15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Null avfall når du reiser – tips for en bærekraftig ferie!

Zero Waste Travel Tips Bagasje solbriller

I dag har alt som er sunt, miljøvennlig og naturlig blitt fasjonabelt. Denne trenden er ikke dårlig i det hele tatt, tvert imot, fordi vi blir mer bevisste på våre beslutninger. For å minimere skaden vi forårsaker på jorden, prøver vi hele tiden å integrere nye bærekraftige alternativer i hverdagen vår. Men hva om det er på tide å reise? Har du noen gang tenkt på hva du etterlater deg og hvordan det påvirker naturen? Ifølge statistikk er turisme ansvarlig for 8% av verdens forurensning. Har vi vekket din interesse, og vil du finne ut mer om den nye Zero Waste -trenden når du reiser? Les deretter tipsene våre for en ferie uten avfall!

Pakk inn smart – Zero Waste Travel -tilbehør

Forbered reisebagasjen med null avfall riktig

Ta din egen drikkeflaske med deg – enten det er en rustfritt stål eller glassflaske med en svingtopp. Ok, det er ikke spesielt – flere og flere mennesker blir vant til å ha sin egen vannflaske med seg. I land der vannet er lett tilgjengelig og også kan drikkes, bør du ikke ha problemer med å fylle på flasken. Dette kan gjøres omtrent hvor som helst – om morgenen på hotellet før du går, på toalettet i en kafé eller restaurant, etc. Hvis du reiser med en gruppe eller venner, kan du også minne hverandre på å fylle på flasker igjen.

Null avfall reiser alltid ha en vannflaske med deg

Men hva gjør du i land der vann fra springen ikke kan drikkes? Vi har noen ideer for deg for å holde deg null avfall der også. Hvert hotell eller restaurant har drikkevann til restauranten og ved hjelp av bilder, eller enda bedre – en online oversetter, kan du tilby folk litt penger til å fylle på flasken. Men hvis du synes dette er for irriterende og tidkrevende, kan du ganske enkelt kjøpe en vannflaske med et integrert vannfilter. Et annet alternativ ville være vannrensetablettene, som er rimelige og ganske enkle å finne. Bare legg tabletten til vannet ditt, så får du rent vann en halv time senere! En vakuumkolbe kan være nyttig for deg som liker å drikke te eller kaffe. Før du forlater frokosten på hotellet, kan du fylle opp flasken, og du vil kunne nyte den varme kaffen hele dagen mens du fortsatt har null avfall.

Zero Waste Travel Gjenbrukbart bestikk laget av bambus

Det grunnleggende Zero Waste -utstyret inkluderer også gjenbrukbart bestikk. Ok, de fleste hoteller og restauranter bruker bestikk i rustfritt stål, men hva med flyene eller alle hurtigmatkjedene? Med et slikt bestikksett kan du nyte måltidet ditt uten å lage unødvendig avfall.

Liker du å handle, men vil unngå å bruke plastposer som brukes til å pakke inn mat eller gaver? Da trenger du definitivt en handlekurv og nettpose som kan brukes på nytt for turen uten avfall. Sistnevnte er ideelle for shopping for snacks, frukt og grønnsaker. Disse posene er lette, praktiske og finnes i nesten alle supermarkeder. Noen av dem har til og med veldig flotte design og ser veldig flotte ut!

Null avfall reiser ting for en avfallsfri ferie

 Null avfall og hygiene

Uansett om det er sjampo eller såpe – er det best å kjøpe produktene i fast form. Disse er plassbesparende, veier lite, lukter godt og finnes enten med veldig lite eller helt uten emballasje. Håndsåpe er også flott for å vaske nesten alt.

Vi anbefaler bambus tannbørster for å pusse tennene. I motsetning til plastvarianten, som forblir på søppelfyllingen i noen århundrer, er bambus helt biologisk nedbrytbart. Og hvis du vil reise helt null avfall, pakk en pakke bruspulver i bagasjen – du kan pusse tennene med denne allrounderen.

Og nå noe bare for kvinner – menstruasjonskoppen! Kjære damer, dette er en flott oppfinnelse – ikke flere engangstamponger eller sanitetshåndklær! Menstruasjonskoppene er perfekte for en tur uten avfall da de kan vaskes ut når som helst og enkelt kan gjenbrukes.

Null avfallshygiene aur travel håndsåpe hårsåpe og bambus tannbørste

Null avfallsplanlegging

Før du drar, kan du begynne å unngå papiravfall. Flere og flere flyselskaper tilbyr muligheten til å sjekke inn online og lagre online -billetten på smarttelefonen din. Ikke beskytt kofferten din med plastfilmen fra flyplassen – siden den kastes umiddelbart etter at du kommer til destinasjonen, er det et enormt og unødvendig sløsing. Hvis du vil reise uten avfall, kan du enten lage et beskyttelsesdeksel til kofferten din selv eller kjøpe en.

Flyspising er ikke din greie? Hvis du vil spare penger og reise søppelfritt, kan du ta med deg dine egne snacks på flyet. For å gjøre dette trenger du enten en sammenleggbar superkrukke eller en krukke i rustfritt stål der maten kan tas ombord.

Null avfallstur Miljøvennlige hoteller og overnattingssteder

Null sløsing i løpet av ferien

Heldigvis vokser utvalget av økologiske og bærekraftige hoteller og feriesteder. Finn miljøvennlig overnatting som vandrerhjem, bærekraftige hoteller eller herberger, eller se etter et privat hjem via plattformer som airbnb.com. På nettstedet bookitgreen.com er alle overnattingssteder kvalifisert i detalj i henhold til resirkuleringshastigheter, unngåelse av avfall og andre viktige faktorer for turen din uten avfall..

Dessverre skaper ToGo-Food enorme mengder plastavfall. En av de største gledene mens du er på ferie, er å prøve de lokale spesialitetene. Så velg et par søte restauranter og nyt måltidet! Det beste av alt er at du ikke engang trenger å pakke noe for å spare søppel på den måten.

Zero Waste Travel eliminerer behovet for å kjøpe suvenirer

Ikke kjøp ostete og unødvendige suvenirer, de fleste er laget i et annet land og vil havne i en skuff etter bare noen få uker. Eller hvis du vil gi noen noe i gave – shopp i de lokale håndverksbutikkene. Det er bedre å bruke pengene dine på opplevelser, fordi erfaringer gjør oss lykkelige.

Null avfall på sykkel i stedet for med bil

En tur på stranden, en joggetur om morgenen eller bare spør om stedet? Hvis du vil reise med null avfall, kan du bidra til å beskytte miljøet med disse sportsaktivitetene. Null utslipp og å holde seg i form samtidig – det høres bra ut, men dessverre er det ikke alltid mulig. I så fall – bruk offentlig transport for å redusere karbonavtrykket.

Og sist, men ikke minst, anbefaler vi deg å leve med denne filosofien:

“La bare fotavtrykk, bare ta minner.”

Previous Post
Jogging i stedet for kondisjon? Fordelene med å løpe på et øyeblikk
Next Post
Bulgarian Bag effektiv for muskelbygging og styrketrening