15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Corona i husholdningen – hvor høy er risikoen for infeksjon i familien?

En fersk studie tyder på at personer med korona i husstanden blir smittet raskere og mer omfattende enn tidligere rapportert. Selv om mange hadde håpet at COVID-19 ville være borte nå, er det en viss usikkerhet i dag om når pandemien vil ta slutt. Forskerne fant at litt over halvparten, eller 53 prosent, av mennesker som bor sammen med noen som har SARS-CoV-2-infeksjon, har smittet seg selv med viruset.

Hvor raskt sprer Corona seg i husstanden??

ung mann jobber hjemmefra på en bærbar datamaskin og bruker maske hjemme

Av de som smittet viruset fra noen i husstanden, skjedde 75 prosent av disse infeksjonene innen 5 dager etter at det første familiemedlemmet ble syk. Sars-CoV-2 sprer seg så aktivt i flere lokalsamfunn at folk utilsiktet kan slippe det inn i husstandene. Forskere vet allerede at hvis noen bringer hjem en infeksjon som denne, vil rundt 50 prosent av husstandens medlemmer bli smittet. Disse infeksjonene kan også vises veldig raskt. Etter alle disse månedene med å beskytte familiene sine, føler alle seg utslitte. Du vil også være sikker på å møte andre familiemedlemmer og slektninger. Dessverre blir coronavirus aldri trøtt. Det er ubarmhjertig og kan derfor bruke disse kjente, nære kontaktene til å utvide ytterligere.

Legen ser på røntgen av lungene til en ung kvinne med covid 19

I begynnelsen av pandemien ga mange helseeksperter beskjed om at planene helt burde oppgis. Siden folk er lei av mangelen på sosial interaksjon, går ekspertene i stedet over til en modell for å redusere skader. Så når de planlegger den kommende ferien på forhånd, bør folk sørge for at gjestene forstår og følger husholdningsregler for COVID-19.

kvinne med beskyttelsesmaske og inskripsjon stopper koronaviruset på hånden

For eksempel kan aktiviteter utenfor eller i et godt ventilert område redusere risikoen for infeksjon. I tillegg anbefales det å feire utendørs eller i godt ventilerte rom med et begrenset antall mennesker. Så overføring fra person til person er den vanligste måten COVID-19 sprer seg på. Med ferien rundt hjørnet og familiens samling, er det derfor en mulighet for at høytiden vil øke faren for overføring.

Forholdsregler

Unngå korona i husholdningen i juletiden og kommuniser på nettet

Så julen kan fortsette å bli feiret under pandemien. Imidlertid er det fortsatt viktig å følge retningslinjene for folkehelse for å redusere smitte av COVID-19. Undersøkelsene denne studien har vist at å leve med noen som har Corona i husstanden øker sjansene for å bli smittet med over 50 prosent. Mange av de forebyggende tiltakene som er tatt fra COVID-19, inkludert bruk av maske og fysisk distansering, er ikke permanente. Når en vaksine er introdusert, vil folk komme nærmere sitt tidligere normale liv. En slik holdning bør hjelpe deg å komme deg gjennom den avgjørende høytiden.

Previous Post
Inspirerende uteplassideer i frisk luft
Next Post
Å lage en permakulturhage – slik lager du et lettstelt og produktivt økosystem!