15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De riktige brillene for langt arbeid på skjermen

vernebriller for langt arbeid slitasje skjerm vernebriller daglig arbeid

Lange dager på kontoret belaster øynene. Arbeidet på skjermen blir da mer og mer utmattende – det kan også føre til hodepine. Ryggproblemer er også uunngåelige hvis du har f.eks. B. vedta en feil sittestilling for å se skjerminnholdet tydelig. Dette utbedres med såkalte datamaskinarbeidsstasjonsglass, spesielle briller for langt arbeid ved datamaskinen.

Når er det fornuftig for deg å bruke slike briller i lange arbeidsperioder??

briller for lange arbeidstips

Det er best å gjøre dette før du merker fysisk ubehag. Så snart du må myse øynene mens du jobber eller strekke hodet mot skjermen, kan et slikt visuelt hjelpemiddel være nødvendig. I hvilken alder er dette tilfellet, du kan ikke sies generelt. Det avhenger av ditt personlige syn. Senest når presbyopi legges til din “normale” nærsynthet, er det behov for handling. Da burde du få informasjon fra en brilleprodusent, om spesielle arbeidsstasjonsglass for display er den rette løsningen for deg.

Hva er VDU arbeidsstasjonsglass??

briller øyevern fungerer lenge

Slike briller er først og fremst preget av det faktum at brillene er delt inn i tre soner, som hver har forskjellige visuelle styrker.

I midten er den største sonen. Dette er visningsområdet på skjermen din – det vil si punktet du ser på mesteparten av tiden.

I nedre kant er på nært hold. Dette lar deg se når du ser på tastaturet eller bruke en notisblokk. Kontortelefonen din bør også være like langt unna.

• På toppen er det fjerne området. Du bruker dette når du for eksempel ser på veggkalenderen, eller når noen går inn på kontoret ditt. Imidlertid må rammen være stor nok til at alle tre visningssonene kan få plass i linsen. En glasshøyde på 30 mm er en veiledning.

Briller for langt arbeid – hvordan du kan øke komforten

briller for langt arbeid nærsynthet bruk vernebriller

Når du velger arbeidsstasjonsbriller til display, bør du også ta hensyn til følgende:

• Bestem deg Plastglass. De er lettere enn mineralglass. Denne forskjellen i vekt er større for datamaskinarbeidsstasjonsglass enn for vanlige synshjelpemidler, siden brillene vanligvis er høyere og derfor tyngre.

• Sett inn versjonen også på lette materialer.

• La deg være Antireflekterende briller. Dette er spesielt verdt på kontorer der det er mange forskjellige lyskilder.

• Bestem deg for en ramme med fleksible hengsler og stryking, fordi disse er mer behagelige å ha på.

Briller for langt arbeid – andre nyttige tips

briller lang arbeidsskjerm beskytter øynene

• Hvis du jobber på skjermen i mer enn tre timer om dagen, anbefales varifokaler med tre soner for deg.

• Arbeidsgiveren din må støtte deg i å kjøpe VDU -arbeidsstasjonsglass. For dette trenger du en tilsvarende bekreftelse fra øyelege, optiker eller bedriftslege. Du finner mer informasjon om dette emnet her.

briller lange arbeidstips triks

• Før du lager kontorbriller, er det lurt å måle avstanden mellom øynene og skjermen. For dette, sitte i en naturlig holdning der; Øynene dine skal være omtrent på nivå med toppen av skjermen.

I tråd med dette emnet

• Treningsøvelser på kontoret – effektiv 10 minutters trening

Previous Post
Instruksjoner for øyesminke: Tips for sminke for en festlook
Next Post
Hold bena dine i form med Pilates -øvelser – trening av stjernene