15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

En aktiv ingrediens i eteriske oljer forbedrer sårheling

Indiana University -forskere fant at en kjemisk forbindelse som finnes i essensielle oljer forbedret helbredelsesprosessen hos mus når den påføres et hudsår. Dette funnet kan føre til forbedret behandling av hudskader hos mennesker.

Denne aktive ingrediensen kalles beta-karofyllen, eller BCP for kort, og finnes i en rekke planter, så vel som i forskjellige urter og krydder som svart pepper, lavendel, rosmarin og ylang ylang. IU -forskere rapporterte også at det behandlede hudvevet viste økt cellevekst og var avgjørende for cellemigrasjon for sårheling. De observerte også økt genuttrykk fra hårsekkens stamceller i det behandlede vevet.

Forskningen hennes ble publisert 16. desember i tidsskriftet PLOS ONE.

Betakarofyllen forbedrer helbredelsesprosessen

Betakarofyllen forbedrer sårheling

"Dette er det første funnet på kjemisk sammensatt nivå som ikke bare viser endringer i genuttrykk i huden, men også forbedret sårheling", sa Sachiko Koyama, en av forfatterne av avisen. "Måten genuttrykk har endret på, antyder ikke bare forbedret sårheling, men også muligheten for mindre arrdannelse og mer fullstendig utvinning.

Lavendelolje inneholder betakarofyllen

Eteriske oljer er naturlige, konsentrerte oljer ekstrahert fra planter. Deres menneskelige bruk stammer fra det gamle Egypt, men populariteten til duftoljer har økt igjen de siste årene, og mange mennesker bruker dem til aromaterapi.

Forskerne fant imidlertid ingen involvering av luktsystemet i sårheling, hvis sensorer befinner seg inne i nesen. "Det er et eksempel på at essensielle oljer virker, men ikke gjennom luktesansen vår."

"Det er flere faser i sårheling, som starter med betennelsesfasen, etterfulgt av spredningsfasen og ombyggingsfasen", hun sa. "Jeg trodde at sårheling vil bli akselerert, så snart betennelsen er undertrykt, noe som stimulerer en tidligere overgang fra det inflammatoriske stadiet til det neste."

Resultatene av studien er lovende

Betakarofyller finnes i essensielle oljer som ylang ylang

Selv om resultatene av studien er lovende, sa Koyama at hun ikke vil anbefale folk å behandle skadene med noen essensielle oljer, ettersom forskningen hennes fokuserer på en veldig spesifikk kjemisk forbindelse med høy renhet som fortynnes ved en bestemt konsentrasjon..

"Det er ikke veldig presist å bruke de essensielle oljene selv fordi det er forskjeller", hun sa. "Når lavendel ble høstet, hvor den ble høstet og hvordan den ble lagret – påvirker alt dette den kjemiske sammensetningen."

Betakarofyllen finnes i rosmarinolje

Koyama sa at mer forskning er nødvendig for å finne ut hvordan beta-karofyllen kan brukes til å utvikle nye behandlinger for hudsår hos mennesker.

"Det er fortsatt mye å teste før vi kan bruke betakarofyllen klinisk, men resultatene våre er veldig lovende og spennende. I nær fremtid kan vi kanskje utvikle et stoff ved å bruke de aktive ingrediensene som finnes i eteriske oljer."

Kilde: Sachiko Koyama, Anna Purk, Manpreet Kaur, Helena A. Soini, Milos V. Novotny, Keith Davis, C. Cheng Kao, Hiroaki Matsunami, Anthony Mescher. Betakaryofyllen forbedrer sårheling gjennom flere ruter. PLOS ONE

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?