15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Brygg ditt eget øl – Hvordan lage din egen favorittdrink med humlesmak

Hvis du vil brygge ditt eget øl selv, bør det være både en del av vitenskapen og en kunst. Prosessen krever et presist og beregnet aspekt, men samtidig kan reglene og mulige grenser sløres. Dette kan være grunner til personlig tolkning og opprettelsen av et helt unikt øl. Imidlertid kan det høres ut som bryggekunsten kan være vanskelig, ikke sant? Vel, det er det ikke. Å brygge øl er en enkel prosess som går tilbake 12 000 år. I hovedsak er alt du trenger å gjøre å varme opp vannet og bygg, koke blandingen med humle og avkjøle, og la den gjære og karbonisere med gjær. Hvis dette virker enkelt nok for deg, går vi inn på litt mer detalj på hvert trinn i dette innlegget.

Hvordan kan du brygge øl selv??

Hveteøl med flaske og ingredienser som humle og korn brygger ditt eget øl

Så du har bestemt deg for å lage din egen øldrink hjemme. Du er nå i ferd med å påta deg en fantastisk og givende oppgave som er nesten like gammel som menneskeheten selv. Det er imidlertid ingen grunn til å la seg skremme av dette. Selv om folk har brygget øl selv i tusenvis av år, har grunnprosessen stort sett vært den samme gjennom århundrene. Så i denne artikkelen skal vi prøve å forklare hvilket utstyr du trenger for at brygget skal komme i gang. Vi vil også lede deg gjennom de grunnleggende trinnene for å brygge en pilsner. Først og fremst kan vi dele hjemmebrygging i to typer: brygging av bygg eller ekstrakt fra malt. Ølet er laget av sukker av maltet, delvis spiret korn. Under hele bryggeprosessen trekker bryggermesteren selv dette sukkeret fra malt korn i en rekke trinn.

nyt et glass pils øl med tortillachips

Hvis du vil bruke ekstrakter i brygget, kan dette være ferdige maltekstrakter. Imidlertid kan du også hoppe helt over sukkerekstraksjonen. Brygging av ekstraktet er et godt utgangspunkt for de fleste nye hjemmebryggere, ettersom prosessen krever minimalt med ølutstyr og prosedyrer mens du fremdeles lager kvalitetsøl. Imidlertid er det den typen brygging vi skal fokusere på her. Kanskje du kjenner noen som gjorde hele kjelleren eller garasjen til et profesjonelt bryggeri. Dette kan være fullt av skinnende tanker og fat, sveisede rør, vaskestasjoner og kjøleskap med kraner og gir alltid et godt skummende øl. Men vær trygg på at du ikke trenger å investere en formue hvis du vil brygge ditt eget øl. Den enkleste måten er å kjøpe et enkelt sett. Du kan alltid legge til et bedre bryggeriutstyr etter at du har brygget en stund og besluttet at det var verdt det.

Ingredienser og utstyr for ølproduksjon

Ingredienser som kreves for å lage øl, for eksempel humle fra kornmaltekstrakt

Nå som du har tatt vare på utstyret, la oss gå over hovedingrediensene i ølet. Det er bare fire: humle, bygg (og / eller maltekstrakt), gjær og vann. Først setter du sammen bryggesystemet ditt. Du trenger en bryggekanne, gjæringsbeholder + luftlås, trakt (valgfritt), desinfeksjonsmiddel, sugerør, skje for omrøring eller et “bryg ditt eget ølsett”. Når du har alt utstyret du trenger, er det første trinnet å rengjøre og desinfisere.

Mål alkoholinnholdet med et hydrometer i et glass etter gjæring av øl

Først av alt må du bringe alle enhetene i riktig tilstand. Dette trinnet er kritisk. Absolutt alt som kommer i kontakt med ølet ditt under bryggeprosessen, bør rengjøres ordentlig med et rengjøringsmiddel og deretter desinfiseres med en løsning godkjent for hygiene. Vi anbefaler varianter uten skylling, da de forenkler prosessen mens de forblir effektive. Når du har rengjort og renset utstyret ditt riktig, er det på tide å begynne å brygge.

Brygg ditt eget øl – oppskrift

Brygge forskjellige typer øl pils bock øl og rød øl selv

Så du har sjekket utstyret og hovedingrediensene du trenger for å brygge hjemmet ditt. Nå kan du oppdage en klassisk oppskrift på et bockøl nedenfor. Du lurer sikkert også på hvilken øltype det er. Vi har valgt en alternativ variant som er en hybridsort. Du kan velge bygg eller ekstrakt samt humle selv som du ønsker.

friske humlekjegler fra posen med et blad på en treaktig overflate

Hvis du bruker et sett til å brygge ditt eget øl, bør det i det minste inneholde flytende malt, korn i en kornsekk og humle. Med 5,5 volumprosent alkohol, overvelder ikke alkoholinnholdet maltet smak, mens humlen kommer til sin rett. Denne spesielle oppskriften er perfekt for nybegynnere og hobbybryggere, men er også egnet for erfarne bryggerier på grunn av balansen.

