. Hvis du vil lage mat ute, kan du alltid ha friske urter i nærheten.

rustikk benk under lysthuset

hage ideer pergola grønnere rustikk benk romantisk

Vil du nyte den perfekte utsikten over blomsterbedene i hagen din? Ingenting er så idyllisk som en sjarmerende sving under et tre eller en benk med et grønt lysthus. Der kan du nyte din ro og ro for en gangs skyld.

stor pergola i tre med gardiner

hage tre pergola sitteplasser plen gardiner personvern skjerm

Frodige beplantninger omgir sittegruppen

hagedesign ideer stauder små tjern steiner sitteplasser

Trinnstein i plenen

hage fortau ide sittegruppe møbler jern personvern skjerm

PYNTER OG VAKKRE HØYDEPUNKTER

lage fortau hage maler bølger stauder

Hagen får bare prikken over i’en med riktig dekorasjon. Enten stor eller liten, moderne eller nær naturen, gir dekorasjonen hver hage et personlig preg. Hagefigurer av leire, stein eller tre er spesielt effektive i naturlige hager. For moderne eller formelle hager er enkle dekorative gjenstander mer egnet. Disse må heller ikke være for fargerike. Enten du setter opp figurene dine på plenen, i sengen eller på terrassen, er opp til din smak.

liten dam med vannliljer

hage ideer dam vannliljer rutete plen

Vær forsiktig med at for mange hagedekorasjoner roter i hagen og får den til å virke mindre. Tunge skulpturer, fontener, planter og andre større gjenstander kan planlegges på forhånd. For eksempel en fontene i enden av et fortau.

lite hagedam med trebro

hageideer lage en liten dam på tvers av terrassen

Hagedekorasjoner inkluderer ikke bare figurer og blomsterpotter, men også hageplugger, solur, fuglehus og fuglebad. Disse kan også være praktiske. Materialet må selvsagt være værbestandig.

malt steinball i blomsterbedet

hage ideer fargerikt malt stein ball blomsterbed boks trær

Betong er et virkelig robust materiale for hagedekorasjon. Mange har allerede oppdaget moroa med å helle betong med ferdige støpeformer. Enten planteboller, stepping stones, telysholdere, små og store figurer – betong er fantastisk egnet for å forskjønne terrassen eller hagen etter dine egne ideer.

Steinhage og dam

hage idé liten dam vannliljer blomster naturstein

Hvis du har en romantisk, drømmende hage, kan dette for eksempel understrekes med feer og engler. Hvis du eier en japansk hage, er det imidlertid lurt å bruke Buddha -statuer og steinlykter. Disse skaper en mystisk atmosfære i hagen.

gammel sykkel som pynt

hage ideer gammel sykkel deco leire potter hann

Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe hagepynt. Gamle hverdagsgjenstander kan omdannes til vakre dekorasjoner med liten innsats. Funn fra loppemarkedet, gamle hageredskaper, kjøkkenutstyr og bestikk, sinkbokser, gamle sykler, bildekk og mye mer er ideelle for dette.

tørr steinelv

landskapsarbeid steiner elv lave stauder

Individuelle naturstein eller steinblokker er også egnet som hagedekorasjoner. Mosaikk laget av småstein er også veldig populært. Du kan ikke bare designe hagestier og terrasser med den, men også gjøre vegger, stepping steiner og fontener til helt spesielle smykker.

Hagefontene med småsteinmosaikk

hagedesign ideer fontene grus mosaikk stauder

DESIGN FOR HAGEN

front hage design steiner strutser veranda tretak

Hagen foran gir besøkende det første glimtet av huset ditt, så du bør ikke undervurdere effekten. Hagenes design er individuelt forskjellig og bør definitivt tilpasses husets stil.

Gittergjerde og klassisk hageport

forgård design buksbom potter gitter hage gjerde

Det er lurt å gjøre forhagen så lett å ta vare på som mulig. Eviggrønne planter og dekorative busker som buksbom og rhododendron er populære planter for forhagen. Med høye hekker og tregjerder kan du begrense forhagen til gaten og skape mer privatliv.

Design i skråningen

Busker i gårdsplassen omgir åsene store steiner

Når du planlegger plantingen, bør retningen og forekomsten av sollys også vurderes. Noen planter tåler ikke full sol, andre gjør det bedre i delvis skygge. Steinblokker ser spesielt vakre ut som ensomme steiner.

Vindusplanter

front yard ideer vindu blomster boks trær

Klatreplanter og lave hvite blomster

liten hage klatreplanter veggbygning lave hvite stauder blikkfang

OG NOEN HAGETIDER       moderne hagedesign gårdsplass stauder tregulvbrett gangvei

Du kan finne ut om hagen din skal være symmetrisk eller nær naturen, hvilke planter du liker eller hvilke hagemøbler som passer best i sittegruppen din, ved å lete gjennom ideene våre for hagedesign. La disse vakre eksemplene inspirere deg. Ha det gøy!

interessant form fra fortauet  

fortau terrasse design idé plantet gjerde murstein

hvite stepping stones i det grønne gresset

lage fortau hage flaggstein plen tre arbor

Ulike soner og nivåer  hage ombygging gjerde rutenett stauder forskjellige nivåer

Bassengområde og terrasse

hageterrasse basseng symmetrisk avgrensende gangveier

hageterrasser plen trapper fontene stauder

Stauder og steinfliser

terrasse design fliser firkantet stauder øy seng

Trelister med hull for plantene  

hage idé tre lameller gulv plass planter

Plante busker langs hagegjerdet

hage i skråning stakittgjerde hvite stauder

interessant beliggenhet i åssiden

hage skråning lage grus steiner kant busker trær

Hageoppsett med bokshekker   

hagedesignbilder inndeling av bokshekker fortau

Mesterverk i moderne hagedesign

  Klatreplanter på hagemuren

grønne hage veggklatreplanter murstein personvernskjerm hage benk

Grønn vegg med mose

japan hage form tregulv mos grønnende vegger

Interessant dekorasjon foran en grønn hagevegg

hagedesignbilder gjerdeklippte rør frodig planting

vakre hageideer gangvei plen lysthus blomsterbed

hagemøbler terrasse basseng personvern skjerm klatreplanter gjerde

103 bilder og ideer for moderne landskapsarbeid og hagedesign

Middelhavet hagebruk sittegruppe fontene busker stein gabions

hagedesign blomsterbed fontene idé dam

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Hold bena dine i form med Pilates -øvelser – trening av stjernene