15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Ensomme mennesker tar dobbelt så mye sykefravær

Ifølge en ny studie tar ensomme mennesker 50 prosent flere sykedager i året enn andre. Mer enn en av tre ansatte sier at de føler en generell tomhetsfølelse eller separasjon fra kolleger på jobb. Resultatene viser en økning på 7 prosent i forhold til data fra 2018. Ensomhet strekker seg også over arbeidsplassen.

Ensomme mennesker på arbeidsplassen

kvinne som sitter alene ved skrivebordet på kontoret ved siden av kolleger

39% av de ansatte føler behov for å skjule sitt sanne jeg når de går på jobb. Ensomhet er en normal følelse som vi alle opplever fra tid til annen i våre liv. Dette er imidlertid en negativ generell tilstand. Vi kommer inn i disse når vårt ønske om å være forbundet eller å være med andre ikke stemmer overens med virkeligheten til våre medmennesker og forbindelsene vi har. Så hevder Doug Nemecek, senior psykologisk konsulent i et forsikringsselskap.

Han og hans kolleger ønsket å forstå hvordan den moderne arbeidsplassen påvirker følelsen av tilknytning blant ansatte. Effekten av ensomhet på arbeidsevne var også målet med studien. Forskningen hans forklarer imidlertid ikke årsaken til dette. Imidlertid viser dette at vår følelse av ensomhet kan påvirke måten vi føler om vår egen fysiske helse.

mann med bærbar datamaskin som venter på flyplassen

“En av tingene vi virkelig ønsket å gjøre er å markere det faktum at ensomhet er på et betydelig høyt nivå hos alle voksne og oss som går på jobb. Vi bruker mesteparten av våre våkne timer på jobb. Så i løpet av livet bruker vi gjennomsnittlig 90 000 timer på jobb, ”sa han.

Forskning viser også at personer i lederstillinger føler at de ikke er på jobb selv, mens personer i stillinger på inngangsnivå føler seg utrygge. En av ti ansatte sier at de aldri har kontakt med mennesker gjennom ansikt-til-ansikt-møter eller møter på jobben. 61% av respondentene får mindre enn en time opptil 2 timer med personlig interaksjon per dag.

Effekter av ensomhet på arbeidet

ensomme mennesker som feirer bursdagen sin på jobb

Antall arbeidstimer påvirker ikke ensomhet. Dette er heller ikke en drivende faktor bak en persons følelse av å være alene, isolert eller misforstått. Mange av studiens resultater indikerte at mennesker må ha balanse i livet. Til tross for virksomhetens art, må arbeidsgivere og ansatte være bevisste og fokuserte på å skape muligheter til å sosialisere. Imidlertid påpeker han at ensomme mennesker føler seg annerledes på arbeidsplassen enn andre ansatte, så det tar noen ganger tid å bli produktive og friske arbeidere.

forretningsmann ser ut av vinduet i møterommet

– Vi har alle godt av å være alene. Det hjelper å komme unna og lese en bok eller lytte til musikk og få muligheten til å slappe av og komme vekk fra alt stresset vi møter på jobb, hjemme og andre steder. Du kan være ensom i et rom fullt av mennesker på jobb eller til og med hjemme med familien." Ifølge studere, Så det handler om å finne den rette balansen.

Previous Post
Hoppetauøvelser – fordeler, variasjoner og treningsplan på et øyeblikk!
Next Post
4 nyttige yoga -asanas for kvinner – enkle øvelser for nybegynnere