15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Polynesiske Maori -tatoveringer: Betydningen av stammemotivene og mønstrene

Polynesiske Maori -tatoveringer er veldig komplekse motiver som har dukket opp fra gamle kulturer og tradisjoner og vokser i popularitet. Er det en forskjell mellom maori og polynesiske tatoveringer? Polynesia er den geografiske regionen i Oseania mellom New Zealand, Hawaii og Påskeøya.

polynesiske maori-tatoveringer erme-bryst-stjerne-tradisjonelle

De polynesiske tatoveringene har opprinnelse fra Hawaii, Samoan, Maori og Aztec. Hver av disse kulturene har sine egne unike mønstre som har sin egen mening. Derfor er forskjellen mellom motivene veldig liten. I dag skal vi fortelle deg om de vanligste polynesiske mønstrene.

Vi liker spesielt disse Maori -tatoveringene for en kvinne!

37 Overarms tatoveringsideer for menn – Maori- og stammemotiver

40 ideer for Ohana Tattoo: Symbolet for familie og vennskap

Maoritatoveringer og deres betydning

Polynesiske symboler – Tiki -skiltet

polynesisk-tatoveringer-tegn-mening-eksempel-tiki

Tiki er en menneskelignende figur som representerer polynesiske halvguder. Fremfor alt symboliserer de beskyttelse og har en vergerolle. Tiki spiller en veldig viktig rolle i polynesisk kultur. Tiki -organer tegnes ofte separat for å representere forskjellige betydninger. For eksempel betyr nesesymboler faren for å lukte og gjenkjenne det tidlig. Tiki -øyne, nese, munn og sider er viktige designelementer for de fleste polynesiske tatoveringsdesigner.

polynesisk-maori-tatoveringer-kalv-tiki-tegn-betydning

Tenner er heller ikke uvanlige. I kombinasjon med en lukket munn kan et slikt design lages for to kalver eller armer, der polynesiske Maori -tatoveringer er på den ene siden den samme i formen, men varierer når det gjelder motivene. Så du kan bruke flere ønskede maorimotiver og betydninger samtidig.

Polynesiske Maori -tatoveringer og deres betydning – skjell og skilpadder

polynesiske-tatoveringer-tegn-skall-eksempel-mening

I de polynesiske tatoveringsdesignene er skjell veldig vanlige og avbildet i mange varianter. De har ofte mange varianter og stiliseringer. De står for beskyttelse og intimitet. Muslingeskall symboliserer par og ekteskap. Mer presist er de representert i form av sjøsneglskjell. Familiefolk kan derfor også falle tilbake på det.

Polynesiske Maori-tatoveringer-mann-arm-skilpadde

Skilpadden er et annet symbol og en veldig viktig marin skapning for polynesisk kultur. Andre komplekse motiver er også innebygd i skilpaddeskallet, som kan ha en hel rekke betydninger. I utgangspunktet symboliserer skilpadden lang levetid, fruktbarhet og fred.

Maya tatovering – symbolske motiver og ideer for maskuline tatoveringsdesigner

Aztec tatoveringsmaler for menn – eldgamle og kampsign

Skulder tatoveringer for menn – tidløse design og slående motiver for menn

Polynesiske Maori -tatoveringssymboler – Marquesas kors

maori tribal tattoo betyr marquesas cross

Marquesas Cross er et annet symbol som er veldig populært og brukes i mange polynesiske tatoveringsdesigner. Den representerer ofte balansen mellom elementene og symboliserer harmoni. Opprinnelsen er ukjent, men noen arkeologiske studier viser at det kan være relatert til skilpadden.

Polynesiske Maori -tatoveringer som betyr marquesas cross

Det er noen ganger forvekslet med øglesymbolet. En måte å se forskjellen på de to er å finne ut om symbolet har “hale” og “hode”. Da er det raskt klart hva som vises. På en bestemt måte minner korset om kompasset, som igjen ikke symboliserer elementene, men de fire kardinalpunktene.

Polynesiske tatoveringer – Maori -solen

polynesisk-maori-tatoveringer-mening-stammesol

I de polynesiske stammetatoveringene blir solen ofte kombinert med andre symboler for å uttrykke forskjellige betydninger. I polynesisk kultur symboliserer solen rikdom, prakt, storhet og dominans. Soloppgangen står for gjenfødelse og solnedgangen for en overgang til verden utenfor.

maori tattoo man tribal sun sign

Ofte er det bare solstrålene som trekkes for å representere solen. Solen trenger ikke nødvendigvis å være avbildet helt og kan kombineres med noen andre soler i andre områder av tatoveringen. Du kan se et godt eksempel på dette ovenfor. En større halv sol er vist i skulderområdet og kombinert med en mindre i motsatt farge og side.

Solmotivet kan, men trenger ikke å være, sentrum av hele tatoveringsdesignet. Hvis du velger de forskjellige motivene, kan du lage en kombinasjon i henhold til ideene dine. Det er lurt å velge en tatovør som er erfaren på dette feltet og som kan gi deg de beste rådene. Fremhev spesielt viktige polynesiske Maori -tatoveringssymboler for deg.

Polynesiske tatoveringer – Symboler og betydninger – Havet

polynesisk-maori-tatoveringer-betyr-hav

Havsymboler er veldig vanlige i polynesiske Maori -tatoveringsdesigner. De brukes som gapemasse for å fullføre tatoveringen. Polynesiske mennesker anser havet som sitt endelige reisemål etter at de dør. Så noen ganger er havet et symbol på døden eller verden utenfor.

polynesisk maori tatoveringer armhylse menn stamme mønster

Dette betyr ikke blåskjell og skilpadder som allerede er nevnt. Disse og noen andre sjøsymboler har sine egne betydninger. Ofte er havet representert med bølgemønstre i stedet. Havet regnes også som en viktig matkilde og representerer liv, fruktbarhet og utholdenhet. Så det er et annet viktig motiv for Maori -tatoveringsdesignene.

