15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lang levetid – forventet levetid avhenger av bomiljøet

Hvor du bor kan ha en betydelig innvirkning på om du lever lenge og lever til alderdom. Denne teorien legger frem en ny studie. I tillegg antyder den nye forskningen at folk som bor i blandbare alderssamfunn som er lett å gå, potensielt kan feire sin 100-årsdag.

Hvordan kan folk leve lenge?

glad tenåringsgutt med elektrisk sykkel i urbane omgivelser med hyggelig bomiljø

Når det gjelder å holde seg i live til 100 år, hjelper de gode genene vanligvis. Dette er imidlertid ikke hovedkravet for dette. Bomiljøet spiller også en avgjørende rolle. Forskere ved Medical University i Washington gjennomførte en studie om dette. De fant også at sosioøkonomisk status var korrelert med den. Ytterligere analyse fant at geografiske klynger med stor sannsynlighet for å nå hundreårsjubileum ligger i urbane områder og mindre byer med høyere sosioøkonomisk status. I tillegg legger forskningen til det økende beviset på at sosiale og miljømessige faktorer kan gjøre en vesentlig forskjell i levetid og forventet levetid.

senior feirer sin 100 -årsdag med en kake og gaver

Tidligere forskning har anslått at arvelige faktorer bare forklarer omtrent 20 til 35% av individets sjanser til å nå hundreårsalderen. Videre kan atferd basert på individets genetikk endre følsomheten for ulike sykdommer. Med andre ord, hvis du bor i et miljø som støtter sunn aldring, vil det sannsynligvis påvirke din evne til å lykkes bedre enn dine genetiske sjanser gjennom livsstilsendringer. Det var imidlertid et gap i kunnskapen om de eksakte miljømessige og sosiale faktorene som fører til et slikt miljø. I studien prøver forskerne å forklare hvorfor folk kan leve lenge av denne grunn.

Studieresultater

Seniorpar jogger for langt liv og forventet levetid

Dataene inkluderte informasjon om alder og beliggenhet for hver person på tidspunktet for dødsfallet. Det var også data om kjønn, rase, utdanningsnivå og sivilstand. Basert på personens bosted brukte forskerne data fra en rekke kilder. På denne måten kunne de tildele en verdi eller en vurdering til forskjellige variabler i nabolaget. Disse variablene inkluderte fattigdomsnivå, tilgang til transport og grunnleggende tjenester, gangbarhet, prosentandel av befolkningen i yrkesaktiv alder, luftforurensning og eksponering av grøntområder. De utførte deretter en overlevelsesanalyse. På den måten ønsket de å avgjøre hvilke demografiske faktorer som var forbundet med lavere sannsynlighet for å dø før hundreårsalderen.

meditasjon for en bedre sjelstilstand og et langt liv

De fant at gangbarhet i nabolaget, høyere sosioøkonomisk status og en høy prosentandel av befolkningen i yrkesaktiv alder positivt korrelerte med å nå hundreårsstatus. Til syvende og sist, mens mer forskning er nødvendig, kan studieresultatene brukes til å skape sunnere samfunn som fremmer levetid hos eldre voksne. Et interaktivt kart over de såkalte "blå soner", Områder med høy prevalens beregnet som en prosentandel av alle dødsfall hos personer i alderen 75 og over. Dette er i Health and Spatial Epidemiology Laboratory og på Universitetets nettsted tilgjengelig. Den inneholder også en kort oppsummering av studere.

Previous Post
Velge de riktige solbrillene – hva er viktig å vite?
Next Post
Trender for damesko for neste høst-vintersesong