15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer

Å male og lage håndverk med småbarn er alltid morsomt og har også positive effekter på barnets utvikling. Under slike aktiviteter øker konsentrasjonen, finmotorikken utvikler seg og fantasien stimuleres.

Husflid med 2 år gamle barn, fingermaling

Selv fra de er veldig små, er de små nysgjerrige på de forskjellige materialene og vil berøre alt med hendene. I denne artikkelen har vi samlet mange gode ideer og tips for å lage med 2 år gamle barn som kan inspirere deg til å starte kreative håndverksprosjekter.

tinker-med-2-år-gamle-ideer-salte-deig-motiver

Håndverksideene for 2 år gamle barn skal være så enkle som mulig, men inneholde så mange farger som mulig. Alt materiale som brukes skal være barnevennlig og giftfritt. I 2-årsalderen begynner de fleste barna å være selvstendig næringsdrivende og får inspirasjon til ulike håndverksprosjekter. Imidlertid må du også merke at utviklingen av hvert barn er individuell. Derfor bør du ikke sammenligne smårollingen din med barn i samme alder, og du skal ikke bekymre deg for at det ene eller det andre barnet kan gjøre flere eller noen få ting på egen hånd.

Håndverk med 2 år gamle barn som bruker fingermaling

tinker-med-2-år-barn-finger-maling-diy-spiselig

Fingermaling og papir er de beste verktøyene for håndverk med småbarn. De liker å dyppe fingrene i malingen og har det veldig gøy å gjøre det. Noen ganger skaper dette vakre bilder som er fulle av farger og kreativitet. Hvis småbarn gjør håndverk med fingermaling hjemme, bør du dekke bordet eller området der håndverket foregår med en voksduk for å beskytte det. På denne måten kan miljøet også ryddes opp mye raskere og lettere etter håndverket.

Håndverk med barn under 3 år – kreative ideer for hver sesong

Høsthåndverk med barn – ideer med byggepapir

Håndverk med barn for høst og Halloween – DIY -ideer

tinker-med-2-år-gammel-diy-spiselig-finger-maling

Nedenfor er to enkle fingermalingoppskrifter som er helt giftfrie og super raske å lage. Hvis din 2 år gamle bruker den til å male, bør du ikke bekymre deg for at malingen ved et uhell kommer inn i munnen.

Oppskrift på fingermaling med mel:

  • 4 bunker spiseskjeer mel
  • 200 ml vann
  • 4 ss sukker
  • Konditorfarge

Forberedelse: Bland mel, sukker og vann i en kjele, pisk alt med en visp og kok over middels varme til blandingen tykner. Fordel deretter i små beholdere og bland med forskjellige matfarger.

Oppskrift på spiselige fingermaling uten mel:

  • 500 g yoghurt
  • Konditorfarge

Forberedelse: Del yoghurten i individuelle beholdere og tilsett matfargestoffer. Rør blandingen i hver beholder med en ispinne til ønsket farge oppnås.

tinker-maling-med-2-år-gamle-finger-maling

Med fingermaling kan du lage fargerike bilder med 2 år gamle barn. Enten med håndavtrykk, fingeravtrykk eller med pensel – det er ingen grenser for kreativitet. Bruk barnets entusiasme og gi det friheten til å lage håndverk. Etter å ha malt med fingermaling, bør du rengjøre barnets hender helt fra malingen, ellers er det fare for maling flekker over hele leiligheten.

Lag med 2 år gamle barn med håndavtrykk

gjør-det-selv-med-2-år-halloween-edderkopper

Ved hjelp av foreldrene kan barn fremdeles lage vakre håndavtrykkbilder når de er 2 år. Du kan bruke de håndlagde fingermalingene, eller bare andre giftfrie malinger. Du kan lage kreative bilder for en spesiell anledning og bruke dem til å dekorere en vegg i leiligheten.

Skumle motiver som spøkelser og edderkopper er veldig egnet for Halloween. Med smårollingens håndavtrykk kan du designe disse enkle edderkoppene med hvit maling på svart papir. For å gjøre dette må du male hele hånden uten tommelen med hvit maling og lage to motsatte håndavtrykk. Lim til slutt googly øyne på den, og du er ferdig.

male-tinker-med-2-år-gamle-barn-påfugl-håndavtrykk

Fargerike fugler, som denne påfuglen, kan bli tinkered med 2 år gamle barn i påsken og våren. Hånd, finger og til og med fotavtrykk kan brukes til dette. Du kan også bruke den til å trylle frem andre påskemotiver som påskeharer, kyllinger og høner.

Populære motiver til jul som julenissen, Rudolf reinen, hvite engler og enkle snøfnugg kan skapes kreativt med små håndavtrykk. De skaper en festlig atmosfære og er også veldig populære blant de aller minste.

tinker-med-2-år-gamle-barn-potet-utskrifter

Ulike frukter og grønnsaker, som kan brukes som et slags stempel, egner seg som et alternativ til hånd- og fingeravtrykk. For å gjøre dette, kutt de riktige grønnsakene i biter og gi dem til barnet. 2-åringen din bør deretter dyppe “stempelet” i malingen og trylle frem vakre former på et ark. Poteter, epler, selleri og sitroner er best for dette håndverksprosjektet.

Lag ideer for småbarn med papir

tinker-med-2-år-gamle-påske-kylling-papir

I tillegg til fingermaling er papir et av de mest populære materialene for håndverk med 2 år gamle barn. De har alltid mye moro av å rive opp papiret, krumme det opp eller feste det på forskjellige maler. For dette anbefaler vi bruk av farget sporingspapir eller crepepapir, fordi de er mye tynnere enn håndverkspapir og er lettere for barn å jobbe med.

