15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Designklassiker: Stolen for James Bond -skurken opplever en vekkelse

Design klassisk stolbenk modulært sete

James Bond -fans kan ha gjenkjent det: Designklassikeren, som skurken Karl Stromberg fra filmen “The Spy Who Loved Me” satt på mens han planla utryddelsen av all sivilisasjon. Pantanova -stolen ble populær på 1970 -tallet og oppnådde kultstatus med Bond -filmen. Metallstolen ble designet av den talentfulle danske designeren Verner Panton. Nesten 40 år senere opplever det futuristiske møbelet en virkelig vekkelse. Det danske møbelfirmaet Montana presenterte modellen under møbelmessen “Salone del Mobile”. Messen er en viktig del av designuken 2019 i Milano.

Designklassikeren ble opprinnelig designet for restauranten “Varna” i Danmark

Design klassisk stolmetallspion av Jeg elsket James Bond -filmen

Designklassikeren ble opprinnelig designet og produsert sammen med “Panthnella” -lampen for den danske restauranten “Varna”. Spisestedets interiør ble populært for sine dristige farger og futuristiske møbler og har lenge vært et møtested for danske kunstnere. Selve stolen var et viktig element i innredningen og utgjorde for det meste sjarmen til restauranten. Møbelet er laget av metall, med en lett bøyd rygg, og kan effektivt settes opp både som solist og i et ensemble.

Designklassikeren er tilgjengelig i tre versjoner

Design klassisk stol moderne kombinere sittegruppe stue retro

På den tiden ble det laget tre varianter av stolen. “Lineær” er navnet på modellen som mest ligner en tradisjonell lenestol. “Konveks” er den andre varianten, som er buet litt mer bakover, og med “Konkave” er ryggen bøyd fremover, i motsetning til lineær og konveks. Disse tre stolene kan kombineres til forskjellige former og kan, avhengig av ledig plass, skape mange oppholdsrom. Det bølgete, sirkulære eller S-formede slangesetet får fortsatt hjertet til designelskere til å slå raskere i dag.

Design klassisk Verner Panton stol metallramme moderne design

Panton utstyrte dem med myke sitteputer slik at stolene eller seteslangen ikke bare ser vakker ut, men også oppfyller de høyeste standardene for komfort. De er ikke bare et funksjonelt tillegg til stålkonstruksjonen, men løsner også med hell det strenge stålutseendet og gir modellen et fargeklatt.

Design klassisk stol James Bond -film

Verner Panton og grunnleggeren av møbelfirmaet “Montana”, Peter Lassen, var bestevenner. Designeren var ikke så populær da som han er nå. Når det gjelder materialer og former, var han veldig opptatt av å eksperimentere. På den tiden var folk imidlertid mer entusiastiske over Hans Wagners trestoler, som den gang var veldig populære. Peter Lassen støttet vennen sin og gjorde produksjonen av mange av modellene hans mulig. Så det er logisk at hans sønn og datteren til Panton 40 år senere jobber tett sammen for å bringe Pantanova -møbelserien tilbake til livet.

Design klassisk stol i metall 70 år

Design klassisk stol Panton laget av metall

Design klassisk Verner Panton sittepute i metallramme

Design klassisk stolbenk modulær metallramme

Design klassisk retro design i metallramme

Design klassisk stol Panton Verner igjen handel

Et prosjekt av Montana

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner