15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Høsting av grønnsaker fra din egen hage: nyttige tips for nybegynnere

Planlegg en grønnsakshage, skape blandede kulturdimensjoner

Å ha din egen hage er noe veldig vakkert. En hage kan utformes etter smak og muligheter på en slik måte at forskjellige behov og forskjellige smaker tilfredsstilles. Trenden mot å ha din egen grønnsakshage vinner stadig mer terreng. De som ikke har egen hage tilgjengelig for dette formålet, kan i økende grad forfølge “urbane hagearbeid”, småbruk i hagebruk av byområder innenfor bosettingsområder eller i umiddelbar nærhet. Hvis du har din egen plass tilgjengelig for dette, desto bedre.

Ha din egen grønnsakshage deilig sunnere

Hvis du dyrker din egen frukt, salat og grønnsaker, kan du nyte flere ting. Først og fremst er hagearbeid i seg selv en hobby for mange. For mange tilbyr denne aktiviteten avslapning og balanse mellom arbeid og resten av hverdagen. Mange mennesker kan slå seg av fantastisk ved å jobbe i hagen. I tillegg er en vakkert anlagt hage alltid noe å se på, og det er derfor det er en glede å tilbringe sommeren i den med familie eller venner. Den største fordelen er imidlertid at du kan høste fersk fra hagen selv og vite nøyaktig hvordan den ble dyrket og hva den ble behandlet med. Det er nettopp dette som blir stadig viktigere for mange. De ferske grønnsakene fra hagen er ikke bare sunnere, men også vanligvis bedre. For at høsten skal bli virkelig vellykket, bør du imidlertid vurdere noen ting.

Hvordan planlegge grønnsakshagen

Å plante en grønnsakshage, frø, spirer våren

Plantingen av grønnsakshagen bør ikke startes uten en plan. Så først og fremst bør en gjennomtenkt plan bli funnet. Plassen som er tilgjengelig i hagen i hjemmet er ofte begrenset, så den bør brukes fornuftig. Jordfruktbarheten bør også bevares optimalt med fornuftig planlegging. Da må du tenke på hva som bør dyrkes og plantes i utgangspunktet. En blandet kultur og vekstskifte er en fin måte å bruke jorda på riktig måte og også for å unngå sykdommer. Den dårlige vinteren kan brukes veldig godt til dyrkingsplanlegging. Du kan deretter få frøene du trenger for neste sesong.

Planlegg grønnsakshagen Bestem mengden frø som kreves for bedbredden

Den mest nøyaktige måten å bestemme mengden frø på er å bestemme sengenes plassering og størrelse. Du kan også lage en plan for grønnsakshagen for dette. En bedbredde på 1,20 m til 1,30 m er spesielt fordelaktig i grønnsakshagen. Med denne størrelsen kan en gjennomsnittlig person komfortabelt nå midten av sengen fra begge sider. Du kan imidlertid fortsatt justere bredden i henhold til din egen høyde. i Hage forum Forresten får du mange flere tips for optimal utforming av en grønnsakshage.

Avling og blandingsavlinger

Grønnsakshage hevet sengsalat urter jordbær

For å forhindre at skadelige patogener eller sopp formerer seg i utgangspunktet, er det spesielt fornuftig og viktig å endre typer grønnsaker på et område. Men blandede kulturer bidrar også til å forhindre sykdommer og fremmer smakfulle og sunne grønnsaker. Blandede kulturer som gulrøtter og løk eller bønner og salt og tomater og basilikum har allerede bevist sin verdi. Jorden kan også gis hvile ved å veksle mellom sterk og svak spising. De store forbrukerne bruker de mest næringsrike næringsstoffene. Store spisere er for eksempel brokkoli, poteter, blomkål, spinat, gresskar, salat, tomater og agurker. Disse vokser optimalt rik gjødslet med kompost Gulv. I året etter bør svake forbrukere som erter, bønner, selleri, reddiker, løk eller pastinakk dyrkes vekselvis slik at jorda kan komme seg. Hvis du har en liten hage, kan du også plante bønner og erter til stort forbruk.

Redigering med jevne mellomrom er viktig

Grønnsakshage planlegger konstant arbeid i sommermånedene

Hvis du vil drive en grønnsakshage vellykket, må du være oppmerksom på at konstant arbeid er nødvendig, spesielt i sommermånedene, slik at høsten kan bli tilsvarende god. Så jorda i grønnsaksplasteret bør løsnes regelmessig. Dette gjør jorden mer gjennomtrengelig og lar vann trenge bedre inn og holde jorden fuktig lenger. Det irriterende ugresset blir også undertrykt eller til og med fjernet helt. I tillegg er det viktig med regelmessige kontroller av de grønnsakene som vokser, slik at skadedyr, vanngass eller råte raskt kan oppdages. Spesielt når det er skyggefulle flekker eller sommeren er veldig regnfull. Hvis du også driver drivhus, bør du passe på oppbygd varme her. På den annen side er tilstrekkelig ventilasjon viktig.

Forhøyede senger for lettere behandling

Grønnsakshage for nybegynnere Blandet kulturhøy seng laget av tre

Eldre eller personer med fysiske funksjonshemninger kan spesielt ha nytte av høyhøyde. De gjør arbeidet lettere fordi du kan gjøre det uten å måtte bøye eller knele på en måte som er lett på ryggen. Forhøyede senger kan lages med treplater eller steiner. Den økte strukturen har også fordelen at det ikke er behov for å arbeide hardt på harde gulv. Hvis høybedet er godt utstyrt, vil det bli tilført næringsstoffer for å dyrke grønnsaker i lang tid.

Grønnsakshagesalater dyrker høstet høst

Bildekilde: pxhere.com CC0 Public Domain

Previous Post
Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak
Next Post
Lag kreative påskeemballasje av stoff, papir og poser og pakk vakkert påskegaver