Brygg ditt eget øl – instruksjoner

full ølflaske i sentrum av hjemmebryggeriet som lager din egen øldrink hjemme

 • Les alltid alle instruksjonene før du begynner å brygge, slik at du kan være sikker på at du har alt for hånden (utstyr, ingredienser) og forstår prosessen fullt ut.
 • Start med å varme opp 600 ml vann i bryggekannen.
 • Ha deretter de knuste spesialkornene i kornposen.
 • Knyt en knute i den ene enden av kornsekken, og la det være plass til at kornene løsner i sekken.
 • Legg kornsekken i vannet.
 • Øk deretter temperaturen sakte til 60 ° C til 80 ° C.
 • La kornene trekke ved denne temperaturen i 20 minutter.
 • Ta sekken med korn ut av gryten.
 • Ikke klem posen. Bare la væsken renne fra posen ned i gryten.
 • Du har nå offisielt smaken til et usyret øl. Imidlertid er det noen få andre trinn for å forberede vørteren din fullt ut til gjæring.

Begynn å lage mat

Tilberedningsprosess hjemmebrygging gjæringstank med termometer og airlock

 • Kok først vørteren og sørg for at den ikke koker over. Så snart væsken koker, fjern kjelen fra varmekilden.
 • Rør vørteren til maltekstraktet er helt oppløst. Eventuelt uoppløst ekstrakt som blir igjen på bunnen av gryten kan brenne.
 • Av denne grunn må du røre grundig før du får worten tilbake i koke.
 • La urten koke i 55 minutter og tilsett deretter den aromatiske humlen. Siden du bare lager dette i fem minutter, gir humle ikke en bitter smak, men tilfører aromaen og lukten av det ferdige ølet.
 • Avkjøl vørteren. Etter koking i nesten 60 minutter må du bringe vørteren til under 37 ° C så raskt som mulig. Det er mange måter å gjøre dette på, og en av dem er med isbadet. For å gjøre dette, fyll vasken halvveis med kaldt vann fra springen og deretter med is og legg kjelen i den.
 • Hvis du ikke allerede har gjort det, er det en god tid å rense luftsluse, slange og hydrometer. Urten din er utsatt for mikrober på dette tidspunktet. Alt som kan komme i kontakt med det, bør saneres.

gjæring

Fullfør gjæringstanken for gjæring. Bryg ditt eget øl

 • Dette etterfølges av å suge den avkjølte vørteren inn i ditt primære kar for gjæring.
 • Fyll den deretter opp med nok kaldt vann slik at du har omtrent 1,4 liter. Du bør også lufte urten enten ved å bruke en diffusjonsstein eller ved å bare vippe gjæringsbeholderen frem og tilbake når lokket er på.
 • Nå kan du bruke hydrometeret ditt til å måle urtenes opprinnelige tyngdekraft, som i hovedsak indikerer en rekke gjærbare sukkerarter som er tilstede. Du bør skrive ned nummeret, siden du senere vil bruke dette sammen med din endelige tyngdekraftmåling for å beregne volumalkoholen til ølet ditt.
 • Det er på tide å legge gjæren i vørteren. Under gjæringen bruker gjæren malt sukker og produserer alkohol med CO2. Temperaturen på vørteren bør være rundt 30 ° C før gjæren piskes. Det er imidlertid best å følge instruksjonene på pakken.
 • Etter at du har pisket opp gjæren, lukk gjæringsbeholderen godt, fest den renoverte luftlåsen og fyll den med vann.
 • Plasser først gjæringsbeholderen på et fjernt, temperaturstabilt sted. Du bør se aktivitet innen 24-48 timer når CO2 begynner å rømme fra luftslusen. Det tar en til to uker før gjæringen er fullført. I løpet av denne tiden bør du ikke gjøre noe som kan forstyrre prosessen.
 • Noen bryggerier gjør et sekundært gjæringstrinn etter omtrent en uke. Ølet suges inn i et sekundært gjæringskar som en glassballong og kondisjoneres i ytterligere en uke eller to. Dette trinnet er valgfritt. Noen av fordelene inkluderer imidlertid at ølet blir klarere, noe som vil resultere i mindre sediment når du har tappet ølet.

Bestem alkoholinnholdet og fyll ølet

tre øltyper i ølglass og en prøve med et hydrometer bestemmer tyngdekraften og alkoholinnholdet

Bruk hydrometeret ditt til å lese ølets endelige tyngdekraft. Du kan beregne det omtrentlige alkoholinnholdet i ølet ved å bruke følgende formel: Alkoholinnhold = (OG-FG) × 131,25 Så hvis du bruker målene dine for dette bockølen, får du: (1,057-1,014) x 131,25 = 5,64 % alkohol innhold. Vær imidlertid oppmerksom på at denne beregningen bare er en tilnærming, men er den enkleste metoden og generelt god nok hvis du brygger ditt eget øl.

Å fylle ølflasker med en maskin på en fabrikk mens du brygger øl selv

Hell det ferdige ølet i fyllingsbøtta. Hvis oppskriften krever fylling av tilsetningsstoffer, for eksempel basissukker, som skal tilsettes i fyllingsbeholderen, må du legge dem til nå. Så dette er de grunnleggende trinnene du kan følge for å lage ditt eget øl. Etter at du har betinget det hele, er det på tide å dele det med venner og familie og skryte av at du har laget det selv.

gruppe venner smiler og skåler mens de drikker øl utendørs

Nå kjenner du den grunnleggende prosessen for å brygge ditt eget øl hjemme. Etter hvert som du får erfaring og selvtillit, kan du jobbe med flere øltyper for å forbedre bryggekunnskapene. Du kan til og med tilsette irsk mos i drikken din for å forbedre ølens klarhet. Homebrewing har imidlertid mange andre aspekter som du kan mestre over tid.

Previous Post
Jernmangel hva skal jeg gjøre? – En oversikt over årsaker, symptomer og matvarer som inneholder jern!
Next Post
Å bygge og legge ut et drivhus i hagen – det du må vurdere