15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Varm opp vann til te i mikrobølgeovnen eller i vannkoker? Hva er bedre?

En amerikansk TikTok -opplæring om hvordan du forbereder deg "Britisk te", som gikk viralt i juni, lot britene bli forferdet – hovedsakelig over den kontroversielle bruken av en mikrobølgeovn i stedet for en vannkoker for å varme vann til te. Nå har forskere kastet seg inn i debatten og ser ut til å ha bekreftet det mange briter instinktivt har kjent i årevis: vann oppvarmet i en mikrobølgeovn er bare ikke det samme.

Mikrobølger varmer opp væsker ujevnt, så væsken på toppen av beholderen er mye varmere enn væsken i bunnen, fant et team av kinesiske forskere. Studien hennes ble publisert tirsdag i journalen "AIP Fremskritt fra American Institute of Physics" løslatt.

Det er bedre å varme opp vann til te i kjelen

Når en væske blir oppvarmet, varmer varmekilden – for eksempel en komfyr eller en vannkoker – vanligvis beholderen nedenfra. Slik foregår konveksjonsprosessen, der den varme væsken stiger og varmer de kjøligere områdene oppå. Dette fører til slutt til en jevn temperatur i hele beholderen.

Mikrobølger bruker elektromagnetiske bølger for å varme mat og væske. Siden dette elektriske feltet varmer vannet fra alle vinkler (ikke bare nedenfra), finner ikke konveksjonsprosessen sted og væsken på toppen av beholderen er mye varmere enn væsken under.

Mikrobølger varmer opp væsker ujevnt, så væsken er mye varmere på toppen av beholderen

Forskerne ved University of Electronic Science & Teknologi i Kina sa at de kan ha funnet en løsning på dette problemet. De utviklet et syv centimeter sølvmetall lokk som skal redusere det elektriske feltet på toppen og føre til en jevnere temperatur.

Selv om dette ser ut til å motsi mangeårige råd om ikke å legge metaller i en mikrobølgeovn, sa Baoqing Zeng, en av studiens forfattere, at det gjorde det "fremdeles trygt" og lignende metallstrukturer har blitt trygt brukt i gryter og dampkoker i mikrobølgeovn.

Varm opp vann til te i mikrobølgeovnen

Avslutter det debatten om den beste måten å lage te på? Dessverre ikke. Mens vannkoker kan varme opp vann jevnere, har annen vitenskapelig forskning vist at mikrobølger er flinkere til å trekke fordelaktige forbindelser som katekiner, koffein og teanin fra te. Grønn te katekiner (Camellia sinensis) er kraftige antioksidanter som har potensielle helsemessige fordeler.

Så hva skal det være? Varm opp vann til te raskere i mikrobølgeovnen eller i vannkoker? Valget er ditt.

Det er bedre å varme opp vann til te i en vannkoker

Previous Post
Høstborddekorasjonsideer – enkle å pusle med
Next Post
Kan kosttilskudd hjelpe mot fett?