Det er materialer og verktøy som du aldri bør bruke mens du lager med 2 år gamle barn. Dette er alle objekter som har skarpe kanter, er skjøre eller giftige. Hvis du trenger lim eller saks når du gjør håndverk, kan du eller et eldre barn gjøre jobben. Noen småbarn kan håndtere barnesaks innen 2 år, men en voksen må alltid være med.

tinker-with-2-year-old-paper-snippets-sticking

Tinkering med papirrester er absolutt morsomt for toåringer. Gi barnet småfargede papir, kreppepapir eller en gammel avis eller et blad og la dem rive opp papiret. Du kan deretter krumme opp de resulterende papirrester og ordne dem i farger. De resulterende kulene med papir limes deretter av småbarnet til et ark som har blitt belagt med lim på forhånd, slik at et kreativt bilde dukker opp.

En annen god idé for å lage med 2 år gamle barn er papirmaskinen. Også her brukes papirrester som dyppes i en blanding av mel og vann av barnet og deretter festes på en overflate. Med en enkel ballong kan du lage en enkel rund form og deretter bruke den som en bolle.

tinker-med-2-år gammel papir-plate-silkepapir

Hvis du vil lage et bestemt dyr eller objekt med 2 år gamle barn, er det best å velge en eller tofarget ideer. Siden barna ennå ikke kjenner fargene i 2 -årsalderen, blir oppgaven enklere. For eksempel, hvis du vil lage en marihøne, må du først gi barnet bare rødt papir som skal limes på en passende mal. Først etter at marihøns kropp er klar, blir svartpapirets sirkler gitt til barnet. På denne måten kan ikke den lille blande sammen fargene, og resultatet er alltid vakkert.

håndverk-med-2-år-barn-håndtrykk-papir-fisk

Du kan ikke bare bruke småbarns håndavtrykk til maling. De kan også kuttes ut av prøvepapir og deretter omdannes til kreativt håndverk. Å kutte ut håndavtrykket fra papiret er noe du må gjøre, men din 2 -åring kan da hjelpe til med å dekorere håndverket.

Husflid med 2 år gamle barn-ideer med enkle materialer

tinker-med-2-år-gamle-barn-papir-tallerken-påfugl

Hvis du har et to år gammelt barn, har du kanskje ikke ledig tid til å handle i håndverksbutikken. I så fall er det noen fantastiske idéer for bruk av materialer du sannsynligvis allerede har hjemme. De er perfekte for håndverk med 2 år gamle barn og passer for hver sesong.

Papirplater, for eksempel, kan brukes som maler for forskjellige håndverksideer, for eksempel dyr, frukt og grønnsaker. Teknikken for å pusle med papirbiter brukes, men smårollingen får ikke bare limt papir, men også andre gjenstander på papirplaten.

tinker-med-2 år gammel marihøne-egg-eske

Hvis du vil lage håndverk med 2 år gamle barn i påsken, kan du bruke eggkartonger. Siden det vanligvis kjøpes mye egg i påsken, blir det litt eggekartonger igjen etter at påskeeggene er farget. Dette lar deg lage vakre vår- og påskemotiver med barna og bruke dem som en del av boligdekorasjonen.

tinker-med-2-år-gammel-egg-kartong-rør-renere

Ideene til håndverk med eggkartonger er rett og slett uendelige og passer ikke bare i påsken i det hele tatt. Du kan bruke den til å lage fargerike larver, snegler, kyllinger, kaniner og mange andre med 2 år gamle barn. Klipp ut de enkelte beholderne fra pappa og bruk dem til å lage figuren du ønsker. Så kan smårollingen male bollene med fingermaling og stikke dem med passende dekorasjon.

tinker-med-2-år-barn-vår-sommerfugler

Et annet husholdningsmateriale som er perfekt for å lage med 2 år gamle barn, er kaffefiltre. De kan males med fingermaling og fargestifter, og med dem kan du lage enkle dyr som disse sommerfuglene. Kaffefiltrene er bundet i midten med klesklyper, som deretter er dekorert med fargede pomponger.

tinker-med-2-år-gamle-barn-kaktus-iskrempinner

Med ispinner kan like mange forskjellige ting tinker med 2 år gamle barn. De minste kan ordne popsicle -pinnene i riktig form, male dem og dekorere dem. Deretter kan du lime popsicle -pinnene og lage vakre figurer, for eksempel disse søte kaktusene.

Lag med 2 år gamle barn med salt deig

håndverk-med-2-år-salt-deig-fugler

Med 2 år gamle barn kan du fortsatt prøve å elte deig og lage forskjellige figurer. Saltdeig er best for dette, fordi den er superrask og enkel å tilberede. I tillegg kan figurene bakes av saltdeig og brukes som en kreativ dekorasjon.

tinker-med-2-år-barn-salt-deig-kuttere

Til saltdeigen trenger du bare vann, salt og mel, blandet i en bolle og eltet til en deigmasse. Deretter bør du rulle ut saltdeigen og skjære ut forskjellige former med smårollingen. På denne måten kan du til og med lage vakker juletrepynt med 2 år gamle barn.

håndverk-med-små-barn-salt-deig-håndavtrykk

Med håndavtrykk kan du ikke bare male kreative bilder, men også lage morsomme figurer av saltdeig med 2 år gamle barn. Hjelp barnet med å gjøre håndavtrykk på deigen, og bak deretter deigen i ovnen på 100 grader i omtrent en halv time. Da kan barnets håndavtrykk transformeres til kreative bilder med litt maling.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!