15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Spis persimmon og dra fordel av de mange fordelene med persimmonfrukten

Hvis du liker sunn mat, kan du spise persimmon og bruke den til å legge til en næringsrik matbit i den daglige menyen. Persimmonfrukten er både kalorifattig og fiberrik. Det gjør dem til et godt valg for vektkontroll. Med en blanding av antioksidanter og næringsstoffer, inkludert vitamin A og C, er den oransje frukten perfekt for en balansert kostholdsplan for sunt vekttap.

Hvordan kan du spise persimmon?

to stykker persimmonfrukttre i oransje toner

Persimmoner har blitt dyrket i Kina og Japan i 2000 år. Det er hundrevis av stammer rundt om i verden, men de har ikke blitt funnet i Europa før på slutten av 1800 -tallet. Det er vanligvis bare to typer tilgjengelig i butikkene: Fuyu og Hachiya. Fuyu er ikke-astringerende, noe som betyr at de er søtere og kan spises ferske. Den bitter smakende hachiya brukes mer ofte i matlaging. De suger fuktigheten ut av munnen, noe som ikke er veldig hyggelig. Tærheten forsvinner når frukten modnes, men ikke helt. For alle fordelene disse fargerike, noe uvanlige fruktene gir, kan det være deres relative uklarhet som gjør dem til et enda mer verdifullt tillegg til daglig kosthold..

kombinasjon av forskjellige frukter og grønnsaker for tilberedning arrangert i en panne

Som regel har fruktene sin hovedsesong fra september til desember og passer godt til søte og salte retter. Dette gir et næringsrikt alternativ for folk som kan bli lei av hverdagsfrukter som epler, appelsiner eller bananer. De har forskjellige næringsprofiler og bioaktive stoffer, og det ville være kjedelig å spise den samme frukten om og om igjen. Når du prøver nye frukter og grønnsaker, blir det mer spennende og mye lettere å holde seg til en diettanbefaling. Disse høstens oransje frukter faller et sted mellom en plomme og en fersken. Så disse ligner vanligvis på eikenøttformede tomater og er kjent for sin søte smak. Imidlertid er dette tilfellet når fruktene er fullt modne. Du kan vanligvis spise persimmon ved å bite i det som en matbit, legge det til salater eller til og med brød.

Fordeler med persimmonfrukten

Spis lav-kalori persimmon og nyt de helsemessige fordelene med slanking

Persimmon inneholder en kraftig blanding av vitaminer og mineraler i en liten porsjon. Når du spiser persimmon, får du blant annet 6 gram fiber og 55% av den anbefalte daglige mengden vitamin A. Dens oransje utseende indikerer tilstedeværelsen av betakaroten. Dette er en karotenoid antioksidant som har vært knyttet til en lavere risiko for hjertesykdom. De inneholder også flavonoide antioksidanter. Disse bidrar til bedre hjertehelse og lavere blodtrykk, betennelse og kampen mot dårlig LDL -kolesterol. En enkelt frukt inneholder også mer enn 20% av det anbefalte daglige inntaket av vitamin C. Dette vitaminet har vist seg å redusere betennelse og har andre helsemessige fordeler på grunn av dets antioksidantegenskaper..

Kvinne legger biter av persimmonmat ut av en dehydrator for å forberede til tørking

Det er viktig å koble persimmoner med de riktige matvarene for å få mest mulig ut av ernæringsmessige fordeler. Når du spiser persimmon og kombinerer det med andre matvarer, forbedres absorpsjonen av visse næringsstoffer. Avhengig av modenhet passer persimmoner også godt til yoghurt eller havregryn. Tilsetning av frosne persimmoner til smoothies legger til flere næringsstoffer i oppskriften. Dette gir deg muligheten til å nyte fruktene selv om de er litt utenfor sesongen. Tørket persimmons, som du kan tilberede i dehydratoren eller kjøpe på nettet, gir også en sunn matbit. De fungerer også godt som ingrediens i hjemmelaget brød eller muffins.

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner