15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sigareguide for nybegynnere: De viktigste tipsene og reglene

Sigarer røyker i kombinasjon med whisky

Sigarrøyking er ikke for alle. Vi vet det, men vi tror fortsatt at hver moderne herre burde vite noe om denne kunsten. Det ligger mye historie og en hel kultur bak denne århundrer gamle tradisjonen. Her er vår detaljerte sigarguide for nybegynnere, som forteller deg alt om produksjon, struktur og historie av sigarer, samt kunnskap om de forskjellige typer sigarer og røykekulturen. Fremfor alt bør sigarer nytes bevisst og ikke bare konsumeres raskt.

Sigarenes historie

Sigarer Produksjon Samle tobakkblader Cuba

Med oppdagelsen av Amerika spredte tobakkplanten seg over Europa og resten av verden. Christopher Columbus og hans sjømenn så hvordan lokalbefolkningen i Karibia tørket opp tobakk og røykte, noe som var fremmed for oppdagelsesreisende på den tiden. De likte å røyke disse primitive sigarene så mye at de introduserte denne plantesorten for Spania. Snart ble teknikker for sigarrulling perfeksjonert og sigarrøyking spredte seg over hele verden.

Etter hvert ble sigarrøyking en veldig populær aktivitet blant menn på begynnelsen av 1900 -tallet. Kjendismenn som Babe Ruth og John Wayne ble stadig fremstilt i media med sigarer i hånden. Det sies at Mark Twain røykte over 30 sigarer om dagen. Han skal også ha blitt sitert for å si: “Hvis jeg ikke får røyke i himmelen, går jeg ikke!”

Over tid har sigarer blitt Cubas viktigste eksportprodukt og regnes som de beste i verden. På grunn av Fidel Castro og Cuban Missile Crisis godkjente John F. Kennedy en handelsembargo mot Cuba i 1962 som gjorde kubanske sigarer ulovlige i USA. Men Kennedy, den kloke sigarelskeren, fikk pressesekretæren sin til å bestille 1200 håndrullede cubanske sigarer bare timer før han signerte embargoen. Kubanske sigarer er fortsatt ulovlige i Amerika i dag, og embargoen er fortsatt på plass. Heldigvis er de lovlig tilgjengelige i Tyskland i en velassortert tobakksbutikk.

Håndrullet vs. maskinproduserte sigarer

Sigarer Guide for nybegynnere Produksjon Tobakksblader håndrulles

Avhengig av produksjonsprosessen, skilles det mellom håndrullede og maskinproduserte sigarer.

Håndrullede sigarer er det foretrukne valget for både nybegynnere og kjennere. Maskinfremstillede sigarer kan inneholde konserveringsmidler og kjemikalier, mens håndrullede sigarer er laget av 100% tobakkblad.

I tillegg dyrkes sigartobakk flere steder rundt om i verden, men tobakkblader fra Brasil, Cuba, Den dominikanske republikk og Honduras er av høyeste kvalitet. Generelt smaker tobakken i håndrullede sigarer bedre enn på maskinproduserte sigarer.

Maskinfremstillede sigarer

Håndvalsede sigarer er også mer sannsynlig at fylletobakken er satt inn riktig, noe som muliggjør riktig luftstrøm gjennom sigaren. Maskiner derimot kan rulle fyllstoffet for tett eller for løst. Hvis en sigar rulles for tett, vil det ikke være nok plass mellom bladene i sigaren, noe som betyr at sigaren brenner ujevnt og blir vanskelig å puffe.

Det er mange andre faktorer som påvirker kvaliteten og smaken på sigarer. Innpakningstypen, fyllstoffene og bindemidlene, samt størrelsen og formen på sigaren, påvirker dens styrke og smak, noe som har en direkte innvirkning på nytelsen.

Strukturen til en sigar

Sigarguide for nybegynnere Strukturinnsats perm -omslag

omslagsark

Innpakningen av en sigar er i seg selv et tobakkblad i stedet for papiret som brukes i sigaretter. Styrken og smaken til en hvilken som helst sigar bestemmes i stor grad av innpakningsbladene, og smaken avhenger av forholdene der tobakkbladene dyrkes, lagres eller fermenteres. Du kan vanligvis se på fargen på bladene. De vanligste typene forsideark er listet opp nedenfor.

Sigarer Guide for nybegynnere Innpakning Farger Forskjeller Aroma smak

Syv kategorier skiller seg fra lys til mørk:

Candela eller Double Claro har den gjenkjennelige lysegrønne fargen og en veldig frisk bladaktig aroma. Candelablader smaker vanligvis gress, sedertre og pepper med litt sødme.

Claro er lysebrun, gulaktig og har en mild smak. Søtt treverk, jord og urtetoner blir avslørt når du røyker.

Colorado Claro har en rødbrun farge fordi tobakksplantene plantes i solen. Smaken er middels.

Colorado Sigarer er rødlige til middels brune i fargen og har en særegen, delikat krydret smak.

Colorado Maduro er mørk brun og finnes ofte på sigarer fra Honduras.

Maduro er noen ganger kjent som Double Maduro. En lengre modningstid i løpet av flere år gir disse bladene en mørk brun farge og en karakteristisk sødme. Jo lenger bladene har blitt eldre, desto sterkere blir det naturlige sukkeret i bladene.

Oscuro er de mørkeste bladene, nesten svarte, med en sterk, intens smak.

Sigareguide for nybegynnere, innpakningsfarger

innlegg

Selv om innpakningstobakk generelt er den største faktoren i smaken av en sigar, er blandingen av tobakk som fyllstoff også avgjørende, spesielt for sigarer som bruker mye mildere innpakninger som Claro. Større ringmåler sigarer inneholder vanligvis mer fyllstoff, noe som gjenspeiles i smaksprofilen til sigaren. Den ekstra mengden, så vel som mellomrommet mellom hvert blad, gir mulighet for en ekstraordinær kompleksitet av smaker.

Avhengig av hvordan tobakkbladene blir behandlet, skilles det mellom lange fyllstoffer, mellomstore fyllstoffer og korte fyllstoffer. Med lange fyllsigarer brettes hele tobakksbladene på langs og rulles til en sigar, noe som også gjør dem dyrere.

Typer sigarer fargetobakk etterlater gass lettere

I tillegg til landet, klimaet og tobakkstypen, bidrar delene av tobakksplanten som bladene ble plukket fra også til den endelige smaken. Bladene, som ble plukket fra den laveste delen av planten, kalles “Volado” på spansk, brenner lett og har en veldig mild smak. Blader fra den sentrale delen av planten, kjent som “seco”, har en litt sterkere smak. Bladene høstet fra toppen av planten som har vært mest utsatt for solen kalles “Ligero” og er de sterkeste og heteste tobakksbladene. Ligero -blader rulles vanligvis alltid inn i midten av sigaren da de brenner saktere enn seco- eller volado -blader.

Sigarfremstilling av tobakkblad rullet for hånd

Binder

Permen holder innsatsen sammen og gir sigaren sin størrelse og form. Bindemidler er vanligvis mye tykkere enn innpakningsblad, og de har vanligvis liten eller ingen smak, noe som gjør at smaken av tobakkblandingen kan trenge inn i innsatsen og innpakningen bedre. Seco -bladene er spesielt populære som bindemiddel.

Oversikt over sigarer typer og størrelser

Sigarers størrelse og format

Sigarens form og størrelse bestemmer dens “vitola”, det tekniske uttrykket for sigarformater. Sigarformatene er grovt delt inn i to kategorier: Parejo og Figurado. Sigarformater er differensiert basert på navnene deres. De mest populære formatene inkluderer for eksempel Cigarillo, Corona, Churchill, Robusto, Presidente, Toro og Double Corona.

Parejo refererer til standardformen til sylindriske sigarer med rette sider, uavhengig av lengde eller ringmåler. Alle andre, ulikt formede sigarer er figurados, som også kan variere i lengde og ringstørrelse. Figurados finnes i mange varianter. Noen eksempler:

– Torpedo (spiss hodeende)

– Perfecto (spisse ender, både hode og sigarbase)

– Pyramid (spiss sigar med bred base og spiss hode)

– Culebras (tre korte, tynne sigarer flettet og bandet sammen).

Sigar typer størrelse og form

Hvilken rolle spiller sigarformen når det gjelder smak? Svaret er mange. Formen påvirker aromaens fylde, røykvarmen og hvor lenge sigaren brenner. Det er generelt akseptert at parejos brenner lenger enn de fleste figurados. For koniske formater, spesielt torpedoer og pyramider, fungerer hodet som en trakt for å fokusere røyken på innånding og gi en mer intens og fyldigere smak. Sigarer som rulles langt og bredt, som Churchill nevnt ovenfor, vil brenne mye lenger enn kortere, tynnere sigarer.

