15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Honning i stedet for sukker – er søtningsmiddelet virkelig et sunnere alternativ til bordsukker som sukkererstatning?

Honning i stedet for sukker kan legge til en naturlig, søt notat til måltidene dine. Denne væsken oppnås av bier fra blomsterens nektar. Det spiller også en viktig rolle i vedlikehold og næring av bikolonier. Hver bi produserer i gjennomsnitt en halv teskje honning i løpet av livet. Gitt tonnevis av honning vi bruker hvert år, er det mange bier på jobb.

Produksjon og bruk av honning i stedet for sukker

bivoksproduksjon av honning i stedet for sukker av birøktere

Honningbien (Apis mellifera) bruker munnen til å samle nektar fra blomster. Enzymer i biens spytt skaper en kjemisk reaksjon som gjør nektar til honning. Dette blir deretter avsatt i bikube i bikube. Honningens tekstur og smak avhenger hovedsakelig av hvilke blomster honningbiene samler fra.

Honning, referert til i gamle skrifter, har lenge vært brukt både for kosthold og medisinsk helbredelse. I århundrer har mennesker brukt sukkererstatningen for å tilbe gudene og balsamere de døde. Honning er også egnet for medisinske og kosmetiske formål. I dag er det et populært, allsidig søtningsmiddel som du kan bruke til baking, sauser og varme drikker i stedet for hvitt rørsukker.

Søt te eller kaffe med honning som et sunnere alternativ og erstatning for sukker

Det myke naturlige middelet fungerer godt i fuktige, tette, fyldige gryteretter. Hvis du bruker honning i stedet for sukker, vil det smake søtere. På grunn av dette må du bruke mindre. Siden honning er flytende, trenger du også mindre væske i oppskriftene du vil ha. Dette vil tillate deg å karamellisere parabolen raskere og gi den en mørkere finish.

Honning selges for det meste pasteurisert, selv om rå honning også finnes på markedet. Som regel, jo mørkere farge, jo sterkere smak. Biavlshonning kan stivne ved romtemperatur, men den kan kondenseres igjen ved å varme beholderen forsiktig i varmt vann.

Næringsverdier av honning

ta birøkterhonning ut av glasset med en flytende konsistens i en skje med en skje

Honning består av fruktose (40%), glukose (30%), vann og mineraler som jern, kalsium, kalium og magnesium. På grunn av det høye innholdet av fruktose er dette naturlige produktet imidlertid søtere enn bordsukker. Honning er en høy-karbohydratmat og har en glykemisk indeks (GI) verdi på 55 (middels område). Noen typer honning som Manuka har imidlertid lavere GI på grunn av svingende fruktosnivåer (jo mer fruktose, jo lavere GI). Imidlertid er honningen fortsatt høy i kalorier og forårsaker en økning i blodsukkeret.

Honning har lavere GI enn sukker, noe som betyr at blodsukkernivået ikke vil stige så raskt. Beehonning er søtere enn sukker, så du kan trenge mindre av den, men den har litt flere kalorier per teskje, så det er lurt å holde et øye med porsjonsstørrelsene. For diabetikere eller de som prøver å kontrollere blodsukkernivået, er det ingen reell fordel med å erstatte sukker med honning, ettersom begge til slutt påvirker blodsukkernivået.

Å bruke honning i stedet for sukker til daglig konsum av søtningsmidler har helsemessige fordeler

Det er også verdt å merke seg at honning er som andre siruper enn "friere" Sukker er klassifisert – den typen som vi anbefaler å redusere. Hvis honning er din preferanse, velg en rå variant som har flere vitaminer, enzymer, antioksidanter og næringsstoffer enn hvitt sukker, og bruk den med måte. Det skal imidlertid bemerkes at ernæringsmessige fordeler ved å spise honning er ubetydelige.

Previous Post
Sunn grilling: Det er derfor brent kjøtt er kreftfremkallende!
Next Post
Rhododendron i hagen – tips for planting, omsorg, gjødsling, skjæring