15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Salmonellasymptomer, inkubasjonstid og mulig behandling

Det er mange typer bakterier som kan forårsake salmonellasymptomer og en rekke sykdommer, inkludert tyfus og gastroenteritt. De fleste med salmonellainfeksjoner har milde tegn på infeksjon og blir friske uten behandling. Noen forhold krever imidlertid innleggelse på et sykehus. Andre mennesker utvikler også ofte denne typen infeksjon etter å ha vært i kontakt med den berørte pasienten eller inntatt forurenset mat eller vann. Du kan lære mer om det i dette innlegget for å bedre beskytte deg mot det.

Hva er salmonellasymptomer?

kvinne opplever salmonellasymptomer som oppkast og høy feber og ligger på sofaen med magekramper

Salmonella er en type bakterier som kan forårsake diaré hos mennesker. Det er over 2500 undertyper, inkludert dyre- og menneskelige phyla. Noen er tilstede hos dyr, men kan også påvirke mennesker. Men hvis det er færre enn 100 bakteriestammer, er det en mulighet for å smitte mennesker. Først og fremst kan du vaske rå frukt og grønnsaker før du spiser dem for å forhindre salmonellainfeksjon. Salmonellasymptomer vises vanligvis mellom 6 timer og 6 dager etter den første infeksjonen og varer i 4 til 7 dager. Disse inkluderer oftest diaré, magekramper og magesmerter, plutselig feber, kvalme og i noen tilfeller oppkast.

Noen stammer kan infisere urin, blod, bein, ledd og nervesystemet, inkludert væsker i ryggmargen og hjernen. I tillegg kan det føre til alvorlige komplikasjoner. Noen mennesker som har Salmonella -symptomer opplever leddsmerter, også kjent som leddgikt. Denne tilstanden kan vare måneder eller år og bli til kronisk leddgikt. Disse bakteriene lever i tarmen til fugler, dyr og mennesker. De fleste infeksjoner hos mennesker utvikler seg etter å ha spist mat eller drikkevann forurenset med avføring. Rått kjøtt, sjømat og fjærfe er også mulige årsaker til infeksjon.

farlige bakterier forårsaker salmonellasymptomer ved dårlig hygiene

Urenheter kan oppstå under behandling av disse produktene. For eksempel er sjømathøst i forurenset vann en vanlig årsak til salmonellainfeksjon. Smitte kan også spre seg når en person håndterer forurenset rått kjøtt og deretter berører annen mat. Ukokte egg fra en fugl med salmonellainfeksjon kan også inneholde bakteriene. Å koke egg kan vanligvis redusere risikoen. Noen populære sauser, som majones, kan imidlertid inneholde rå egg. Vanning av frukt- eller grønnsaksplanter med forurenset vann eller vask av produktene i dette vannet kan også føre til salmonellainfeksjon.

Risikofaktorer og salmonellabehandling

Laboratorietekniker undersøker rå egg for salmonella som en mulig årsak til infeksjon

Salmonellainfeksjoner er mer vanlige om sommeren enn om vinteren. Samlet sett er den høyeste infeksjonsrisikoen hos barn, eldre med nedsatt immunforsvar og gravide. På grunn av infeksjonsrisiko skal små barn ikke få håndtere reptiler eller kyllinger og småbarn. Diaré og oppkast er vanligvis et tydelig tegn på gastroenteritt forårsaket av salmonella. Blod- og avføringstester kan bidra til å finne årsaken til infeksjonen. Salmonellasymptomene på gastroenteritt forårsaket av dette forsvinner vanligvis etter 4-7 dager uten behandling. Salmonellaterapi kan omfatte følgende behandlinger:

 • Tar væske for å forhindre dehydrering
 • Medisiner mot magekramper og diaré
 • Antibiotika for alvorlige salmonellasymptomer eller hvis bakterier har kommet inn eller sannsynligvis kommer inn i blodet

Det er viktig å merke seg på dette tidspunktet at en lege ikke alltid ville foreskrive antibiotika mot salmonella. Forskere har funnet ut at overdreven bruk av slike legemidler kan føre til antibiotikaresistens. I tillegg kan dette øke risikoen for at infeksjonen kommer tilbake. God hygiene er imidlertid nøkkelen til å forhindre salmonellainfeksjon. Så her er noen tips:

 • Vask hendene regelmessig med såpe og varmt vann eller bruk håndsprit.
 • Hold tilberedt og rå mat atskilt.
 • Vask rå frukt og grønnsaker grundig før du spiser dem.
 • Bytt brukte kjøkkenhåndklær regelmessig med rene.
 • Unngå å drikke ubehandlet vann, for eksempel fra bekker, elver og innsjøer.

Salmonella kan leve i forskjellige lengder på forskjellige matvarer. For eksempel fant forskere at bakteriene kan overleve i informasjonskapsler og snacks i minst 6 måneder. Når du kjøper egg, må du sørge for at de kommer fra en leverandør som oppbevarer dem i kjøleskap. Hjemme er det viktig å lagre egg ved en temperatur som ikke overstiger 4 ° C. Kast også sprukne eller skitne egg.

Forebygging og medisinsk behandling

ung jente som sitter på toalettet med diaré på grunn av salmonellainfeksjon

Det anbefales å konsultere lege hvis noen av følgende hendelser oppstår som symptomer på Salmonella:

 • Diaré, oppkast eller begge deler som varer i minst 2 dager
 • Symptomer på dehydrering som mørk urin, svimmelhet, redusert vannlating og tørr munn
 • Feber over 39 ° C
 • Blod i avføringen
 • Eldre, gravide og mennesker med svekket immunforsvar bør ikke nøle med å oppsøke lege.

Previous Post
Flettet hår – enkel opplæring for nybegynnere
Next Post
Yoga for menstruasjonssmerter: Disse 6 yogaøvelsene vil hjelpe!