15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater

sunt å spise glass halm tomatjuice kuttet

For en spise sunt tomater egner seg spesielt godt. Enten du er i din egen hage, på terrassen eller på balkongen, kan du dyrke tomater hvor som helst. I det følgende vil du lære om de sunne egenskapene til tomater og hvorfor det bare kan være fordelaktig å bruke plassen du har tilgjengelig for å dyrke dem. Type tomat spiller også en viktig rolle, fordi ikke alle smaker godt.

Sunt kosthold – De positive effektene av tomater

sunn tomat deilig vasket positiv effekt vitaminer

Spise sunt – Tomater for sterke bein

Nyere forskning viser at kvinner som spiser tomater regelmessig, er mindre sannsynlig å lide av osteoporose og har sterkere bein. Dette er takket være den velkjente antioksidanten lykopen og de samtidige positive effektene av andre stoffer i tomater.

Spise sunt – Tomater for hjertet

Tomater hjelper til med å senke LDL -kolesterol og triglyserider. Dette gjelder så vel rå tomater som kokte tomater og de som brukes som kosttilskudd. Det ble tidligere antatt at den viktigste antioksidanten lykopen beskytter det kardiovaskulære systemet. De nylig oppdagede flavonoider, som esculeoside A, har også antiinflammatoriske effekter og reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og hjerteinfarkt.

Å spise sunt kosthold påvirker kreft og vekt

sunne nyttige tips fordeler ulemper tomater går ned i vekt

Spise sunt – Effekten av tomater mot kreft

Risikoen for å utvikle kreft øker når oksidativt stress økes i kroppen og det oppstår betennelse. Det er bevist at tomater beskytter menn mot prostatakreft og hjelper kroppen til å takle celler som allerede er syke og muterer. Alpha-tomatin hjelper med dette. Det er like effektivt for å beskytte mot brystkreft.

Spise sunt for en sunn vekt

Kosthold som spiser mye tomater bidrar til å opprettholde en sunn vekt. På grunn av sin søte smak, hjelper tomaten de som liker å spise søte ting og har nylig gitt opp det. Tilberedning og tørking av tomatene vil konsentrere sødmen. Tilbered derfor tomatsauser med mye tomater og tilsett soltørkede tomater i salater. Ikke glem at alle naturlige grønnsaker bidrar til en flott figur. Du bør derfor designe måltidene dine på en rekke forskjellige måter.

Størrelsen og fargen på tomatene er viktig for et sunt kosthold

sunn tomat positiv effekt rødt deilig glassDe små tomatene inneholder ti ganger konsentrasjonen av sunne stoffer. Spesielt cherrytomater er derfor spesielt effektive for et sunt kosthold. Jo sterkere farge, smak og aroma, desto sunnere er disse små fruktene. Hvis du har mindre plass til hagen din, er det best å så cherrytomater enn store varianter. De er mer kompakte og også mye sunnere. Noen undersøkelser viser at stoffene i oransje og gule tomater lettest absorberes av kroppen. Så hvis du liker mer fargerike varianter, bør du vurdere disse for hagen din også. Å lage tomater er også viktig. Lykopen og andre stoffer absorberes lettere av kroppen etter varmebehandling og spesielt når olivenolje tilsettes tomatene. Av denne grunn er middelhavskosten også en av de sunneste i verden. Forbered salater med olivenolje og fersk paprika i ovnen med tomatsaus.

 Sunt kosthold – Ikke alle kropper liker tomater

sunn tomat rød kutt spise matlagingsoppskrifter

Tomater tilhører potetfamilien. Andre frukter fra denne familien er auberginer, paprika og poteter. Disse grønnsakene får skylden for forskjellige sykdommer i immunsystemet. Mange som ikke tåler meieriprodukter, gluten eller egg, opplever at uten tomater føler de seg bedre og symptomer som leddsmerter, økt vekt og gastrointestinale og hudproblemer avtar. Hvis du har en autoimmun sykdom, bør grønnsaker fra denne gruppen unngås og for spise sunt Tips konsultere en diettist for råd.

Sunn ernæring og noen få oppskrifter med tomater

deilige grønnsaker typer varianter deilige helbredende egenskaper

Tomater er deilige i seg selv, men her er noen oppskrifter som kombinerer dem med interessante frukter. Kanskje du liker hvordan de forskjellige smakene utfyller hverandre.

Sunn mat – En tomat- og vannmelonsalat (4 porsjoner)

 • En stor tomat, skåret i terninger
 • En kopp cherrytomater, skåret i to
 • En kopp vannmelon, skåret i terninger
 • En halv rødløk, skåret i tynne skiver
 • 100 g smuldret fetaost
 • Olivenolje og balsamicoeddik etter smak
 • salt

Bland alle ingrediensene sammen og la salaten stå i 10 minutter slik at smakene blandes sammen. Hvis du vil, kan du dekorere den med mynte eller basilikum.

Sunn kost – tomat og kirsebærsalat (4 porsjoner)

 •  2 store tomater, skåret i tynne skiver
 • En halv kopp kirsebær uten groper
 • Olivenolje og salt

Fordel tomatene på tallerkenen og pynt med kirsebærene. Smak til salaten med salt og olivenolje og tilsett basilikum eller fersk koriander hvis ønskelig.

Sunn kost – En salat laget av tomater, appelsiner og reddiker

 • To store tomater, skiver
 • En skrelt appelsin, skåret i skiver
 • 5-6 reddiker, skiver
 • Vårløk
 • oliven olje
 • salt og pepper

Strø tomatene, appelsinene og reddikene og topp med vårløken. Smak til salaten med olivenolje, salt og pepper.

      sunne tips anbefalt spise bruk rød deilig

Hvordan du kan beskytte huden din mot UV -stråling

Previous Post
Lag sjokolade selv: desserter som en gaveidé
Next Post
Kaloriforbruk yoga: Hvor mange kalorier du forbrenner med de forskjellige typene yoga!