15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvorfor allergien ser ut til å være mer alvorlig i 2021 enn i fjor

Mange mennesker som lider av pollenallergi må slite spesielt med den onde sirkelen med hoste, rennende nese og kløe i år. Men hvorfor virker allergien verre enn vanlig i 2021? Eksperter svarer på spørsmålet om mange allergikere og nevner mulige årsaker.

Allergi verre i 2021 på grunn av klimaendringer

Allergi 2021 - Hvorfor symptomene er verre denne gangen

Som mange allerede mistenker, er korona -pandemien en av årsakene. Men ikke bare. Klimaendringer spiller også en rolle, og derfor har allergikere allerede merket en forverring av symptomene de siste årene. “År etter år finner vi ut at klimaendringer er en stor bidragsyter til forverring av symptomene i løpet av pollensesongen vår og høst,” sa Kenneth Mendez, administrerende direktør og president i Asthma and Allergy Foundation of America. Pollenallergi 2021 er intet unntak.

På den ene siden er det stigende temperaturer og på den andre siden CO2 -konsentrasjonene i luften. Begge faktorene forlenger pollensongen. I dag varer den 10 dager lenger enn i 1990. I tillegg produserer gress, trær og ugress 21% mer pollen.

Pollen forårsaker forkjølelse, hoste og kløe

“Dessverre ser vi en økning i pollentall på årsbasis, og dette skyldes global oppvarming og en økning i CO2, som vi vet spiller en rolle i høyere pollentall,” sa Payel Gupta, allergolog, immunolog og lege direktør av allergiklinikken klarert. “Høyere pollentall betyr mer polleneksponering, noe som betyr flere allergiske symptomer for de som er allergiske mot trepollen om våren, gress om sommeren og ugress om høsten,” la han til.

Pandemiens rolle

Allergi vil øke i 2021 på grunn av klimaendringer og pandemier

Allergisongen var også vanskelig i fjor. På den tiden, på grunn av pandemien, tilbrakte folk imidlertid mer tid hjemme og hadde på seg masker når de gikk utenfor. I år tilbringer folk mer tid ute, noen ganger uten maske. Dette kan bidra til å gjøre allergier verre enn vanlig, sier Stephanie Leeds, en barnelergolog og immunolog og assisterende professor ved Yale School of Medicine.

En annen antagelse er at allergikere utvikler en viss toleranse når de utsettes for pollen (eller andre allergener). Hvis du tar denne perioden fra dem (som i fjor), reduseres også toleransen. Imidlertid er ytterligere forskning nødvendig for å støtte denne påstanden.

Hvordan du kan beskytte deg mot allergenene

Du kan gjøre det:

  • Vask hendene ofte.
  • Bruk solbriller og en rammet lue.
  • Bruk midlertidig briller i stedet for kontaktlinser.
  • Å skylle øynene og nesen regelmessig kan også lindre symptomene.
  • Hold vinduer og dører lukket for å hindre at pollen kommer inn (dette gjelder også biler).
  • Støvsug oftere for å fjerne allergener fra tepper.
  • Kjæledyr er magneter for allergener som pollen. Etter turen, gni av pelsen.
  • Beskyttelse mot munn og nese mot Covid-19 gjør også underverker for allergikere. Spesielt N95 -masker gir ideell beskyttelse mot allergener.

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner