15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tar Sverige bittert: bruk, dosering og bivirkninger

De siste årene har svenske bitter først og fremst blitt feiret som et fordøyelsesmiddel. Men urtedrikken kan mye mer: Blant annet hjelper den mot forkjølelse, kan lindre smerter ved slitasjegikt og avgifte leveren. Vi gir deg en oversikt over de mange mulige bruksområdene, forklarer hvordan du tar svensk bitter og ser nærmere på de mulige bivirkningene av naturmidlet. Og hvis du vil gjøre Sverige bittert selv, kan du finne mange tips i artikkelen om hvordan du kan velge de riktige svenske urter og forberede Sverige bittert.

Ta Sverige bittert: Oppskriften på naturmidlet var allerede populær i middelalderen

Ta Sverige bitter Ha i urter

Oppskriften på urteblandingen ble først satt sammen av kjemikeren Urban Hjärne. På den tiden fikk han til og med tillatelse til å selge sine naturmidler på apotek. Den svenske bitteren hadde stor popularitet lenge, men ble deretter glemt. På 1700 -tallet gjenoppdaget den svenske legen Claus Samt oppskriften i en familieoppskriftsbok. Det var Maria Treben, en selvlært urtelege fra Østerrike, som gjorde den svenske bitter til et naturlig middel som er kjent over hele verden. I boken hennes "Helse fra Guds apotek" Treben behandlet temaer som medisin med naturmidler og undersøkte effekten av forskjellige urter.

I årene som kommer ble hun imidlertid kritisert for noe av det hun sa i boken sin. Det har blitt hevdet at svensk bitter også inneholder kreftfremkallende ingredienser som kamfer. Legene oppdaget imidlertid senere at det var hvit kamfer, som anses å være ufarlig for helsen. Den gule og brune kamfer inneholder det kreftfremkallende stoffet safrol, men de finnes ikke i den svenske bitteren som selges på apotek. Grunnoppskriften inneholder også bare hvit kamfer.

Sverige bitter oppskrift i henhold til Maria Treben: De svenske urter og deres virkninger på et øyeblikk

Hva Swedish Bitters er til, oppskrift og effekt forklart

Grunnoppskriften på svenske bitter inneholder en blanding av følgende urter, som ofte omtales som svenske urter i bransjen: aloe vera, myrra, senna blader, rabarbra rot, safran, kamfer, zittwerwurzel, manna cannelata, venetiansk Theriak, villsvin rot og angelica rot. Disse 11 svenske urter har en sterk smak og rask handling. Urtedrikken laget av den kalles litt svensk bitter. Det er en annen oppskrift der muskatnøtt, lerkesvamp, tormentill, bibergail, calamus og silika også er tilsatt. Den svenske bitteren, som også inneholder disse urter, har en mild smak og en tilsvarende mildere effekt. Den er kjent som den store svenske bitter.

Sverige bitter oppskrift Maria Treben påføring og dosering Hva skal jeg ta Swedish Bitters for? Vi gir deg en oversikt over effekten av de enkelte urter og ingredienser:

  • Leiren kan balansere syre-base-forholdet i magen.
  • Urter som angelica, villsvinrot eller zittwerroot kan hjelpe mot halsbrann.
  • Aloe vera, muskat og theriac har en beroligende og regenererende effekt og kan hjelpe mot hudproblemer. Disse urter fremmer også raskere sårheling.
  • Bibergail kan slappe av muskelspenninger og kramper og lindre magesmerter. Den medisinske urten er også effektiv mot hodepine.
  • Noen klager som er typiske for forkjølelse og sykdommer i øvre luftveier kan også lindres godt med svensk bitterhet. Myrra, kamfer og ornerot hjelper mot hoste og rennende nese.

De forskjellige urter må doseres veldig presist for å oppnå optimal effekt. Derfor bør du kjøpe en ferdig urtemiks fra apoteket for å være på den sikre siden.

Det er også lurt å søke råd fra en lege først. Han kan best vurdere hvilken effekt urteblandingen vil ha på pasienten.

