15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Historie om manikyr – mye interessant informasjon på et øyeblikk!

Rainbow negldesign gjør deg selv spikertrender pastellfarger daglig sminke

Negletrender har virkelig endret seg gjennom årene. Fra de klassiske røde neglene til husmødrene fra 50-tallet til de vanvittige iøynefallende akrylnaglene med sprø design på 80-tallet til neonfargetrenden i sommer. Men har du noen gang lurt på når og hvor manikyren ble laget? Det sies at de første manikyrene ble laget for rundt 5000 år siden! Vi avslører mange flere interessante fakta og informasjon om historien til manikyr i vår artikkel!

Oversikt over manikyrens historie

History of Manicure 90s Short Nails Nail Designs Blue Eye Make Up Accessories

Ordet “manikyr” kommer fra en kombinasjon av de latinske ordene “manus”, som kan oversettes som “hånd” og “cura” – omsorg.

 • 5000-3000 f.Kr. Chr. – Så tidlig som 5000 f.Kr. De indiske kvinnene malte neglene med henna. Cleopatra og dronning Nefertiti populariserte manikyr i det gamle Egypt ved å farge neglene i røde nyanser ved hjelp av forskjellige bær- og grønnsaksjuicer. Cleopatra foretrakk alltid en blodrød nyanse, mens Nefertiti alltid valgte rubin. På den tiden fikk imidlertid bare de rike og mektige bruke denne fargen – jo høyere sosial status, jo mørkere ble skyggen. Slaverne fikk også bruke subtile og lyse farger, selv om det bare var på veldig korte negler. Cleopatra hadde allerede modellert spiker av spesielt porselenspulver, som hun festet med en limlignende væske.
 • Fra år 3200 f.Kr. Et manikyrsett av solid gull ble funnet i Babylon. Selv da var neglepleie ikke et privilegium for kvinner – menn brukte også blyfargede mineraler for å male neglene.

Kjøp Nail Art Set Vintage History of Manicure Fakta

 • 2000 f.Kr. Chr. – Også i Kina ble neglene brukt for mange år siden for å demonstrere velstand og sosial status. De fant opp sitt eget “neglelakk” for dette. Det var en kompleks blanding av bivoks, gelatin, eggehvite, arabisk tyggegummi og blomsterblad med en eksponeringstid på 8 til 9 timer. Ulike fargenyanser ble oppnådd ved å legge til orkideer, roser eller andre blomster. De mest populære var imidlertid rød og svart.
 • 600 f.Kr. Chr. – En annen kinesisk spikertrend var også å farge neglene i fargene til det regjerende keiserlige dynastiet. Men det var bare tillatt for menn og kvinner med høyere rangering – for de lavere klassene i samfunnet var bruk av herskernes farger straffet med døden. Under Chou -dynastiet brukte kongefamilien gull- og sølvstøv for å dekorere neglene.

Flere interessante fakta om manikyrens historie

Spiker design ideer manikyr hårfarge kobber motetrender kort hår

 • På tidspunktet for Ming-dynastiet i årene 1268-1644 dukket de første kunstige neglene i historien om manikyr opp i Kina. Et interessant faktum er at det var mennene som forsterket neglene med rispapir, porselenpulver eller silke, ikke kvinnene. Den mest berømte negldesignen og den mest uvanlige neglekunsten av alle var de såkalte “spikerbeskyttere” eller “spikerbeskyttere” fra Qing-dynastiet (1644-1912). Disse så ut som spisse fingerbøl og var veldig dyrebare. Noen av dem var laget av sølv og andre var til og med laget av rent gull og prydet med edelstener. Kunstverkene ble båret på hver hånd på lillefingeren og var et symbol på brukerens sosiale status. Folket viste at de ikke trenger å løfte en eneste finger, men har en tjener til alt til enhver tid.

Gloria Vanderbildt Skuespillerinne Vintage Advertising Ideas History of Manicure

 • Rundt 1800 de første oppskriftene for å lage ditt eget neglelakk ble publisert i mange kokebøker. På den tiden ble de fargerike malinger og nødvendige ingredienser ansett som et populært bytte- eller betalingsmiddel.
 • 1830 – Gjennom årene har ikke bare manikyr utviklet mye, men også verktøy for neglepleie. I 1930 var en lege ved navn Sits in Europe den første som brukte en oransje trefil på pasientenes negler – med den fjernet han forsiktig de mykne neglebåndene. Forskjellige metall- eller syreanordninger ble brukt til dette formålet før oppfinnelsen.
 • I året 1878 Mary Cobb åpnet den første manikyrsalongen i USA.
 • Dr. Sitter gikk et skritt videre og fant opp 1892 et komplett neglepleiesystem. Enhver kvinne, uansett inntekt eller sosial status, hadde råd til pleiesettet fordi det var ganske billig.

