15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

E Coli -bakterier: stammer utviklet i laboratorier bruker karbondioksid i stedet for organiske forbindelser

I løpet av flere måneder produserte forskere i Israel stammer av E Coli -bakterier. Disse bruker CO2 til å generere energi i stedet for organiske forbindelser. En slik prestasjon innen syntetisk biologi understreker den utrolige plastisiteten til bakteriemetabolismen. Studien kan også danne rammen for fremtidig klimanøytral økologisk produksjon.

E Coli -bakterier som energikilder

e. coli bruker co2 som energikilde vitenskapelig studie klimaendringer

Levende verden er delt inn i autotrofer og heterotrofer. Førstnevnte omdanner uorganisk CO2 til biomasse, mens sistnevnte bruker organiske forbindelser. Autotrofe organismer dominerer biomassen på jorden og gir mye av maten og drivstoffet vårt. En bedre forståelse av prinsippene for autotrof vekst og metodene for å forbedre den er avgjørende for veien til bærekraft.

"Hovedmålet vårt var å lage en praktisk vitenskapelig plattform for å forbedre CO2 -forbruket. Dette kan bidra til å løse utfordringene knyttet til bærekraftig produksjon av mat og drivstoff, samt global oppvarming fra CO2 -utslipp". Dette sier hovedforfatter Ron Milo, systembiolog ved Weizmann Institute for Science. "Konvertering av karbonet til E. coli, bioteknologiens arbeidshest, fra organisk karbon til CO2 er et viktig skritt for å bygge en slik plattform."

Forskere utvikler colibakterier i laboratoriet for å konsumere co2

En stor utfordring innen syntetisk biologi var å lage syntetisk autotropi i en heterotrof modellorganisme. Til tross for utbredt interesse for lagring av fornybar energi og mer bærekraftig matproduksjon, har tidligere forsøk på å utvikle industrielt relevante heterotrofiske modellorganismer for å bruke CO2 som eneste karbonkilde mislyktes. Tidligere forsøk på å etablere autokatalytisk CO2 -fiksering i sykluser i heterotrofer krevde alltid tilsetning av organiske forbindelser med flere karbonatomer for å oppnå stabil vekst.

Nye perspektiver for bærekraft

prosessen med forbruk av karbondioksid av colibakterier

"Fra et grunnleggende vitenskapelig perspektiv ønsket vi å finne ut om en så grunnleggende endring i kostholdet til bakterier, fra avhengigheten av sukker til syntesen av all deres biomasse fra CO2, er mulig". Dette sier forfatteren Shmuel Gleizer, en postdoktor ved Weizmann Institute of Science,. "Vi ville ikke bare teste gjennomførbarheten av en slik transformasjon i laboratoriet. Vi bør også vite hvor ekstrem en justering er når det gjelder endringer i den bakterielle DNA -planen."

I fremtidig arbeid vil forskerne prøve å levere energi gjennom fornybar elektrisitet for å løse problemet med utslipp av CO2. På denne måten kan de også avgjøre om atmosfæriske forhold i omgivelsene kan støtte autotrofi. Disse mutasjonene som er mest relevante for autotrof vekst, kan deretter begrenses tilsvarende.

e coli -bakterier utviklet i laboratorier som bærekraftige energikilder Du finner mer om dette i denne artikkelen.

Previous Post
Peis i midten av rommet – design din stue med en sentral plassert peis
Next Post
Sosial avstand på stranden – Et designprosjekt for å holde avstand mens du er på ferie