15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Fysisk aktivitet kan redusere risikoen for død med 30%

Mange fysiske aktiviteter gir en rekke helsemessige fordeler. Med deres hjelp kan du forbedre humøret, senke blodtrykket eller bare komme i kontakt med venner. Ifølge en ny studie er det 29 prosent mindre sannsynlig at mennesker med tilstrekkelig aerob aktivitet dør uansett årsak. Den laveste risikoen for død er med medium intensitet aerob aktivitet mellom 150 og 300 minutter per uke.

Fysisk aktivitet under pandemien

sliten tremann med beskyttelsesmaske på steiner

Mest av alt støtter denne studien ideen om at fysisk aktivitet er en viktig faktor i en god livsstil og kan forbedre helse sammen med velvære under koronakrisen. I henhold til retningslinjene bør folk trene moderat kraftig i minst 150 minutter i uken eller holde seg kraftige i 75 minutter i uken. Imidlertid gir en kombinasjon av begge det beste alternativet. Folk bør også ha som mål å delta i moderat eller høy intensitet fysisk aktivitet for å styrke musklene to eller flere dager i uken. I tillegg viser resultatene av studien at enten aerob eller styrketrening var gunstig på anbefalte nivåer. Lignende fordeler er sett ved dødsfall som følge av hjerte- og karsykdommer, kreft og kroniske sykdommer i nedre luftveier.

eldre mann med surfing som reduserer risikoen for død gjennom fysisk aktivitet og sport

Studien hadde noen begrensninger, inkludert å være observasjonell, noe som betyr at forskerne ikke kunne vise årsak og virkning. Studiedeltakerne rapporterte også selv hvor fysisk aktive de var. Dette er ikke like nøyaktig som å bruke en aktivitetsmonitor, også kjent som et akselerometer. Trening mer gir deg en ekstra fordel, men ikke så mye. Det er også en større risiko for overforbrukskader med høyere treningsvolum. Den største økningen i nytte skjer imidlertid tidlig – bare ved å stå opp. Selv om du ikke følger anbefalingene, vil du få betydelige helsemessige fordeler hvis du ikke slår deg til ro.

Forhindre sykdommer med sport

Gruppe eldre aerob trening i parken anbefalte øvelser per uke

Disse fordelene gjelder også for personer med kroniske sykdommer, så lenge de trener trygt. Så noen ganger kan dette bety å snakke med en lege først. Dette understrekes både i den nye studien og i retningslinjene for fysisk aktivitet. Til tross for bevisene er det svært få som oppfyller disse retningslinjene. Forfatterne av den nye studien fant at bare 16 prosent av menneskene oppfylte retningslinjer for fysisk aktivitet for både aerob og styrketrening. Dette er mindre enn 23,2 prosent i tidligere tider. Forskerne påpeker at “mangel på tid” fraråder noen mennesker å trene og foreslår at de som er presset på tid fokuserer på aerobe aktiviteter på grunn av de større fordelene som finnes i denne studien.

Utfører utendørs yogaøvelser for velvære og fysisk aktivitet

Måten hvordan muskelstyrking i studien gjør det vanskelig å direkte sammenligne disse øvelsene med aerobe aktiviteter. Muskelstyrkende aktiviteter var basert på hvor ofte folk gjorde dem, ikke hvor lenge. Dette er på samme måte som retningslinjene teller dette. Helsefordelene ved denne typen trening er imidlertid også avhengig av hvor hardt du trener. Det avhenger igjen av treningstypen og antall repetisjoner og sett. I tillegg kan noen typer fysisk aktivitet, for eksempel kardiovaskulær styrketrening og høyintensiv intervalltrening, HIIT, kombinere både aerob og muskelstyrking. Selv yoga kan være både aerob og muskelbyggende, for ikke å snakke om større fleksibilitet, balanse og koordinering.

Previous Post
Ugress i plenen – hvordan kontrollere de 10 vanligste artene
Next Post
Hvordan og med hva du kan dekorere pepperkakehuset – kreative ideer til vakre pepperkakehus