15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Optimistisk tenkning som en viktig faktor for bedre søvn

Optimister lever lenger og har mindre risiko for kronisk sykdom enn pessimister, og optimistisk tenkning forbedrer søvn. Dette har nylig blitt bekreftet av forskere i vitenskapelig gjennomførte studier. Så en grunn til at optimister lever lengre, sunnere liv kan være at det faktisk får dem til å sove bedre. Dette er det sentrale resultatet av den nåværende studien, hvor søvnforskere også deltok.

Gode ​​grunner til optimistisk tenkning

godt uthvilt kvinne smiler i sengen om morgenen

Når vi analyserte data fra en online undersøkelse fra 2017 om generelle søvnegenskaper og andre faktorer som arbeidssituasjon og folks oppførsel før sengetid, fant epidemiologene at sannsynligheten for å få søvnforstyrrelser var omtrent 70% lavere blant optimistiske respondenter enn blant dem som var utsatt for pessimisme. Imidlertid har andre studier også vist at optimister trener mer, røyker mindre og spiser sunnere kosthold. I tillegg har slike mennesker bedre strategier for å håndtere problemer og oppleve mindre stress i utfordrende situasjoner. Alle disse faktorene kan bidra til bedre søvnkvalitet.

optimistisk tenkning gjennom den bedre selvmetoden og tegner et smilefjes

Studiens forfattere foreslår at folk kan lære optimisme ved å prøve forskjellige øvelser. En av disse øvelsene er den såkalte "Best mulig jeg" -Metode. Dette innebærer å prøve å forestille seg et ideal og skrive ned hvordan det best mulige livet kan se ut i fremtiden. Etter flere uker med vanlig praksis, kan dette hjelpe den enkelte til å utvikle optimistisk tenkning. Imidlertid handler dette ikke så mye om å oppnå det idealet, men om å tenke på det generelt for å sette realistiske mål for en optimistisk fremtid. Imidlertid er det ennå ikke sikkert om økningen i optimisme oppnådd med disse øvelsene kan fremme bedre søvn og helse. Hvis dette viser seg å være tilfelle, kan trening i optimistisk tenkning redusere forekomsten av søvnforstyrrelser og andre helseproblemer i befolkningen.

Andre studier om optimisme knyttet til søvn

mann som sover med medisinsk utstyr på armen og utfører søvnforskning

Resultatene av en annen studie viste også signifikante sammenhenger mellom optimisme og ulike egenskaper ved selvrapportert søvn. Ved å gjøre det tok forskerne hensyn til et stort antall variabler, for eksempel sosio-demografiske egenskaper, helsemessige forhold og psykiske lidelser. Deltakerne rapporterte om søvnen to ganger, med fem års mellomrom, og vurderte deres generelle søvnkvalitet og varighet i forrige måned. Undersøkelsen vurderte også symptomene på søvnløshet, vanskeligheter med å sovne og antall timers søvn de fikk hver natt. Selv om det ble funnet en signifikant og positiv sammenheng mellom optimisme og bedre søvn, foreslo forskerne å tolke resultatene med forsiktighet.

Forhindre søvnforstyrrelser gjennom optimistisk tenkning Forhindre søvnapné

Selv om forskere ikke vet nøyaktig hvilken optimistisk tenkning som påvirker søvnmønstre, mistenker de at positivitet kan dempe effektene av stress. Det gjør dette ved å fremme adaptiv mestring, som gjør at optimister kan hvile fredelig. Optimister er mer villige til aktivt å engasjere seg i problemorientert mestring og tolke stressende hendelser mer positivt. Dette vil hjelpe deg å redusere bekymring og tilbakevendende tanker når du sovner og gjennom søvnsyklusen. Resultatene av den nåværende studien kan også forholde seg til utviklingen av risikofaktorer for kardiovaskulær sykdom.

Previous Post
Dekorer hagedammen med vannliljer – 12 populære typer vannliljer
Next Post
Tilbereder pizza på grillen med og uten pizza stein: oppskrifter på deig og pålegg