15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Få møbler i shabby chic til å se ut selv – instruksjoner og teknikker

Shabby Chic Look gjør-det-selv-garderobe-provence-dekor

Nostalgisk sjarm, lyse farger og elegante møbler med buede linjer og romantiske dekorasjoner – disse elementene kjennetegner Shabby Chic -stilen. Som navnet antyder, handler det om gjenstander som har slitte flekker og sprukne lakker. Men du trenger ikke å vente flere tiår for å få det brukte utseendet. Det shabby chic -utseendet kan skapes umiddelbart hjemme ved hjelp av enkle teknikker. Sandpapir, voks, decoupagé, knitrende lakk og mer – sorten er ganske stor. Instruksjonene våre viser også hvordan du til og med kan lage shabby chic kunstverk av IKEA -møbler.

Shabby Chic Look gjør-det-selv-tips-funksjoner-stil

Selv om møbler og tilbehør ser ut til å ha stått tidstesten, dukket den populære interiørdesignstilen opp for bare noen få år siden. På 1980 -tallet brukte den britiske designeren og interiørdesigneren Rachel Ashwell forskjellige møbler for innredning: herregård, Provence, vintage osv. Hun valgte loppemarkedsartikler og fine møbler fra antikvitetsbutikker og ga dem et nytt utseende uten å miste sin nostalgiske sjarm . Interiørtrenden fant raskt entusiasme over hele verden. I 2001 ga Rachel Ashwell ut boken “Shabby Chic: Wohnideen vom Flhmarkt”, som ble en sensasjon i interiørverdenen. Designeren selv åpnet også sin butikk med samme navn, hvor hun solgte sine karismatiske loppemarkedsstykker.

Funksjoner i shabby chic -stilen

Shabby chic look selv-gjør-det-selv-slitte-kanter-salongbord-hvit

Hvilke funksjoner kjennetegner interiøret i shabby chic -stilen? Tremøblene er vanligvis holdt i hvitt og har for det meste buede linjer og flotte dekorasjoner. Shabby Chic-stilen fokuserer spesielt på det brukte utseendet med utslitte flekker på kantene, avskallende maling eller sprekker i treverket. En blanding av nye elementer med de gamle loppemarkedsartiklene resulterer i et unikt ensemble: ufullkommen, litt riper, slitt, men veldig koselig og romantisk.

Fargepaletten i shabby chic -stilen

Hvilke farger kjennetegner den shabby chic -stilen? Pastellfarger og dempede nyanser som isblå, rose, lilla og dueblå er typiske. Lyse hvite toner som gråhvit, krem ​​og elfenben danner grunnlaget for innredningen. Naturlig lys som flommer inn i rommet gjennom rene gardiner understreker den harmoniske og romantiske atmosfæren.

shabby-chic-style-dresser-pot-metal-folding-chair-wire basket

Innredning og dekorasjon i et shabby chic utseende

Dekorative varer bør også være i lyse, delikate farger. Elementer som puter og tepper med blondedekorasjoner, sølvskåler, vaser, gulvlamper, krystalllysekroner fullfører dekorasjonen og understreker sjarmen til stilen. Lekende dekorasjoner i barokk- og rokokostilene skinner i ny prakt og fremstår som lette, raffinerte og elegante.

Materialer og stoffer

Det legges stor vekt på naturlige materialer og stoffer, som var spesielt populære tidligere. Hvite duker og servietter av blonder og lin, myke puter laget av silke og sateng, flettverk og jute passer perfekt inn i interiøret. Blomst- og rosemotiver og Toile-de-Jouy-mønstre bør heller ikke mangle.

Få møbler i shabby chic til å se ut selv – teknikker

Shabby Chic Look-gjør-det-selv-akryl-maling-primer-to-tone

Møbler og dekorasjoner i shabby chic-stil trenger ikke alltid å kjøpes ferdig. Originale vintage -stykker er vanskelige å finne og er vanligvis veldig dyre. Men det er en rekke teknikker som kan implementeres for å gi selv nye tremøbler et brukt utseende. Stoler, kommoder, skap, garderober, hyller og salongbord kan omdannes til vakre shabby chic kunstverk i bare noen få enkle trinn.

Shabby Chic Look gjør-det-selv-teknikk-trebeisglasurer

Merker i treverket

Beis er en rimelig måte å trimme nye møbler på for å se gamle ut. Det er ikke ugjennomsiktig, og derfor er trestrukturen fortsatt godt synlig. Det er best å velge en hvitaktig eller gråaktig farge. For å oppnå den shabby chic -effekten, påføres den hvite treflekken sparsomt og i individuelle korte penselstrøk på langs.

Den vannbaserte krittmalingen er ideell for en hvit vaskeeffekt. Den malte overflaten har en fin vaskeeffekt. Etter tørking forsegles den med en spesiell voks eller alternativt med en spesiell lakk.

Knitrende lakk

loslitt-elegant-gjør-det-selv-teknikk-knitrende-lakk-sprekker

Crackle lacquer er tilgjengelig i håndverksbutikken og etterligner sprekker i en eldret lakk. Så snart den spesielle lakken tørker, river den og dette skaper det karakteristiske mønsteret. I prinsippet er denne metoden mer egnet for små områder. For eksempel kan du prøve å gi utseendet til peeling av maling på bare ett hjørne av møbelet.

Teksturering av tre ved børsting

Denne metoden kan brukes enten alene eller i kombinasjon med en annen teknikk. Treoverflaten er behandlet med en stålbørste. Dette skaper målrettede riper og tegn på slitasje. Imidlertid fungerer dette bare med myke typer massivtre som valnøtt, eik, lerk, aske osv. Hvis det brukes en vanlig stålbørste, er innsatsen større. Et alternativ er stålbørstefester for bor.

Tørrmaling eller “tørr pensel” teknikk

loslitt-elegant-gjør-det-selv-teknikk-tørt maleri

I stedet for å slipe ned møbelet, kan du lage den vakre gamle patinaen ved hjelp av “tørr børste” -teknikken. Brukssporene fjernes ikke ved sliping, men påføres med maling. En flat pensel med naturlige børster brukes til maling. Du kan sveipe jevnt eller på en blandet måte. Du bestemmer når ugjennomsiktigheten skal overbevise deg.

Patinere

loslitt-elegant-gjør-det-selv-teknikk-patinerende

Denne metoden skaper en grønnbrun patina som ofte kan sees på gjenstander laget av kobber og bronse. Dette er forårsaket av oksidasjon under påvirkning av miljøet eller på overflater som ofte har blitt berørt med fingre, for eksempel. Patinaen kan enkelt påføres med en stiftende børste, svamp eller klut.

voks

loslitt-elegant-gjør-det-selv-teknikk-voks

eddik

Hvis du vil oppnå en interessant tofarget effekt, kan du bruke enkle verktøy som stearinlys og eddik. Etter at det første malingslaget har tørket, gni områdene du vil ha av med stearinvoks. På denne måten vil det andre malingslaget ikke feste seg godt og kan deretter lett slipes av.

Med den andre varianten skal eddiken fortynnes med litt vann. Fukt en gammel fille med blandingen og gni kantene til bunnfargen kommer ut.

Decoupagé

Servieteknikken har vokst i popularitet de siste årene og brukes til å tilføre et romantisk preg til møbler og hjemmetilbehør. Dette lar deg fullføre inntrykket og sette dekorative aksenter.

Følgende er en guide som bruker noen av disse teknikkene.

Lag møbler i et shabby chic utseende selv – instruksjoner

loslitt-elegant-gjør-det-selv-møbler-tilbehør

Det kreves:

  • IKEA trinnskammel
  • Akryl primer
  • Akrylmaling i hvitt og brunt
  • en svamp og en bred børste
  • et lys eller vaselin
  • Emery papir
  • Serviett med rosemotiv
  • PVAc-basert hvitt lim

loslitt-elegant-gjør-det-selv-akryl-maling-brun-pensel

Forbered arbeidsflaten og legg avisen for å beskytte gulvet mot flekker. Først påføres primeren med en svamp. For at malingen skal feste bedre, kan du slipe overflaten med sandpapir på forhånd. Etter at primeren har tørket, kan du jevne overflaten igjen med sandpapir. Påfør nå den brune fargen ved å duppe lett med svampen. Spesiell oppmerksomhet rettes mot kantene.

loslitt-elegant-gjør-det-selv-voks-kant

Ta nå et lys i hånden og skrubbe alle kanter og hjørner, vanligvis der malingen skal se slitt ut. Dette forhindrer at malingen fester seg godt senere.

loslitt-elegant-gjør-det-selv-to-tone-instruksjoner-brun-hvit

Fjern overflødig voks og begynn å male trinnstolen med en bred pensel og den hvite akrylmaling. Lakklaget bør ikke være for tykt slik at den brune fargen kan skinne gjennom. la tørke.

Shabby-chic-do-it-yourself-ikea-furniture-white

Bruk nå sandpapiret for å få av det øverste malingslaget. Før papiret nøyaktig der du pleide å behandle det med voksen.

loslitt-elegant-gjør-det-selv-sandpapir-hvit-akrylmaling

shabby-chic-do-it-yourself-two-tone-white-brown-sandpapir

Shabby-chic-gjør-det-selv-instruksjoner-rose-motiv-decoupage

Nå brukes decoupagé -teknikken. Velg en serviett med matchende motiv. Klassiske rosemotiver er best. Det er nå mange dekorative servietter for enhver anledning og enhver smak.

Lurvet-elegant-gjør-det-selv-instruksjoner-rosemotiv

Riv forsiktig ut ønsket motiv med fingrene. Fjern deretter det øverste laget av servietten. Ta litt lim på penselen og påfør den på treoverflaten. Legg nå servietten på toppen og legg et nytt lag serviettlim eller hvitt lim på den. la tørke.

loslitt-chic-gjør-det-selv-ikea-krakk-roser

Etter tørking kan du gjøre noen få slag til med en tørr pensel og hvit maling over rosemotivet. Deretter kan du forsegle det hele med klar lakk. Ha det gøy å kopiere!

Previous Post
Moderne tepper og veggbelegg fra Kyle Bunting
Next Post
Bygg et dukkehus selv og organiser et lekeområde på barnerommet