15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvorfor oksygenet i luften ikke er i fare fra Amazonas -brannene

Amazonas -elven og regnskogen har sine egne økosystemer og unike planter og dyr

Brannene i Amazonas regnskog er for tiden et stort problem og er bekymringsfulle for mennesker rundt om i verden. Tross alt påvirker de fremtidig oksygenproduksjon. Eller kanskje ikke? Amazonas blir ofte referert til som “verdens lunger”. Det sies å utgjøre mer enn 20% av verdens oksygenproduksjon. Som professor Scott Denning forklarer, ser det ikke ut til å være sant. Det er en falsk statistikk spredt over nyheter, sosiale medier og til og med om politikere som blant annet Frankrikes president Emmanuel Macron. For å illustrere sannheten forklarer professoren i atmosfæriske vitenskaper på siden The Conversation hvordan den naturlige produksjonen av oksygen fungerer. Og som det viser seg, er plantene på jorden på ingen måte den eneste og viktigste kilden til friskt oksygen i luften.

Oksygen i luften - Amazonas regnskog er ikke verdens lunger

Amazonas regnskog har ikke bare vært et problem siden brannene de siste ukene. I 2004 hadde 80% av regnskogen allerede blitt ødelagt. Dette er bekymringsfullt og til og med alarmerende på mange måter. Oksygenet i luften påvirkes ikke sterkt av dette. Det som er mye mer bekymringsfullt er at habitatene til mange plantearter og levende ting som bare finnes i denne skogen trues og ødelegges. Disse inneholder igjen en betydelig tilførsel av karbon og andre organiske stoffer, hvis tilbakegang vil utløse en klimakrise.

Hvor kommer oksygenet i luften fra??

Oksygen i luften kommer hovedsakelig fra havene og ikke, som mange, fra skogene

I prinsippet kommer nesten alt oksygen i luften som vi trenger for å puste fra havene. Oksygen er også tilgjengelig i så stor mengde at vi kan leve på det i flere millioner år. Scott Denning forklarer: “Mange elementer, inkludert oksygen, utveksles kontinuerlig mellom land, hav og atmosfære økosystemer på måter som kan måles og kvantifiseres.”

Oksygen i luften fra skogene på land

Oksygen produsert av planter på land forbrukes av organismer

Nesten hele oksygenmengden i luften produseres av fotosyntese i planter, en tredjedel av fotosyntesen på land i regnskogene og det meste i Amazonas -bassenget. “Så påstandene er tross alt sanne,” tenker du kanskje nå. Imidlertid bør du vite at oksygenet i luften som skapes hvert år på grunn av fotosyntese på land, ikke kan brukes av oss mennesker i utgangspunktet. I stedet blir det fortært av levende organismer og branner. Dette refererer til insekter, bakterier og andre organismer som danner sitt eget økosystem og lever av fallende blader, kvister, røtter og annet avfall. Selvfølgelig bruker de også oksygen i prosessen. Så selv om det produseres mye oksygen i skogen, blir det også konsumert mye, og det er altfor lite overflødig oksygen. Til slutt er nettoinnholdet av oksygen fra skogene på land rundt null.

Oksygen fra havene

Alger i hav og hav produserer overflødig oksygen gjennom fotosyntese

Oksygen i havene og havene produserer ørsmå alger, og det samme gjør planter. Men den samme fremgangsmåten finner sted der som på land: mikroorganismer bryter ned avfallet fra plantene og bruker opp oksygenet som produseres i prosessen. Av denne grunn må denne prosessen avbrytes slik at det kan oppstå et overskudd av oksygen. Dette skjer når algeavfallet når havbunnen, hvor det ikke brytes ned av organismer, men begraves. Dette skaper ikke bare olje og gass, men oksygenet som alger produserer før de dør kan komme inn i atmosfæren fordi det ikke forbrukes av mikroorganismer.

Oksygen i luften er ikke utsatt for Amazonas -brannene

Oksygenet som produseres av alger direkte på overflaten av vannet kan også slippe ut i atmosfæren og oksygen akkumuleres i luften. Siden disse prosessene har pågått i millioner av år og gjentas igjen og igjen, er det allerede en enorm forsyning i atmosfæren som levende vesener på jorden kan bruke ekstremt lang tid.

Den atmosfæriske forskeren Scott Denning tilbakeviser den populære tesen om regnskogen i Sør -Amerika

Det faktum at oksygen fra atmosfæren når jordoverflaten er takket være forskjellige kjemiske reaksjoner mellom metaller, svovel og andre grunnstoffer. For eksempel når jern og oksygen reagerer i et fuktig miljø som kalles oksidasjon, som er kjent for å forårsake rust, utjevnes nivåene av oksygen i atmosfæren.

Konklusjon

Brannene i Amazonas -skogen setter flora og fauna i fare, men ikke mengden oksygen

Av dette kan det konkluderes med at vi på ingen måte er avhengige av oksygenet i luften, som produseres av skogene. Så selv om disse plutselig forsvant på en gang, ville bare omtrent 1% av verdens oksygen forsvinne med dem. Det betyr selvfølgelig ikke at brannene og avskogingen fortsatt er bekymringsfulle. Fordi dette setter mange dyr og planter i fare og ødelegger hele økosystemer. Dyrene i Amazonas er bare ett eksempel, fordi andre skoger også blir ryddet og dyrene i dem, som Amazonas -dyrene, blir jaget bort eller til og med drept. Og det er grunn nok til å bekjempe det.

Previous Post
Moderne drømmehus i Sør -Tyskland
Next Post
Moderne designerbord i tre – “Stack Buffet” av Hector Esrawe