Inntak av Sverige bitter: Ekstern bruk og dosering

Ta Sverige bitter forberede grunnoppskriften i detaljer

Avhengig av hvilken klage du vil lindre, kan du bruke den svenske bitter internt eller eksternt.

1. Ekstern applikasjon: Forsiktighet bør utvises når den brukes eksternt. Siden urtedrikken er laget med alkohol, er den kun betinget egnet for sensitiv hud. Verken et brannskade eller solbrenthet kan behandles med det. Imidlertid kan det ha en positiv effekt på visse hudutslett og forbedre hudfargen. Hvis du bruker den svenske bitter utvendig, bør du også vite at urteblandingen kan misfarge huden.

Som regel kan du bruke urtedrikken ufortynnet hvis du vil bruke den til å helbrede betennelse i tannkjøttet eller sårene. Hvis du vil legge en grøtomslag på et bestemt område (for eksempel for å lindre smerter i leddgikt), bør du først fortynne Sverige bittert med vann. En løsning på 1/2 ts svensk bitter og 1/2 ts vann viser seg å være optimal. Påfør først et lag med salve for å beskytte huden mot å tørke ut. Bløtlegg deretter flere bomullsputer i den fortynnede Sverige bitter. Pass på at bomullsputene er fuktige, men ikke dryppende våte. Dekk området med folie og la den svenske bitteren virke i 10-20 minutter. Hvis urteblandingen ikke forårsaker en allergisk reaksjon, kan du neste gang la den svenske bitteren virke i 1 time.

Hvis du lider av kalde føtter og hender, kan du ganske enkelt gni ufortynnet svensk bitter inn i huden 1-2 ganger om dagen. Hvis du er fornøyd med resultatene, kan du stimulere sirkulasjonen med svensk bitter en gang om dagen etter 1-2 uker, helst om kvelden.

Ta Sverige bittert: Intern bruk og dosering

Kjøp svensk urtemiks og tilbered svenske bitter

2. Intern søknad: Sverige bitter er tradisjonelt tatt to ganger om dagen. For luft i magen, mageproblemer og fordøyelsesbesvær, tas 1 ts svensk bitter om morgenen og om kvelden etter et måltid. Eventuelt kan du fortynne 20-30 dråper svensk bitter med te, juice eller vann og ta det rett etter måltidet.

Siden svensk bitter fremmer fordøyelse og sirkulasjon, blir det ofte tatt som et naturlig hjelpemiddel for vekttap. Deres bitre smak undertrykker følelsen av sult, samtidig stimulerer det metabolismen. Idrettsutøvere eller kroppsbyggere kan også ta 1 ts svensk bitter før trening og dermed fremme fett tap og muskelbygging.

Forbereder svensk bitter Tips og oppskriftsideer for nybegynnere Naturmidler

Hvis du er forkjølet, bør du ta 2-3 ts ufortynnet svensk bitter 3-4 ganger om dagen. Siden dette er en intens helbredelsesprosess, bør du ta en pause etter to uker. Og vær forsiktig: Hvis du tar andre medisiner som antibiotika, bør du definitivt snakke med legen din før du starter noen egenbehandling. Dette er fordi alkohol kan svekke effekten av antibiotika og, selv i små mengder i kombinasjon med antibiotika, er skadelig for leveren. I tillegg kan alkoholforbruk føre til den såkalte antabus-effekten. De berørte kan ikke bryte ned alkoholen og lider av alvorlig hodepine, kvalme og arytmi. Den alkoholfrie urteblandingen er et alternativ.

Sverige bittert inntak: Er det noen bivirkninger?

Sverige bittert inntak for leverrens og andre påføringsmuligheter

Selv om svensk bitter blir hyllet som et naturlig middel, har det bivirkninger. Som allerede nevnt, bør gravide, allergikere, astmatikere og personer som tar visse medisiner heller avstå fra de gunstige effektene. Alle andre bør være klar over de potensielle bivirkningene. Disse inkluderer for eksempel diaré og kvalme. Hvis de oppstår som et resultat av svensk bitterterapi, er dette et sikkert tegn på at du har overskredet den daglige dosen eller at du bør redusere den. I noen tilfeller hjelper det hvis du fortynner Sverige bittert med vann. Hvis du har kjøpt en liten svensk bitter, kan du bytte den ut med en stor svensk bitter. Den inneholder flere urter og har en mildere effekt.

