15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Skuddsikker kaffe – oppskrift, effekter og andre tips

Skuddsikker kaffe med smør og kokosolje i en blender

Uansett om du har hørt om det, lest det eller kanskje har smakt det, har “Bulletproof Coffee” vært på alles lepper i det siste. Men hvorfor har det blitt så populært å tilsette smør i kaffe? Oppfinner Dave Asprey hevder at slanking med mye fett og kaffe med smør og MCT -olje kan hjelpe deg å gå ned i vekt. Andre talsmenn sier den skuddsikre kaffen gir et ekstra boost av energi og konsentrasjon. Skeptikere påpeker imidlertid bekymringer om den høye mengden mettet fett og antall kalorier. I dagens artikkel vil du finne ut hva denne magiske frokostdrinken inneholder og hvordan du kan tilberede den selv.

Hva er skuddsikker kaffe?

Skuddsikker skuddsikker kaffe med smør

I utgangspunktet er Bulletproof Coffee kaffe blandet med smør og MCT -olje for å lage en skummende, mettende drink. Siden ingrediensene blir puré sammen i en blender i stedet for bare å røre med en skje, blir drikken skummende og fettet kombineres med kaffen. Resultatet ser ut som en latte og har en rik smak.

Hva betyr MCT -olje?

Forkortelsen “MCT” står for “middels kjede triglyserider” eller på tysk “middels kjede triglyserider”. Det er en form for mettet fettsyre som tilbyr mange helsemessige fordeler, fra forbedret kognitiv funksjon til bedre vektkontroll. Kokosolje er en god kilde til MCT – omtrent 60 prosent av fettsyrene i kokosnøttolje er MCT – men mer konsentrert “MCT -olje” har også blitt populær den siste tiden. Forskjellen mellom MCT -olje og kokosnøttolje er at MCT -olje er mer konsentrert og inneholder forskjellige nivåer av MCT.

Enkelte mettede fettstoffer, spesielt MCT -fett og annet sunt fett, er faktisk lettere å fordøye enn langkjedede triglyserider (LCT) og kan også ha enda mer hjertehelse, fedmeforebygging og hjernens helsemessige fordeler. Bortsett fra kokosolje, kan mindre mengder MCT også finnes i visse andre matvarer med mettet fett, inkludert smør, ost, helmelk og fullfett yoghurt.

Ghee-klargjort smør vegansk laktosefritt

Ghee som smørerstatning

I stedet for smør kan du bruke ghee i kaffen med smør. Det er en stor forskjell mellom ghee og vanlig smør. Ghee er en spesiell form for klaret smør og består av nesten 100 prosent rent fett. Under produksjonen blir laktosen og myseproteinet kasein nesten fullstendig fjernet fra smøret. Ghee er derfor ikke et problem for personer med laktoseintoleranse, tarmproblemer eller vegetarianere.

Skuddsikker kaffeeffekt kokosolje MCT

Grunnleggende oppskrift på en skuddsikker kaffe hjemme

1 kopp nybrygget kaffe

2 ss gressmatet smør (eller ghee)

1-2 ss MTC olje (eller kokosolje)

Brygg kaffen som vanlig, enten i en vanlig kaffemaskin eller i fransk presse. Ha deretter kaffen i en blender og tilsett smør og olje. Bland i 30 sekunder eller til kaffen er skummende som en caffè latte.

Hva mer kan du legge til i Bulletproof Coffee? 5 topp ingredienser

Skuddsikkert smør med kaffepåvirkning, periodisk faste

Det er mange måter å gi din skuddsikre kaffe et individuelt preg. Noen ingredienser kan også øke eller utvikle den positive effekten.

gurkemeie

Gurkemeie er det populære gule krydderet som hovedsakelig brukes i indisk mat. Gurkemeie inneholder den aktive ingrediensen kalt curcumin, som har kraftige antiinflammatoriske og antioksidante effekter. Hvis du legger den til din Bulletproof -kaffe, øker den totale mengden antioksidanter, men det vil redusere smaken av kaffen.

Skuddsikker kaffe med gurkemeie gurkemeie materiale curcumin

Kollagenprotein

Kollagen er et flott tillegg til Bulletproof Coffee som proteinkilde med høyt aminosyreinnhold. Kollagen hjelper til med å regenerere vev og muskler. Den tåler også varmen fra kaffen, som ikke gjelder myseproteinet. 10-40 gram kollagenpulver er nok.

