15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Råmaternæring – hvilke matvarer er ikke egnet for dette?

Råmat -dietten har blitt en ekte mattrend. Dette består av rå matvarer som folk bedre kan dra nytte av med alle næringsstoffene i dem. Selv om denne dietten har visse motsetninger når det gjelder helserisiko, velger flere og flere den. Imidlertid er det noen matvarer du aldri bør spise rå, og her er noen av dem.

Uegnede produkter for rå maternæring

rå grønnsaker som gulrøtter blomkål og grønne bønner vegansk diett

Noen naturlige produkter som du ikke bør spise rå er grønnsaker som poteter, aubergine og nyrebønner. Så når det gjelder poteter, er disse helsefarlige fordi de inneholder solanin. I høye doser blir dette stoffet giftig og kan forårsake matforgiftning. Symptomer inkluderer hodepine, magesmerter, feber og oppkast og diaré. Eggplanter er faktisk en kalorifattig, antioksidant grønnsak og kan nøytralisere frie radikaler.

Rå auberginer og andre grønnsaker i stekebrettet klare til baking

Dette vil redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom og visse typer kreft. Auberginene inneholder imidlertid også solanin, noe som betyr at du alltid bør spise dem kokte. Ekte helsepartnere, røde bønner inneholder mye protein, fiber og antioksidanter. Imidlertid, hvis du bruker disse råstoffene, blir de helseskadelige på grunn av fytohemagglutinin. Dette er et stoff som blir giftig i høye doser og forårsaker gastrointestinale problemer.

Østerssopp på bakepapir er ikke egnet som rå mat på grunn av giftige stoffer

Som regel er alle spiselige sopp kokt for å unngå mulig forgiftning. Sopp er det eneste unntaket. Imidlertid er andre arter som morel og alle slike varianter giftige hvis du vil legge dem til din rå mat. Dette skyldes et stoff som heter hemolysin som er i det. Den aktive ingrediensen er i stand til å ødelegge røde blodlegemer for tidlig, noe som kan føre til anemi. For eksempel er kyllingekjøtt rikt på vitamin B3 og B5 og bidrar til hudens helse og immunsystemets funksjon.

Kombiner ukokt kyllingbrystfilet med persille og ingefær som er uegnet som rå mat

Du bør imidlertid aldri spise denne kjøtttypen rå, da den inneholder to farlige bakterier: Campylobacter og Salmonelle, som heldigvis ikke er særlig varmebestandige. Som kylling inneholder svinekjøtt de to bakteriene som er nevnt ovenfor, noe som forårsaker gastrointestinal uro og matforgiftning. I tillegg er det trikinose: en sykdom som overføres til mennesker fra forurenset kjøtt hvis det er dårlig tilberedt.

Previous Post
Avantgardehus med havutsikt gir perfekt bokomfort
Next Post
Den nye luksus Ferrari -klokken fra Hublot i begrenset opplag