15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Etter Sovjetunionens sammenbrudd: Kosmonaut Sergej Krikaljow ble fanget på Mir -romstasjonen

Oppløsning av Sovjetunionens romstasjon MIR Earth

Da han var 18. mai. I 1991, da Sergei Krikalev fløy til romstasjonen MIR, ante han ikke hva han kunne forvente. Der opplevde han Sovjetunionens sammenbrudd og tilbrakte derfor dobbelt så mye tid i rommet som forventet. Angivelig ble han bare glemt på jorden. Han var fanget der i nesten et år, den lengste perioden noen gang har brukt på “MIR”. Oppholdet er fortsatt et samtaleemne i dag. Forskere hevder at han ville være den første mannen som reiste tilbake i tid. I løpet av sin karriere hadde Krikalev deltatt på totalt 6 ekspedisjoner i verdensrommet og var deretter leder for det russiske kosmonautopplæringssenteret lenge. Vi forteller deg en fantastisk historie som definitivt viser at menneskelig vilje kan forandre alt.

Kosmonaut Sergej Krikalev hadde en vellykket karriere før Sovjetunionens sammenbrudd

Oppløsning av Sovjetunionens kosmonaut glemt i verdensrommet

Før Sovjetunionens kollaps hadde Krikalev faktisk en veldig vellykket karriere og en relativt høy lønn. Han fløy først med Soyuz TM-7-romfartøyet i 1988 til MIR-romstasjonen og tilbrakte 5 måneder der. Treningen hans ved kosmonautsenteret hadde forberedt ham på å tilbringe maksimalt fem måneder i rommet. På den tiden jobbet den da 33 år gamle ingeniøren sammen med to andre kosmonauter for å holde romstasjonen i god stand og utføre nødvendig vedlikeholdsarbeid.

Suksessen med det første oppdraget gjorde ham spesielt populær i hjemlandet, og han ble snart valgt ut for en andre flytur i mai 1991. Romraketten ble skutt opp fra Baikonur Cosmodrome i Kasakhstan som planlagt.

Etter Sovjetunionens sammenbrudd ble Krikalev glemt

Sammenbrudd av demonstrantene i Sovjetunionen 1991

Men kort tid etter at han landet ombord på MIR, falt Sovjetunionen fra hverandre. På den tiden var Krikalev og hans kolleger bekymret for fremtiden. De kunne ikke forstå hva som skjedde og lurte på om protestene på jorden også vil påvirke russisk romfart. Krikalev, som bodde alene på romstasjonen den gangen, ante ikke hva som ventet ham. Først ble oppholdet forlenget med en måned. Deretter ble han bedt om å bli på ME lenger. Det var kaos i Russland, det var ingen regjering og befolkningen levde i utrygghet. Oppløsningen brakte mange problemer, og staten befant seg i en alvorlig økonomisk krise. Det var rett og slett ikke penger for hans retur. År senere husket Sergei Krikalev det og fortalte journalister at kollegene hans visste at det lange oppholdet ville påvirke helsen hans dårlig, men på den tiden skulle penger spares.

Oppløsning av Sovjetunionens bilder

Han lurte på om han ville orke å bli lenger. Han ble utsatt for sterk stråling hver dag, noe som økte risikoen for kreft betydelig, var i fare for muskelsvinn og immunsystemet hans ble svekket. Han kunne forlate MIR via rømningskapsel, men det ville ha ført til ødeleggelse av romstasjonen. Romstasjonen kunne klare seg uten motorer, den var i fritt fall rundt jorden. Dette frie fallet ble forstyrret av jordens atmosfære og MIR sank flere meter hver dag. Personalet om bord måtte derfor heve banen jevnlig for å forhindre fall. Hvis Krikaljow hadde forlatt romstasjonen, hadde MIR falt til jorden etter kort tid.

Et nervepirrende ventespill begynte for Sergei Krikalev

Oppløsning av Sovjetunionen Sergei Krikalev romskipingeniør

Et nervepirrende ventespill begynte for den erfarne kosmonauten. Han brukte totalt mer enn ti måneder på romstasjonen og satte rekord. I løpet av denne perioden fant bare to av de fire planlagte oppdragene sted. Den vanskelige økonomiske situasjonen hadde tvunget ledelsen i det russiske romprogrammet til å selge seter på sine romskip. Østerrike kjøpte et sete i romskipet for 7 millioner dollar, Japan for 12 millioner dollar og sendte en journalist til MIR. I mellomtiden diskuterte det tidligere Sovjetunionen til og med hastesalg av MIR. Frem og tilbake betydde at det ikke var noe sted for Krikalev på noe skip, og at han skulle forbli den eneste flyingeniøren om bord.

Krikalev ba kollegene om å sende ham honning. Men de fant ikke honning og sendte i stedet sitroner. Kosmonauten var desperat, utslitt og ved dårlig helse, og fikk endelig fly til jorden i mars 1992 etter at Tyskland betalte mer enn 24 millioner dollar for et sete for den tyske ingeniøren Klaus Dietrich Flade.

Returen etter Sovjetunionens kollaps

Oppløsning av Sovjetunionen Krikalev siste sovjetiske statsborger

Journalister beskrev Krikalev som veldig blek. Han klarte knapt å gå og svettet voldsomt. Var han et offer for verdensrommet? Kosmonauten klarte å reise seg på egen hånd igjen etter kortere tid. Kort tid etter at han kom tilbake, ble det bedre, og han begynte til og med å forberede seg på et nytt oppdrag.

Livet hans på jorden hadde ikke endret seg mye heller. Før Sovjetunionens sammenbrudd bodde han i Leningrad. Etter kollapsen ble byen omdøpt til St. Petersburg. Ellers kunne han fortsette å jobbe som kosmonaut, deltok i NASAs astronautopplæring og fløy fire ganger til det nye ISS, hvor han jobbet med et internasjonalt team.

Sergei Krikalev reiste virkelig til fremtiden?

Oppløsning av Sovjetunionens kosmonautlegende

Noen forskere hevder at Sergei Krikalev gjorde den lengste reisen gjennom tiden. Du baserer påstandene dine på Einsteins relativitetsteori. I følge Einstein går tiden langsommere for objekter som stadig beveger seg enn for dem i hvile. MIR beveget seg med en hastighet på rundt 28 000 kilometer i timen. Derfor kan man anta at den siste sovjetiske borgeren eldet saktere enn menneskene på jorden og på denne måten reiste inn i fremtiden.

Previous Post
Enebolig med glassfasade – arkitektur inspirert av 60 -tallet
Next Post
En luksuriøs sykkel laget av 24K gull – The Beverly Hills Edition