15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Antikke møbler i moderne oppholdsrom

antikke møbler kommode sofa klassisk stil

Det har aldri vært en tid da så forskjellige interiørdesign og motestiler har eksistert samtidig. I tillegg til moderne møbeltrender, har vintage og shabby chic også funnet veien inn i stuer. Spesielt unge mennesker setter pris på sjarmen til antikke møbler igjen og kombinerer dem dristig i en blanding av stiler. Her vil du finne ut hvordan et vellykket interiør kan oppnås med antikviteter og hvor du best kan kjøpe brikkene.

Antikke møbler – det som faktisk er antikt?

Møbler ideer ser koselige ut i stua

Fra et juridisk synspunkt anses møbler som antikke hvis de er over 100 år gamle. I tiden da dagens antikke møbler ble opprettet, ble de forseggjorte møblene ansett som et privilegium for de velhælede. På den tiden var tømrernes ordrebøker fulle av engangsprodukter som måtte produseres nøyaktig etter kundens ideer.

Noen av disse rikt dekorerte møblene har overlevd branner, verdenskrig eller uroligheter nesten uskadet og regnes nå som tause samtidige vitner med høy sjeldenhet. Spesielt bokhyller, spillebord, klassiske vingestoler eller sekretærer fra 1700 -tallet er blant de mest populære epokene for kresne møbelsamlere.

Møbler fra begynnelsen av 1900 -tallet og fra 60 -tallet er også veldig populære blant mennesker med en svakhet for uvanlig design og spennende former. De er ikke antikke, men har fortsatt en retro sjarm som kan brukes effektivt i interiørdesign.

Kombiner moderne og antikke møbler

røde stoler sofa lysekrone classic

Boliginnredningen gjenspeiler karakteren og skal selvfølgelig bidra til ditt eget velvære. Ikke å undervurdere i denne sammenhengen, at antikke møbler ikke bare er vakre, men også kjemikaliefrie. Leiligheten får et spesielt individuelt preg når moderne møbler er elegant kombinert med antikke møbler. For å finne den ideelle blandingen, er det tilrådelig å sette et tematisk fokus i hvert enkelt rom. Hvis for eksempel det indre øyet planlegger en mer moderne stil med tydelig strukturerte former, isolerer isolerte antikviteter som kommoder eller sekretærer det helhetlige visuelle inntrykket perfekt.

Avhengig av din smak, kan denne metoden selvfølgelig også reverseres. Her løsnes det tunge og mørke i antikviteter med klare og minimalistiske design. For eksempel, hvis du plasserer et vakkert Biedermeier -kontor laget av valnøtt i stua blant høye hyller, en enkel skinnsofa og et moderne belysningskonsept, kan du puste eleganse og luksus inn i rommet. I utgangspunktet kan begge møbleringsstilene kombineres med hverandre på en målrettet måte. Om fokuset er på moderne eller antikke møbler, avhenger helt av personlig smak.

Søk og finn antikviteter

Bad design design bilder

Hvilken som er den riktige måten å finne det perfekte møbelet, avhenger på den ene siden av personlige preferanser og på den andre siden av budsjettet. For spesielle sjeldenheter og verdifulle unike gjenstander, anbefaler vi å besøke de aktuelle auksjonene, for eksempel online på Auctionata. Spesielt godt bevarte stykker kan auksjoneres her.

Over hele Tyskland har imidlertid individuelle samlere og antikvitetshandlere også spesialisert seg på salg av antikke møbler. I tillegg til ekte smykker, er det også mindre godt bevarte og derfor billigere antikviteter som må revideres og er ideelt tilpasset den moderne shabby chic-stilen. Alternativt kan samtaler med venner gi første ledetråder til søket. Et besøk til klassisk kjøp og salg anbefales også. Mange av disse virksomhetene er involvert i likvidasjoner av husholdninger, og det er ikke uvanlig at de tilfeldigvis oppdager en antikk på loftet.

Previous Post
25 praktiske ideer for benkeplater på kjøkken og bad
Next Post
Moderne kjøkkenbenk fra DuPont fungerer som en trådløs lader