Bulletoroof kaffe uten smør – egg og / eller eggeplommer

Egg, og spesielt eggeplommer, er et godt alternativ som kilde til sunt fett når du lager en skuddsikker kaffe uten smør. De er også høye i mikronæringsstoffer som omega-3 fettsyrer og vitamin K2.

Buletproof kaffe med kanel ket frokost

Kakao smør

Kakaosmør gir kaffen din en subtil sjokoladearoma. Det er også en god kilde til sunt mettet fett! Det er imidlertid ikke en erstatning for smør i grunnoppskriften. Bare legg til litt!

Ceylon kanel

Kanel kan bidra til å regulere blodsukkeret og redusere insulinfølsomhet. Samtidig kan hukommelsen og reaksjonstiden økes.

Vær oppmerksom på at Ceylon kanel er forskjellig fra cassia kanel som vanligvis finnes i dagligvarebutikker.

Oppskrift på en skuddsikker eggkaffe

Bulletproof Butter Coffee Latte Cinnamon Collagen Powder Egg

Eggkaffen er en tradisjonell vietnamesisk drink, vanligvis laget av eggeplommer, sukker, kondensert melk og kaffe. Denne kremete skuddsikre latte er et interessant og sunt alternativ og er perfekt både før trening og som en drink etter trening. Den inneholder aminosyrer for regenerering av muskel- og leddvev, mens smøret og MCT -oljen fungerer som energileverandører.

Tilberedningstid: 12 minutter

Ingredienser:

230 ml svart kaffe

1 ss smør (eller ghee)

1 ts MCT -olje

2 ferske egg

1 ss kollagenprotein

1/4 ts kanel

Forberedelse:

– Ha egg, smør, MCT -olje og kanel i blenderen.

– Tilsett kaffen og bland i maksimalt 45 sekunder.

– Tilsett kollagenproteinpulver og bland i ytterligere 5 sekunder.

– Dryss på kanel og nyt.

Næringsinformasjon (per porsjon):

Kalorier: 331 kcal

Protein: 24 g

Karbohydrater: 1 g

Kostfiber: 0 g

Sukker: 0 g

Fett: 25 g

Mettet fett: 15 g

Kolesterol: 402 mg

Natrium: 280 mg

Kalium: 138 mg

Vitamin A: 21 mg

Vitamin C: 0 mg

Kalsium: 6 mg

Jern: 10 mg

De 6 vanligste skuddsikre kaffefeilene

Bulletproof Coffee High Fat Energy Keto Diet

Når en trend finner veien til mainstream, blir den senere videreutviklet og tilpasset på en rekke måter. Noen ganger fungerer dette bra, noe som resulterer i en rekke vellykkede variasjoner, men ofte fører eksperimentering til negative effekter. Her er en liste over de vanligste feilene du bør unngå når du lager skuddsikker kaffe for å få så mange helsemessige fordeler av drikken som mulig.

1. Hvilket smør brukes??

Gressmatet smør anbefales fordi det er en antiinflammatorisk energikilde. Den inneholder vitamin A og øker ikke kolesterolnivået. Tradisjonelt smør er fullt av hormoner, plantevernmidler og GMOer som fôres til melkekyr. Det er enda verre når du bruker margarin! Det er nå allment kjent at margarin er en hydrogenert junk food, så det har ingen plass i det hele tatt i en helsedrikk.

MCT olje kokosolje forskjell

2. Kokosolje og MCT -olje er ikke det samme

Du kan også bruke vanlig kokosolje til å lage den skuddsikre kaffen, men du vil savne mange av helsemessige fordeler med triglyseridolje med middels kjede. MCT -olje har flere fordeler når det gjelder forbrenning av fett.

3. tilsett melk eller fløte? Under ingen omstendigheter.

Bulletproof Coffee er basert på bruk av fett som cellens primære drivstoffkilde. Tilsetning av karbohydrater til drikken med mye fett forhindrer at kroppen går i ketose. Likevel tillater oppfinneren bruk av kokosmelk fordi den nesten ikke inneholder karbohydrater.

Smørkaffe fordeler Keto diett høyt fett

4. Den skuddsikre kaffen i kombinasjon med en fin frokost?

Det er en stor mengde fett i denne drikken, som ikke er et problem når den brukes etter hensikten: som en erstatning for frokost. Noen mennesker har det imidlertid med et måltid som beseirer formålet med å forbrenne fett for drivstoff og legger til en skandaløs mengde fett i tillegg til mat. Denne typen kaffe er et frittstående konsept, og når du kombinerer det med mat – spesielt når du kombinerer det med karbohydrater – er det eneste resultatet du vil se en økning i buksestørrelse.

5. Skuddsikker kaffe med sukker – ikke en god idé

I likhet med melk er sukker et karbohydrat. Søtningsmidler som honning, agave og lønnesirup inneholder like mye sukker og er ikke også egnet. Hvis du vil søte drikken din, velger du et naturlig sukkerfritt søtningsmiddel som erytritol, xylitol eller stevia.

6. Kaffen teller

Vær oppmerksom på kvaliteten på kaffen. Som regel er enhver organisk, fair trade -kaffe uten mykotoksiner godt egnet.

Hva er fordelene med Bulletproof kaffe?

Skuddsikre kaffeprodukter Ghee Brain Octane MCT

Selskapet bak merkevaren Bulletproof Coffee lover en rekke fordeler for de som drikker kaffe, inkludert: skarpt fokus, økt hjernefunksjon, energiboost, økt produktivitet og vekttap fra ketose og mangel. Tilsetning av fettfattig fett som kokosnøttolje eller smør til kaffen din kan nøytralisere kaffeens naturlige surhet, noe som vil ha en positiv effekt på magen og holde deg mett lenger. Imidlertid bør man være skeptisk til ethvert merke som tilbyr et mirakeldiett og informere deg selv i detalj om effekten av Bulletproof Coffee før du endrer kostholdet ditt.

Det er ulemper ved å innta skuddsikker kaffe?

Bulletproof Diet Book Inventors Butter Coffee

Den skuddsikre kaffen er ikke for alle. To spiseskjeer smør og opptil to spiseskjeer MCT -olje er ekstremt kaloririke og (åpenbart) fettrike. Oppskriften støtter “ketodiet” som brenner fett i stedet for karbohydrater som energikilde. Men du må kutte karbohydrater nesten helt fra dietten, noe som kan vise seg å være usunt.

I tillegg til ulempene kan flere punkter nevnes:

– Det anbefales generelt å innta skuddsikker kaffe om morgenen i stedet for frokost. Ved å drikke skuddsikker kaffe erstatter du 1 av 3 næringsrike måltider med noe som inneholder lite essensielle næringsstoffer.

– Den skuddsikre kaffen gir 441 kalorier med 0 gram karbohydrater og 51 gram fett (80% er mettet).

– Mettet fett virker helt trygt i “normale” mengder, men dosene i skuddsikker kaffe er mye høyere enn i et normalt måltid. Dette kan være et problem.

– Det har vært mange rapporter fra mennesker med massive økninger i kolesterol. Disse inkluderer også avanserte risikofaktorer som ApoB og LDL.

Smør kaffe effekt keto diett uten karbohydrater

Konklusjon

Skuddsikker kaffe kan fungere godt for noen mennesker, spesielt de som har et ketogent diett. Det er mange vitnesbyrd på nettet om at det har hjulpet folk med hell å gå ned i vekt og øke energinivået. Hvis du finner ut at skuddsikker kaffe forbedrer helse, velvære og livskvalitet, så er det kanskje verdt ulempen med et dramatisk redusert næringsinnhold i dietten.

Skuddsikker kaffe er imidlertid en dårlig idé for folk som spiser mye karbohydrater. Høy i karbohydrater og fett er en sikker oppskrift på katastrofe. For å være på den sikre siden, bør alle som drikker smurt kaffe regelmessig måle blodverdiene. De vil belyse når kroppen din reagerer dårlig. Selv om den skuddsikre kaffen kan være gunstig for noen, er den en fullstendig katastrofe for andre. Bare du kan finne ut hvilken gruppe du faller under. Det er best å fortsette med forsiktighet når du foretar en drastisk diettendring som aldri har blitt testet og ligger langt utenfor normene.

Previous Post
Jogging i stedet for kondisjon? Fordelene med å løpe på et øyeblikk
Next Post
Bulgarian Bag effektiv for muskelbygging og styrketrening