15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tyrosinkinasehemmerbehandling vellykket ved avansert kreft

En strategi for intermitterende administrering av høye doser av kreftmedisinen sunitinib er tyrosinkinasehemmeren, som tolereres godt av pasienter med svulster. Det øker også konsentrasjonen av stoffet hos mennesker med kreft. I en ny studie kombinerer forskerne dette med en forbedring i overlevelse. Ideen stammer fra forskning presentert på et online symposium om molekylære mål og kreftterapi.

Tyrosinkinasehemmers effektivitet mot svulster

kreftmedisiner og tyrosinkinesishemmer intermitterende høy dose effektiv for svulster

Sunitinib kan brukes til å behandle pasienter med en rekke avanserte kreftformer, spesielt nyrekreft, nevroendokrine svulster i bukspyttkjertelen og sarkomer i fordøyelsessystemet (gastrointestinale stromale svulster). Et av disse stoffene virker ved å blokkere reseptorene på overflaten av kreftceller som kalles tyrosinkinaser (TK). Dette er fordi disse spiller en viktig rolle i utvikling og progresjon av svulster. Legemidlet gis vanligvis i en dose på 50 mg en gang daglig. Selv om mange pasienter reagerer godt på stoffet i begynnelsen, utvikler de også motstand mot det over tid. Administrering av store daglige doser av legemidlet for å oppnå høyere konsentrasjoner i selve svulsten er også begrenset av alvorlige toksiske bivirkninger.

Pasient på sykehus på cellegiftbehandling for kreft

Dermed blir den langsiktige kliniske fordelen av en slik tyrosinkinasehemmer ofte kompromittert av den iboende og ervervede legemiddelresistensen hos alle pasienter. Forskerne prøvde å utvikle de fulle effektene og det enorme potensialet til sunitinib og andre TK -hemmere. Dette kan øke effektiviteten ved kreftsykdommer tilsvarende. For mange av dem bruker medisin allerede slike medisiner, men disse skal fungere for et bredere spekter og andre typer kreft. Den første fasen av studien viste at en høy intermitterende dose sunitinib på 300 mg en gang i uken eller 700 mg en gang annenhver uke var effektiv hos pasienter med avanserte svulster. Ved høyere toppkonsentrasjoner viste stoffet lovende kliniske fordeler i blodplasmaprøver sammenlignet med vanlig dosering.

Studieresultater

Legen administrerer kreftmedisin via infusjon med høy dose

Forskerne fant et statistisk signifikant forhold mellom konsentrasjonene av oppnådde svulster og total overlevelse i perioden før kreften hadde utviklet seg. Dette er første gang at høye nivåer av sunitinib har vist seg å være tilstede i svulsten. I motsetning til blodkonsentrasjoner er dette assosiert med forbedrede kliniske resultater hos pasienter behandlet med en slik høydose intermitterende tyrosinkinasehemmer. Dette interessante funnet må imidlertid valideres ytterligere i større kliniske studier. Studieresultatene har potensial til å endre dosen og timeplanen. Dette kan forbedre deres kliniske effektivitet. Et så viktig resultat kan også føre til at konsentrasjonen av sunitinib i blodet påvirker svulsten tilsvarende.

legemidler mot prostatakreft og solidaritet med blått bånd

Det viktigste er å velge riktig dose for hver pasient gjennom metoder som disse. Så det ville være interessant å vite om denne effekten også oppstår med andre klasser av kreftmedisiner. Det kan dataene også denne studien selvfølgelig bli validert prospektivt. Pasienter med slike avanserte kreftformer trenger akutt optimaliserte behandlinger. Dette er hovedsakelig fordi svulsten noen ganger ikke utvikler seg på grunn av primær resistens. I stedet kjemper det mot det på grunn av utilstrekkelige nivåer av stoffet i pasientens blod.

Previous Post
Cornelio Cappellini – Et symbol på moderne italienske møbler
Next Post
Trendy moteideer og kule stylingtips fra Pendari Fashion