15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Bør du ikke spise noe etter 18.00, og hjelper det deg å gå ned i vekt?

Gå ned i vekt uten å ofre noe, men bare ved å overholde en tidsbegrensning? Høres veldig bra ut, ikke sant? Du har sikkert hørt om regelen om at du ikke skal spise noe etter kl. Denne regelen følges også med såkalt intermittent faste, så dette er faktisk ikke en ny idé. Men hvorfor skulle du ikke spise noe etter 18.00, og er det virkelig gunstig når det gjelder vekttap? Vi kommer til bunns i saken og ser om påstanden virkelig er sann.

Etter 18.00 ikke spise noe og gå ned i vekt

Ikke spis noe etter kl. 18.00 - Du kan bruke det til å gå ned i vekt

Ikke spis noe etter 18.00 og gå ned i vekt – høres ut som en drøm, ikke sant? Men er det faktisk mulig, og hvordan skal det egentlig fungere? Ifølge en studie fra 2017 av University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine forstyrrer det å spise sent på dagen kroppens fettmetabolisme. Med andre ord, kroppen forbrenner mindre fett i løpet av denne tiden. Av denne grunn er det bedre å spise det siste måltidet tidligere på dagen. Dette gir kroppen muligheten til å forbrenne mer fett før sengetid.

Måltider foretrukket i løpet av den mer aktive tiden på dagen

Sen middag og større snacks forstyrrer fettmetabolismen og kroppens biorytme

I studien testet forskerne to grupper, hvorav den ene spiste middag etter kl. 7, mens den andre spredte måltidene sine utover dagen (ikke tidligere enn kl. 8) og spiste middag senest kl. Begge gruppene spiste alltid like mye mat. Likevel gikk deltakerne i den andre gruppen opp i vekt i motsetning til de andre med vanlige måltidsplaner.

Er folk som ikke spiser etter 18.00 virkelig slankere enn andre?

Å spise etter 18.00 – studie forklarer hormoners rolle

Ifølge denne studien har kroppen også en tendens til å lagre de økte kaloriene om kvelden i stedet for å brenne dem. Dette er hva Kelly Allison ved University of Pennsylvania’s Center for Weight and Eating Disorders hevder og forklarer at årsaken til dette er det appetittstimulerende hormonet ghrelin. Det topper tidligere på dagen, mens appetittundertrykkende hormonet leptin topper senere. Hvis du spiser tidligere, vil du føle deg mett over lengre tid.

I juli 2017 gjennomførte University of Texas Southwestern Medical Center en lignende studie, men på nattlige mus. De musene hvis normale fôringstider ikke ble endret, men bare fikk en mindre mengde mat, gikk ned i vekt. De andre musene fikk samme mengde i løpet av dagen da de faktisk sov og beholdt sin opprinnelige vekt.

Men tiden må virkelig overholdes?

Spiller tiden for middag en rolle, og hvorfor er det ikke lov å spise om natten?

Vi har gode nyheter fordi tiden ifølge ernæringseksperter ikke betyr noe. Tross alt aner kroppen ikke hva klokken er. Men den har en biorytme som stoffskiftet tilpasser seg. Når det er sagt, bør du tilpasse måltidet til sengetid. Fordøyelsen tar vanligvis 3 til 4 timer. Gi kroppen din nok tid før sengetid til fortsatt å gjøre dette arbeidet.

I tillegg bør han få en gjenopprettingsfase på rundt 12 timer om natten. Det spiller ingen rolle om du slutter å spise etter kl. 18 fordi du sover rundt 22.00 og deretter spiser frokost kl. 6 eller utsetter alt med noen timer.

Kroppen trenger en lengre pause og pause mellom middag og frokost

Er det usunt å spise etter kl.?

Så så lenge du holder denne 12-timers pausen og også spiser et sunt og balansert kosthold, er det ikke nødvendigvis usunt å spise ingenting etter kl. Ikke glem å ta en fordøyelsespause etter måltider. Og skulle du noen gang være sen og ønsker å spise noe raskt før du legger deg, velger du lett fordøyelig mat.

Kan du fortsatt spise frukt etter kl.?

Forskere av en studie publisert i "Næringsstoffer" ble publisert, forsikre deg: En liten matbit er fortsatt tillatt og spiller ingen rolle så lenge den ikke inneholder mer enn 150 kalorier. Da belaster det ikke fordøyelsessystemet i selve hvilefasen, og heller ikke andre organer og kroppen kan brenne de få kaloriene.

Ikke spis noe etter 18.00 – erfaring og konklusjon

Ikke spis noe etter 18.00 - myte eller sann påstand

Så, som du kan se, er det fordeler med å ikke ha lyst til å spise etter kl. Du trenger imidlertid ikke å holde deg til et bestemt tidspunkt, men heller til tidsperioder. Det er derfor 16/8 periodisk faste er så gunstig fordi det gir kroppen nok tid til å hvile.

Kan du gå ned i vekt?

Gå ned i vekt med riktig kosthold - om og hvorfor å spise sent til middag er ugunstig

Ikke spis noe etter 18.00 – hvor mye går du ned i vekt, og kan du virkelig gå ned i vekt på denne måten? Ifølge forskere ved Brigham Young University, kan du. De ba 29 mannlige deltakere om ikke å spise mellom kl. 19 og 06.00. I løpet av testperioden på to uker mistet de i gjennomsnitt nesten en halv kilo. Da de fikk snakke om natten de neste to ukene, gikk de imidlertid opp nesten en kilo.

Hvorvidt og hvor mye du går ned i vekt er imidlertid individuelt og avhenger av forskjellige faktorer som forholdet mellom økte og brente kalorier, ditt eget stoffskifte og fysisk aktivitet. Det er viktig at du føler deg komfortabel med livsstilen og / eller dietten du har valgt.

Riktig ernæring for en sunn kropp og en balansert livsstil

Det ble bare funnet hos barn og ungdom opp til 18 år at middagstid ikke spiller noen rolle i forhold til vektøkning. Dette er konklusjonen til forskere fra King’s College i London som har utført en studie om barn og tenåringer i denne alderen. Ved hjelp av spørreskjemaer ble barna spurt når de vanligvis spiste. De som sluttet å spise etter 18.00 indikerte like liten økt risiko for fedme som de som fortsatte å spise etterpå.

studere Perelman School of Medicine; Studieresultater University of Texas Southwestern Medical Center; studere om helseeffekter av å spise om natten "Næringsstoffer"; studere King’s College, London, om barn og ungdom; Brigham Young University Studier og resultater med menn.

Previous Post
Bor i kontakt med naturen i små trehytter i skogen
Next Post
Farging av tekstiler med Shibori -teknikken – 18 ideer for DIY Shibori -mønstre