Blekkspruten

Blekksprut, blekksprut eller blekksprut er kjent for sine regenererende egenskaper og symboliserer det også. I tillegg kommer allsidigheten og oppfinnsomheten, kunnskapen og intelligensen – betydninger som gjør den til et populært motiv. For ikke å glemme, disse sjødyrene er også en viktig matkilde. Dyret kan representeres med typiske polynesiske motiver og mønstre.

Polynesiske tatoveringer – Maori mønster haitenner

polynesisk maori arm tribal tatovering tegn hai tenner

Haitenner er et annet symbol som er veldig populært blant polynesiske Maori -tatoveringer. Over 50% av polynesiske tatoveringer har hajtenner innebygd i designet. Det kalles også “niho mano” på det polynesiske språket. Motivene er enkle å kjenne igjen fordi de består av et sikksakkmønster, dvs. flere trekanter som er stilt opp på rad.

polynesisk maori tatoveringer erme-menn-overarm-underarm-skulder

Haitenner står for beskyttelse, lederskap, makt, villskap, tilpasningsevne osv. I polynesiske legender representerer haier også polynesiernes gud.Den autoritære karismaen gjør hai -motivet veldig populært. Den kan brukes til å fylle hull eller for å ramme inn bestemte områder og også hele tatoveringen. Trekantene kan avta til et hvilket som helst punkt, det vil si at de kan utformes for å være likesidet eller likebenet.

Polynesiske tatoveringssymboler – Lizard (eller Gecko) Betydning

Polynesiske Maori-tatoveringer som betyr-øgle-stamme

I polynesisk kultur regnes øgler og gekkoer for å være manifestasjoner av gudene med navnet Moko (dette er også navnet på ansiktstatoveringen i maorikulturen). Denne skapningen kan snakke med gudene, observere verden utenfor, bringe lykke. I maorikulturen antas det at øglen beskytter mot ondskap og sykdom.

Maorimønster – spissen av et spyd

Spydspissene kan sees på nesten alle polynesiske tatoveringsdesigner. Symbolet står for mot og kamp. De brukes vanligvis i kombinasjon med andre symboler for å formidle visse betydninger. For eksempel betyr et bånd med spydspisser og et bånd med Enata -symboler ved siden av seier over motstanderen.

Polynesiske tatoveringer – Personsymboler – “Enata

Polynesiske Maori-tatoveringer -arm-sign-enata

“Enata” er et typisk motiv for polynesiske maoritatoveringer og symboliserer mennesker og guder. Det kommer fra Marquesas -språket og står for livserfaringer, fødsel, rolle i samfunnet etc. Det kan også representere forhold som ekteskap, familie, slektninger og venner. Et invertert enata -symbol kan også symbolisere en motstander.

Hånd tatovering

Du bestemmer selv hvilken del av kroppen du velger polynesiske Maori -tatoveringer. Mens kvinner foretrekker mindre design for håndområdet, nakken, ryggen, føttene eller lårene, bruker menn gjerne større armhylser, som ikke bare dekker overarmen, men også underarmen og til og med skulder og bryst kan ta.

Tatoveringsdesigner med dyp mening

Polynesiske Maori -tatoveringer krever utvilsomt god planlegging og at du er godt informert om mulighetene, symbolene og motivene slik at du også kan vurdere alt som viktig og få et perfekt design. Du trenger heller ikke å være veldig omfattende. Subtile tatoveringsdesigner som i eksemplet ovenfor er like attraktive og kan være helt tilstrekkelige.

Ideer for kvinner og menn

Dette motivet for en kvinnes lår er også subtil. Spesielt de kvinnelige representantene blant dem vil ha en tendens til å foretrekke slike varianter. I stedet for en stor tatovering kan du også vurdere to eller tre mindre, som er valgt for forskjellige områder og fortsatt inneholder alle viktige symboler. En konsultasjon med tatovøren kan også hjelpe her.

polynesisk-maori-tatoveringer-skulder-tatovering-menn-moderne

Kombinasjon med ulvepote

Polynesisk maori-tatovering skulderoverarm

Kjenn igjen Maori -motivene i denne tatoveringsdesignen?

polynesisk maori tatoveringer overarm spiral tegn betydning

Hvert tegn har en annen betydning

Polynesisk Maori tatoveringer overarm skulder mann mening

Maoritatoveringer er spesielt populære blant menn

polynesisk-maori-tatoveringer-mann-overarm-stamme

Turtle tatovering med stammedesign

Polynesiske Maori tatoveringer mann overarm skilpadde

Maori brysttatovering for mann

polynesisk maori tatoveringer mann bryst tegn tegn

Ideer for kvinner

polynesisk-maori-tatoveringer-kvinne-tilbake-stamme-blomster

polynesisk-maori-stammearm-tatovering-tegn-spiss-spyd

polynesisk-maori-tatoveringer-kvinne-ribbe-stamme

Polynesisk-Maori-Tatoveringer-Betydning-Motiver-Skilt

Polynesisk-maori-tatoveringer-arm-bølger-sol-symboler-mann

Polynesisk maori tatoveringer underarm kvinne stammebånd

polynesisk-maori-tatoveringer-span-stammemotiver

Polynesisk maori tatoveringer stammetegn betydning

Previous Post
50 eksempler på profesjonelt utformede kjøkken med øy
Next Post
Lag Fluffy Slime selv – 3 oppskriftsideer med kunstsnø og svamp i enhjørningsfarger