Sigar tilbehør

Det er noen få grunnleggende tilbehør som kreves for å nyte en sigar ordentlig. Noen dekker umiddelbare behov, som f.eks B. belysning, mens andre er nødvendige for riktig lagring.

Riktig kuttet sigarutstyr

Sigar kutter

Før du røyker en sigar, må du først kutte hodet på sigaren og fjerne enden slik at røyken kan trekkes gjennom. Det er mange forskjellige typer sigarkuttere fordi kuttet subtilt kan påvirke smaken så vel som den fysiske følelsen av innånding fra sigaren. Dobbeltbladede kuttere er de mest pålitelige og populære sigarkuttene, selv om øvelser og saks også kan brukes. Uansett hva du velger, sørg for å finne en god kutter med veldig skarpe kniver.

Lett sigar gass lighter

Gasslighter

Etter å ha kuttet hodet av sigaren, tenner du sigaren. En standard lighter vil ikke lyse enden av en sigar jevnt og effektivt, spesielt med en større ringmåler. Gasslightere er de varmere ledsagerne til sigarrøykeren. De er påfyllbare og tilgjengelig i mange design. Lange kamper er også ideelle.

Sigar askebeger tilbehør krystall

Askebeger

Ingen vil kaste sigaraske på klærne og møblene sine, så sigarrøykere trenger et godt askebeger. Askebegre med større lagringsplass er spesielt designet for de større sigarformatene. Ta dette i betraktning når du ser etter den rette sigaren.

Sigar humidor beholder sedertre fuktighet

Humidor

Humidoren er avgjørende for sigarer. En humidor er en beholder som for det meste er laget av tre og der sigarer holdes i sin opprinnelige kvalitet i lange perioder. Humidoren beskytter sigarer mot å tørke ut eller bli infisert av tobakksbiller og larver. Riktig befukning og en god forsegling er de viktigste kravene til en humidor, selv om et hygrometer og innebygd luftfukter er inkludert i dyrere modeller.

Skjære sigarer Knigge regler for nybegynnere

Nybegynnertips for sigarrøyking

1. Skjær sigaren

Lag et rett kutt i hodeenden av sigaren med en giljotinkutter. Sett hodet på sigaren – den lukkede enden – inn i kutteren. Så er det bare å kutte hetten, ca 15-30 mm fra toppen.

Tenn sigaren med en lang fyrstikk

2. Tenn sigaren

Bruk en gasslighter eller en lang fyrstikk for å tenne sigaren din. Mens du holder flammen like under den andre enden av sigaren din, må du ikke inhalere, puste og rulle sigaren. Vær forsiktig så du ikke lar sigaren røre flammen.

Fortsett denne prosessen til tobakken rundt ytterkanten av sigaren begynner å lyse av varmen. Røyken skal være lett synlig på dette tidspunktet.

Hvordan puffe en sigar tips for nybegynnere

3. Hvordan puffe en sigar?

Du puster ikke røyken fra en sigar dypt ned i lungene. La røyken fylle munnen din slik at du kan “smake” på de fine tobakkaromaene og blåse den ut. Ta omtrent ett pust i minuttet og la smakene virke gjennom smakreseptorene i munnslimhinnen. Hvis du røyker for fort eller trekker for hardt, blir røyken for varm og ødelegger smaken på sigaren.

Det kan også være lurt å velge en drink til sigaren. Selv om kjennere gjentatte ganger anbefaler whisky, går kaffedrikker, martini og rom like godt til sigarens fulle smak.

Når du har valgt din foretrukne sigar, hell på din favorittdrikk og slå på avslappende musikk. Du kan finne at bortsett fra helseproblemer, kan sigarrøyking være en hyggelig måte å bruke tiden på.

Denne sigarguiden er bare ment å gi grunnleggende informasjon om den enorme kunnskapen om sigarer og gjøre det lettere for nybegynnere å komme i gang i sigarrøykingens verden.

Previous Post
Trendy miljøvennlige møbler fra Desiree
Next Post
Lag dine egne julekort med knapper – 28 gode ideer