Hvis du behandler huden din med svensk bitter for lenge, kan den tørke ut. Andre bivirkninger, spesielt hos personer med sensitiv hud, er kløe og rødhet i huden. For å unngå uttørking kan du smøre salver på huden.

Oppskrift på svensk bitter: Hvordan lage det naturlige middelet selv

Sverige bitter alkoholfri oppskrift å lage selv

Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe den svenske bitter som en ferdig urtedrikk, du kan også lage den selv. Du trenger bare svenske urter til svenske bitter fra apoteket og høytett alkohol. Mesteparten av tiden tilberedes Schwedenbitter med snaps. Men den kan også tilberedes med vodka eller vin med et alkoholinnhold på rundt 40%. Bare legg de svenske urter med alkoholen i en flaske med en bred hals og legg dem i solen eller ved siden av varmeapparatet. Rør i urtedrikken daglig. Schwedenbitter er klar etter 15 dager, og du trenger bare å sile den og fylle den i ugjennomsiktige flasker. Oppbevar den hjemmelagde svenske bitter på et mørkt og kjølig sted (men ikke i kjøleskapet!).

Gjør Sverige bittert alkoholfritt som konsentrat selv

Produser og ta svensk urtekstrakt selv Tips for riktig bruk

Sweden bitter tilberedes i henhold til grunnoppskriften med alkohol. På apotekene kan du finne en andre variant, nemlig alkoholfrie Sverige bitter, som et konsentrat. Dette alternativet er også egnet for barn, alkoholmisbrukere eller personer med sykdommer som ikke tillater alkoholforbruk. Gravide bør heller unngå svensk bitter, fordi noen urter kan forårsake tidlig fødsel. Men for alle andre som ikke vil klare seg uten de helbredende egenskapene til den svenske bitteren, er den alkoholfrie versjonen ideell. Det selges for det meste som et konsentrat. De fleste produsenter foreskriver deretter en eller to dråper i en kopp te, juice eller vann, avhengig av symptomene. Løsningen bør deretter være full i løpet av en time. Du kan drikke fortynningen opptil tre ganger om dagen.

Tar Sverige bitre bivirkninger på et øyeblikk

Selvfølgelig kan du gjøre det alkoholfrie Sverige bittert selv. Eplecidereddik er spesielt populær som erstatning for alkohol. Den er ideell fordi den, i likhet med alkohol, kan bevare urtedrikken. Holdbarheten til det alkoholfrie Sverige bitter er fortsatt kortere enn det for det alkoholholdige middelet. Slik tilberedes konsentratet: Kok først 300 ml eplecidereddik kort, ta det av ovnen, sett gryten til side og la eplecidereddiken avkjøles til romtemperatur. I mellomtiden, legg 100 g urteblanding i en ren og tørr murkrukke og hell eplecidereddik over den. Forsegl murkrukken og sett den på et varmt sted. I motsetning til alkoholholdige svenske bitter, som er plassert i solen, bør du aldri sette de svenske urter direkte i solen. Videre må du ikke åpne glasset og røre det, men bare riste det en gang om dagen. Etter fire til seks uker kan du sile væsken og fylle den i ugjennomsiktige flasker. Ikke glem å skrive produksjonsdatoen på flasken. Som regel kan en slik alkoholfri svensk bitter holdes uåpnet i 2-3 måneder og åpnes i opptil en uke.

Sverige bitter oppskrift med alkohol og ekstern bruk forklart

Previous Post
Enebolig med glassfasade – arkitektur inspirert av 60 -tallet
Next Post
En luksuriøs sykkel laget av 24K gull – The Beverly Hills Edition