15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Er cikoriekaffe sunt? – Alt du bør vite om kaffeerstatninger!

Selv om det har vært kjent i flere århundrer, har sikori -kaffe bare vunnet enorm popularitet i Tyskland de siste årene. Sikori, også kjent som den vanlige cikorie i dette landet, er en koffeinfri urt som smaker veldig likt kaffe, og det er nettopp det som gjør den til et så populært kaffealternativ. Du er en av dem som ikke får ting til å gå uten en kopp kaffe om morgenen, men vil prøve å redusere koffeininntaket litt? Da har du kommet til rett sted! Hvorvidt cikoriekaffe er sunn, hvordan den tilberedes og er kjente bivirkninger – alt dette og mye mer kan du bare finne i vår artikkel!

Sikori -kaffe Sunde fordeler Koffeinfri kaffe -alternativer

Det er ikke for ingenting at cikorie ble til "Årets medisinske plante" kronet. Både røttene og bladene inneholder mange forskjellige aktive ingredienser som har en positiv effekt på helsen vår. Disse inkluderer mineraler som kalium, kalsium og magnesium, jern og kobber samt andre flavonoider, bitre stoffer og koffeinsyrederivater. Ingrediensene er først og fremst ment å hjelpe mot mageproblemer og støtte fordøyelsen. I tillegg kan inntak av cikorie -kaffe regulere blodsukkernivået og fremme god søvn.

Er cikoriekaffe sunt og hva er egentlig kaffeerstatningen??

Sikori kaffe effekt sunn kaffe alternativer koffeinfri

Sikori kaffe er en drink laget av røttene til cikorieplanten. Disse blir først stekt og deretter malt. Det lukter og ser ut som vanlig kaffe, men smaken er litt røykere og søtere. Kaffeerstatningen er først og fremst verdsatt for å være naturlig koffeinfri. Så hvis du har lyst på en kopp kaffe om ettermiddagen eller om kvelden, anbefales du å gjøre det. Det er to måter å tilberede drikken på. Du kan enten brygge ren cikoriekaffe fra plantens røtter, eller legge den til din vanlige kaffe for å redusere koffeininnholdet. Vi anbefaler at du eksperimenterer litt med porsjonen, da smaken krever litt tilvenning. Vær imidlertid oppmerksom på at på grunn av høyt inulininnhold kan overdosering forårsake uønskede bivirkninger. Disse inkluderer for eksempel gass, diaré eller sterke magesmerter.

Er drikken sunnere enn vanlig kaffe??

Lag sikori -kaffe selv tips sunne kaffealternativer

De positive effektene av kaffe på helsen vår har blitt bekreftet flere ganger av forskjellige vitenskapelige studier. Regelmessig kaffekonsum på rundt 2 kopper om dagen er forbundet med lav risiko for depresjon, type 2 diabetes, Parkinson og til og med noen kreftformer. Den anbefalte daglige mengden er 400 mg daglig, og det tilsvarer rundt 3-4 kopper. Imidlertid kan inntak av for mye føre til pusteproblemer, migrene, magesyke og nervøsitet. Siden koffeinen i kaffe øker hjerterytmen, kan symptomer som hjertebank og hjertebank også oppstå.

Den koffeinfri drinken har følgende fordeler for helsen vår

Sikori Root Effects Health er for mye kaffe usunt

  • Stimulerer fordøyelsen – Det som gjør cikoriekaffe sunt er det høye inulinfiberinnholdet. På den ene siden stimulerer disse produksjonen av galle og sikrer på den andre siden bedre fordøyelse. Inulin er også et prebiotikum som fremmer veksten av friske bakterier i tarmen. Bare en kopp kaffeerstatning kan hjelpe mot magesmerter og gass.
  • Drikk cikorie kaffe for vekttap – Inulin og oligofruktose i cikorieplanten er ikke bare probiotiske og holder fordøyelsen i gang, de regulerer også sultfølelsen og holder deg mett over lengre tid.

Sikori kaffe sunne kaffealternativer koffeinfri

  • Sikori -kaffe regulerer blodsukkeret og kolesterolnivået – Vitenskapelige studier har vist at cikoriarot kan øke nivåene av adiponectin – et protein som kan regulere blodsukkeret. Dette reduserer igjen risikoen for diabetes type 2. En annen koreansk studie viser også at cikorie -kaffe senker kolesterolnivået.
  • Forbedrer hjernens funksjon – Sikori er spesielt rik på vitamin A, C og B6, mangan, jern, fosfor og kalsium. Mangan er en vasodilatator med antioksidantegenskaper som stimulerer blodstrømmen i hjernen og bekjemper frie radikaler. Vitamin B6, derimot, er et essensielt næringsstoff som spiller en avgjørende rolle i dannelsen av visse nøytrotransmittere i hjernen.

Slik lages cikoriekaffe

hvor mye kaffe per dag cikorie rot kaffe effekt

Å lage cikoriekaffe er faktisk ganske greit. Det eneste du bør være oppmerksom på er å følge doseringsanbefalingen som er gitt på emballasjen. Et lite tips fra oss – bruk omtrent halve mengden du ville brukt til en kopp vanlig filterkaffe. Hvis du ønsker det, kan du tilsette enda mer smak ved å tilsette krydder som kanel, muskat eller nellik.

  • For 1 kopp cikorie -kaffe, hell 1 til 2 ts pulver over 200 ml varmt vann eller melk.
  • Rør alt godt så det ikke blir klumper og nyt.

Hvordan inkludere sikori i kostholdet ditt

Sikori -kaffe Helsemessige fordeler For mye kaffe Usunne koffeinfri kaffe -alternativer

Sikori er ikke bare egnet for tilberedning av deilige og sunne kaffeerstatninger. Faktisk finnes fibrene i mange fiberrike og fettfattige produkter som frokostblandinger, proteinbarer og brød. For et balansert og sunt kosthold kan du legge fibrene til yoghurt, smoothies eller bakevarer.

Er bivirkninger kjent?

Lage cikoriekaffe Tips for å lage for mye kaffe usunt

Selv om cikoriekaffe generelt er sunt, er bivirkninger mulig i noen tilfeller.

  • Konsumet av cikoriekaffe kan utløse allergiske reaksjoner hos noen mennesker og føre til magesmerter, prikking i munnen eller oppblåsthet i magen. Spesielt folk som er allergiske mot bjørkepollen eller ragweed bør unngå sikori.
  • Sikori -kaffe er heller ikke anbefalt for gravide eller ammende kvinner. Noen studier har funnet ut at en overdose kan føre til spontanabort eller kraftig menstruasjonsblødning.

koffeinfri kaffe alternativer cikorie rot sunt

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?