Den spennende historien til manikyr på begynnelsen av 90 -tallet

rød lakk motetrender negler i mandelform lang rosa skulderveske

 • Det første selskapet som produserte neglepleieprodukter ble kalt “Flowery Manicure Products” og ble grunnlagt i 1910 i New York.
 • 1914 patentet ble innlevert for den første neglebeskytteren. Belegget, som beskytter neglene mot misfarging av kjemikalier eller andre midler, ble utviklet av Anna Kindred fra North Dakota.
 • Den første neglelakken kom i 1925 på markedet. Fargen var en gjennomskinnelig, blekrosa og ble bare påført på midten av neglen – spissen av neglen og spikermånen forble fargeløs. Utseendet er fremdeles kjent i dag som “månemanikyren” og ble utviklet av skjønnhetspleie Beatrice Kaye, som også var ansvarlig for den vakre manikyren til stjernene den gangen. I disse årene var det forbudt for “anstendige” kvinner å male neglene i lyse eller dristige farger.

Neglelakk Revlon Red Vintage Advertising Make Up Nail Design Trends

 • 1932 det kosmetiske merket “Revlon” ble født. Brødrene Charles og Joseph Revson produserte den første fargeintensive og ugjennomsiktige neglelakken som også kunne påføres uten å etterlate striper. I motsetning til de andre produktene var det ikke lenger basert på fargestoffer, men på fargepigmenter, noe som muliggjorde et større utvalg av nyanser. “Revlon” var selskapet som introduserte trenden med å sette sminke på lepper og negler i samme nyanse. I tillegg til rosa og rødt var gull og sølv de mest populære.
 • Spikerforlengelsen med akryl, som fremdeles er veldig moderne i dag, skylder ikke sin opprinnelse til kosmetikkindustrien, men til en tilfeldighet. Den amerikanske tannlegen Fred Slack brakk en spiker mens han jobbet og stakk den tilbake på fingeren med akryl. Siden neglen grodde veldig raskt og også ble mye hardere og mer holdbar, har denne stoppgap -løsningen blitt en av de beste oppfinnelsene i manikyrhistorien.

Historien om manikyr blir mer og mer fargerik og interessant

Nail art naken neglelakk motetrender sommer spiker trender

 • På 1950 -tallet kunne man se to negltrender: Enten lange, spisse negler, malt i farger som plomme, mørkeblå eller mørkegrønn, eller den vakre mandelformen i kombinasjon med lyse og ganske delikate nyanser. I løpet av denne perioden var det også de første timene i spikermodellering, og selskapet “Revlon” tilbød et treningssett med grunnleggende utstyr.
 • I året 1970 Fransk manikyr ble utviklet.
 • Negletrendene på 80-tallet var ikke lenger begrenset til ensfargede lakker. Kvinnene lot kreativiteten løpe løpsk og forvandlet neglene til virkelige kunstverk gjennom ulike dekorasjoner og edelstener.

rød neglelakk Chanel Rouge Noire Uma Turman negledesign ideer

 • Den første neglelakkpennen og den første “duftende” neglelakken i manikyrhistorien kom på markedet i 1990. Duftene som tilbys av Manhattan -selskapet var vanilje og bær.
 • Filmen “Pulp Fiction” er en av de filmene du bare må se. Der bruker skuespilleren Uma Thurman den tidligere ukjente neglelakken “Rouge Noir” fra Chanel. Den tidligere uhørte, nesten svarte, mørkerøde ble tiårets bestselgende neglelakk på bare ett år.

Historien om manikyr første neglelakk akryl negler design spiker dekorasjon ideer

 • De små steinene og krystalldekorasjonene har vært en av de mest populære spikertrendene siden 2007. Motebølgen ble skapt av designere som Swarovski, som prydet modellens negler med de glitrende applikasjonene.
 • I 2011 fant den første nail art -utstillingen “Nailphilia” sted i London.
 • I 2014 ble “Nailpolis” grunnlagt – en online plattform som tilbyr kunstnere et bredt spekter av forskjellige ideer og spikerdesign.

Som er den dyreste neglelakken i manikyrhistorien?

History of Manicure Nail Trends Summer Maritime Nails Decoration Ideas

Den dyreste neglelakken i verden kalles “Black Diamond” og koster faktisk like mye som en splitter ny Ferrari, nemlig 250 000 euro. Den ble brakt på markedet av selskapet “Azature” og inneholder totalt 267 karat diamanter, som er malt til et veldig fint støv. Sangerne Katy Perry og Kelly Osbourne har allerede gjennomgått dette spikerdesignet.

Hvordan ser fremtiden for manikyr ut??

Nail Art Ideas Summer Watermelon Almond Shape

Nå som du vet alt du trenger å vite om manikyrens historie, lurer du kanskje på hvor negltrendene går i fremtiden? Designene og dekorasjonene er veldig forskjellige, og negleartistene fra hele verden overrasker oss igjen og igjen med sine interessante og iøynefallende ideer. Vi kan imidlertid ikke akkurat vite hva vi kan forvente – så du må bare bli overrasket.

Rainbow Nails spiker trend neon farger neglelakk rosa hårfarge kort bob frisyre

Previous Post
Bygging av stjernemuskler – Hvordan trener Hollywood -skuespillere for rollene som superhelter?
Next Post
Zac Efron Baywatch Workout: Tren som superstjernen med denne treningsplanen!