15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bygning med tre: Det naturlige byggematerialet har mange positive egenskaper

koselig hus med peis som romdeler tretrapper steinvegg parkett

Kravet om å føle seg helt hjemme er ikke nytt. Spesielt i den mørke årstiden liker folk å gjøre seg komfortable hjemme. De skjenker te, koser seg i favorittteppet sitt, tenner et lys og setter seg foran fjernsynet eller henter en bok. Alt dette fungerer både i den leide leiligheten og i ditt eget hus. Sistnevnte tilbyr også mange andre alternativer for hyggelig opphold hele året. Fremfor alt lover byggematerialet tre mange positive egenskaper for dine fire egne vegger.

Enfamiliehus hvit fasade takterrasse med cantilever paraply moderne landskapsarbeid

Det er lett å bygge et trehus

Ta rundt 30 kubikkmeter grantre, flere hundre fliser, en inngangsdør og noen vinduer, og se og se: det ferdige trehuset er klart. Vel, det er ikke så enkelt tross alt. Men beslutningen til fordel for et prefabrikkerte hus gir faktisk to helt grunnleggende fordeler i forhold til andre konstruksjonstyper og mange andre fordeler fremfor det stort sett svært begrensede selvbestemte livet i en leid leilighet:

1. Husprodusenten, i beste fall en kvalitetsleverandør av Forbundsforeningen for tyske prefabrikkerte bygninger (BDF), på forespørsel, overtar alt husbyggearbeid frem til det nøkkelferdige hjemmet, som da bare må flyttes inn.

2. Prefabrikkerte hus er bygget av naturmaterialet tre. Dette bidrar vesentlig til et hyggelig inneklima samt til en meget god energieffektivitet og økologisk balanse i det nye hjemmet.

I det siste har derfor et spesielt stort antall mennesker valgt et individuelt prefabrikkert trehus. Det kan gjøres med disse og mange ytterligere fordeler score med de som er interessert i å bygge. I hele Tyskland er rundt hver femte nylig godkjente en- og tofamiliehus et prefabrikerte hus. I noen regioner, spesielt sør og sørvest for Forbundsrepublikken, er det allerede hver tredje til fjerde.

Prefabrikerte hus tre fasade metall tak sink takterrasse med grill

Prefabrikkerte hus er laget av tre

Du kan ikke alltid se fra utsiden eller innsiden, men prefabrikkerte hus er stort sett laget av tre. Granen er det mest brukte treet i prefabrikkerte husindustri: en produsent trenger rundt ti graner for å bygge et gjennomsnittlig prefabrikkerte hus med 140 kvadratmeter boareal. Det tar bare 23 sekunder, da har denne mengden tre allerede vokst tilbake i tyske skoger, fordi bærekraftsprinsippet har vært på plass her i 300 år. De ledende prefabrikkerte husprodusenter forplikter seg til å bare bruke tre fra bærekraftig skogbruk. Dermed sparer de naturressurser og bidrar til en sunn balanse mellom mennesker og miljø.

Komfortabelt med parkettgulv i tre og krem. Tilgang til hagen

Komfortabelt å bo i et prefabrikert trehus

Massive tremøbler, parkett, ekte trepaneler på vegg og tak – alt dette bidrar til et hyggelig romklima. I det prefabrikkerte huset er alle vegg-, tak- og takelementer laget av tre. Sammen med møblene i ekte tre er det enda bedre å bo i et prefabrikerte hus. Den åpne poreoverflaten kan absorbere overflødig fuktighet fra romluften og slippe den igjen når den er tørr. Som et resultat avtar luftfuktigheten på et gunstig nivå på 45 til 55 prosent. Men det er på ingen måte alt tre har å by på. Det sies også at det naturlige materialet fremmer reduksjon av miljøbelastning og senker pulsen og blodtrykket. Studier har dette og mer helsefremmende effekter allerede bevist. Forskerne tilskrev de positive effektene av tre til de essensielle oljene det inneholder. Fordøyelse, aggresjonsnivå, konsentrasjonsevne og kroppens evne til å restituere kan også påvirkes positivt. Det ble også funnet at det naturlige materialet har en antibakteriell effekt og er antistatisk. Støv tiltrekkes derfor ikke engang, og mange bakterier kan ikke overleve på treoverflater.

moderne prefabrikkerte trehus med overbygd terrasse plen utendørs belysning

Tre har sjarm

En naturlig og bærekraftig livsstil er absolutt trendy i dag. Bygningen og materialet tre er en av de eldste representantene i sitt slag.I evolusjonære termer er en positiv oppfatning av naturmaterialet medfødt hos mennesker. Tilstedeværelsen av naturlig tre oppleves vanligvis som hyggelig allerede før det bevisst identifiseres som årsaken til velvære. Tre påvirket allerede menneskelivet i de tidlige geologiske tidsalder, og det er fremdeles allestedsnærværende i hverdagen i dag: som et materiale i interiøret, som et materiale for kjøkkenutstyr eller musikkinstrumenter, som cellulose for papir eller som byggemateriale for helt spesielle hus.

Det spiller ingen rolle at tre er veldig heterogent. Den har individuelle strukturer, farger og korn. Og selv riper og bulker, så vel som knuter og vedheft kan – i forhold til – bidra til den positive karismaen. I motsetning til kunstige overflater blir tre alltid oppfattet som “varmt”, selv om varmeledningsevnen er lav og de naturlige isolasjonsegenskapene derfor er spesielt gode. Totalt sett er tre sannsynligvis det mest miljøvennlige materialet av alle. Ved behandling til hus, møbler og lignende – sammenlignet med for eksempel plast eller stein – brukes lite energi. Dessuten lagrer treet til og med klimaskadelig karbon på lang sikt, noe som betyr at ikke bare et prefabrikkerte trehus, men også eieren lett kan bli en eksemplarisk miljøverner.

Bilder:

Bilde 1: BDF / Haas prefabrikkerte bygning

Bilde 2: BDF / Büdenbender husbygging

Bilde 3: BDF / Keitel House

Bilde 4: BDF / Schwörer House

Foto 5: BDF / Beilharz House

Previous Post
Inspirasjon til svart -hvitt baderomsdesign
Next Post
Pole House – et spektakulært feriehus på kysten av Australia