15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gjenkjenne symptomer: hvordan skiller jeg mellom COVID-19, influensa og allergi?

Si at du har rennende nese, hodepine og hoste. Er disse tegnene på COVID-19 eller bare forkjølelse og hvordan man gjenkjenner symptomene Helseeksperter beskriver symptomene på COVID-19 og hvordan de sammenligner seg med typiske sesongmessige virus og allergier. De understreker også viktigheten av å få en influensavaksine, spesielt i 2020.

Hvordan kan du gjenkjenne symptomer?

ung kvinne som nyser på grunn av allergi utendørs

En slik vaksinasjon er vanligvis fornuftig til slutten av oktober, slik at immunsystemet kan tilpasse seg det. Med en influensavaksine beskytter du deg ikke bare ved å styrke ditt eget immunsystem, men du forhindrer også at infeksjonen sprer seg til andre. Dette gjelder også for mer alvorlige sykdommer hvis du har fått både influensa og COVID-19. Vaksinasjon er spesielt viktig hvis du er gravid, er immunkompromittert og i direkte kontakt med noen som er. I motsetning til allergi er forkjølelse, influensa og COVID-19 forårsaket av smittsomme smittsomme virus. I tillegg kan det hende at du ikke kan se alle symptomene fordi tilstandene i disse sykdommene kan overlappe hverandre. Dette inkluderer feber, nysing, hoste og tretthet.

app for sporing av symptomer på covid 19 installert på en Android -mobiltelefon

Et symptom som virker unikt for COVID-19 er tap av luktesans eller smak. Imidlertid manifesteres ingen av disse symptomene tydelig nok til å diagnostisere årsaken til lignende tegn. På grunn av dette er den eneste måten å være sikker på å bli testet. Så mens sesongmessige allergier noen ganger forårsaker overlappende symptomer, er disse ikke smittsomme.

I tillegg forårsaker ikke allergi feber. Det er også svært sannsynlig at personer med allergisymptomer kjenner dem. Dette er fordi de sannsynligvis vil oppleve de samme symptomene hver høst eller vår i året. En rekke tegn inkluderer rennende eller tett nese, nysing, kløende / kløende hals og ømme øyne og post-nasal dryppsyndrom (PNDS).

Skill mellom forkjølelse, influensa og COVID-19

kvinnen ligger i sengen og kan ikke kjenne igjen symptomer på grunn av feber og rennende nese i covid 19

Forkjølelsen skyldes mange forskjellige luftveisvirus. Noen av disse kan være farlige hos små barn. Dette vil for eksempel være respiratorisk syncytia -virus, som kan føre til sykehusinnleggelse, men ikke forårsaker slike alvorlige symptomer hos eldre barn og voksne. Så i motsetning til influensa og COVID-19, er forkjølelse vanligvis en mild sykdom. Ofte kan du kjenne igjen følgende symptomer: rennende eller tett nese, nysing, ondt i halsen, hoste eller bihulebetennelse. Influensa er imidlertid forårsaket av et influensavirus, som kan forårsake mild til alvorlig sykdom eller død. Du kan kjenne igjen en slik tilstand ved høy feber, ondt i halsen, hoste, kortpustethet eller pustevansker, muskelsmerter eller svakhet, tretthet, kvalme, oppkast eller diaré.

forskjellige typer beskyttelsesmasker mot koronavirus

Sist, men ikke minst, er COVID-19 forårsaket av det nye viruset kalt SARS-CoV-2. En slik infeksjon kan være asymptomatisk eller forårsake milde til alvorlige symptomer. Så langt i 2020 har det bidratt til mer enn 200 000 dødsfall i USA og over 10 000 i Tyskland. Den beste måten å beskytte deg mot COVID-19 er å bruke en maske utenfor hjemmet ditt, trene fysisk avstand og vaske hendene med såpe og varmt vann så ofte som mulig.

Previous Post
Ideer til gaver til jul – 12 flotte hi -tech gadgets
Next Post
Lære mens du sover – Hvordan hjernen lagrer viktig informasjon