15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Kjøpe epoksyharpiksmøbler eller bygge det selv – ideer til kreative møbler

Møbeldesignere inspirerer oss med stadig flere interessante innovasjoner, originale ideer innen interiørdesign. Nylig har epoksyharpiksmøbler vunnet av denne grunn. Takket være materialets unike utseende, forbedrer disse møblene hjemmemiljøet på en unik måte. I dette innlegget viser vi deg noen kreative eksempler fra snekring som kan inspirere deg til ditt neste byggeprosjekt eller renovering. Vi gir deg også nyttig informasjon om egenskapene til det allsidige materialet.

Epoksyharpiksmøbler – fordeler og ulemper

Bordhjørne av epoksyharpiks og naturlig tre i rustikt utseende som et moderne møbel

Den blanke overflaten gir inntrykk av at plassen blir større og større. Optiske illusjoner, et utrolig lysspill, en følelse av volum – det er det epoksyharpiksprodukter garanterer. Arbeidsflaten på et epoksyharpiksbord har for eksempel mange fordeler og positive aspekter. Materialet er veldig slitesterkt og deformeres ikke, og overflaten er ufølsom for skader. I tillegg dannes det ingen sprekker eller flis under bruk. På grunn av at prisen på primære råvarer er mye lavere enn andre analoger, kan du også redusere kostnadene for sluttproduktet betydelig.

kjøkkenbenk med mønstre av naturlige planter belagt med epoxy på overflaten

Fuktmotstand er en av hovedfordelene i forhold til en treoverflate, noe som spesielt gjelder i et kjøkken der miljøet er fuktig. Videre er epoksyharpiksmøbler enkle å ta vare på og er ikke utsatt for negativ påvirkning fra de fleste rengjøringsprodukter. Vedlikehold krever derfor ingen ekstra kostnader. Epoksyharpiksen for møbelkonstruksjon imponerer også med slitestyrken. Møbler laget av epoksyharpiks endres ikke når de for eksempel utsettes for ultrafiolett stråling. De beholder sitt feilfrie utseende lenge.

dekorasjon i gangen med en hylle kommode av metall i kombinasjon med gammelt tre og epoxy

Materialet tilbyr også en rekke muligheter for designløsninger, som noen snekkere kan bruke til å lage ekte mesterverk. I kombinasjon med tre skapes unike landskapskomposisjoner, etterligninger av vannoverflater og andre interessante design. Den smeltede epoksyen er også veldig smidig, slik at du kan gi den nesten hvilken som helst form. I tillegg kan den herdede harpiksen enkelt behandles med en slipemaskin eller poleringsmaskin. Om nødvendig kan du også kutte ut spor eller bore hull.

Noen ulemper

lyseblå sofa med teppe og puter bak salongbord laget av tre og epoxy

Til tross for tilgjengeligheten av slike råvarer, må det imidlertid tas i betraktning at kostnaden for designobjekter kan være betydelig. Så når du kjøper epoksymøbler fra en designer, må du være forberedt på å bruke en betydelig sum på det. Feil produksjonsteknikk og manglende overholdelse av proporsjonene kan også føre til at det dannes en hvit misfarging i møbelpanelet. Hver håndverker må ta hensyn til denne nyansen hvis han vil lage sine egne epoksyharpiksmøbler i form av benkeplater eller andre deler.

sidebord med fire jernben og epoksyplate

Sannsynligheten for å ødelegge materialet når det behandles med slipende forbindelser eller pulver er også stor bekymring. I tillegg kan det frigjøres giftstoffer i prosessen. Disse fordamper vanligvis under påvirkning av høye temperaturer. Av denne grunn er det strengt forbudt å plassere varme gjenstander på epoksyharpiksmøbler. Under normale forhold frigjøres imidlertid ingen skadelige stoffer, og det er ingen fare for menneskers helse.

Hvordan er epoksyharpiksmøbler laget?

lite salongbord laget av epoksyharpiks og tre på en jernkonstruksjon

Som nevnt tidligere, når du lager møbler av epoksyharpiks, er først og fremst prioriteringen implementering av benkeplater. Disse kommer i forskjellige former og funksjonelle design, med mulighetene som er nesten ubegrensede. Delene, som er laget utelukkende av epoksyharpiks, har vanligvis ingen bærende overflate. Disse er hovedsakelig transparente eller flerfargede terninger, samt andre geometriske former. Innsiden er vanligvis et vakkert ornament laget av tørkede blomster eller andre kunstformer. Slike tilbehør brukes vanligvis som sidebord, salongbord eller andre ting som ikke utsettes for overdreven stress.

trefarget epoksyharpiksbord foran en hvit skinnsofa med puter

Andre mulige varianter består av tre eller sponplater, som er kombinert med et harpikslag og belagt deretter. I dette tilfellet fyller epoksyharpiks en beskyttende funksjon, siden det beskytter hovedmaterialet mot skade. For hovedmaterialet foretrekker designere paneloverflater, massivt tre, multiplexer og til og med gamle benkeplater. Det er også kombinerte trefragmenter som veksler med elementer laget av harpiks.

rundt bord med strimler av treplater forbundet med epoksyharpiksbelegg

Basen kan derfor bestå av hvilken som helst form: rund, rektangulær, med skarpe hjørner. Disse er følgelig i en spesifikk eller kaotisk rekkefølge. Den naturlige strukturen til massivt tre ser flott ut, selv om mange håndverkere bruker treskjæring og markering til dekorasjon. For å lage en benkeplate brukes en beholder med støtfangere i ønsket høyde. Arbeidsstykker settes deretter inn i dette og fylles fullstendig med en sammensetning laget av harpiks. Etter størkning oppnås en glatt overflate med glatte sider.

Interessante design

rustikke designer epoksyharpiksmøbler i brunt foran peisen

For produksjon av møbler bruker dyktige håndverkere matte og gjennomsiktige limtyper, som hver kan få forskjellige nyanser. Transparente blandinger passer godt til tre eller andre gjenstander. De understreker alle detaljene i innredningen: fibre, inskripsjoner eller merker på metallelementer. Selv de minste elementene er godt synlige gjennom et tykt fyllingslag. Fargestoffer reduserer gjennomsiktigheten litt, men dette gir fyllet en mettet farge. Både disse og andre typer harpiksblandinger brukes til å lage eksklusive benkeplater og andre epoksyharpiksmøbler. Nedenfor er noen interessante ideer om hvordan du lager det.

Belegg fra forskjellige komposisjoner

Benkeplaten i epoxyharpiks ligner rennende vann som et kjøkkenbord

Møbler laget av epoksylim og lysende maling ser spektakulære ut. Dyktige håndverkere fyller ut alle tomrommene som har oppstått, så vel som knuteområdene med denne fugemassen og bruker til slutt hovedblandingen. Et slikt mesterverk skinner når det lyser. I moderne interiør vil slike epoksyharpiksmøbler definitivt understreke stilen og den upåklagelige smaken til eieren.

designerbenk laget av epoxyharpiks og resirkulerte møbler

Et annet alternativ ville være å kle seg i tre. Denne ideen har blitt brukt med hell av mange snekkere i produksjonen av designermøbler. Som et grunnleggende element bruker de tre, som er dekket på alle sider av et tynt lag av den tilberedte sammensetningen. I tillegg kan du også oppnå en interessant effekt ved å kombinere sammensetningen med vanndråper. I en blanding av farger ligner slike design mystiske konstellasjoner eller til og med Melkeveien.

firkantet form med dekorative elementer og treverk i grønt og brunt designerstykke som epoksyharpiksmøbler

Ofte lager designere et flerfarget belegg ved å fylle det med deler av komposisjonen malt med forskjellige farger. Det bør også bemerkes at blandingene er vakkert farget med gouache, blekk og oljemaling. Disse komponentene skader ikke menneskers helse. For skillevegger, for eksempel, kan du bruke tynne barrierer laget av denne plasten. Vanligvis er toppen av hele sammensetningen fylt med et tynt gjennomsiktig lag.

skinnende overflate på det moderne spisebordet i moderne kjøkken som epoksyharpiksmøbler

Imitasjon av marmor er også en uvanlig løsning som lar deg få et belegg som det edle naturmaterialet. For dette kan du bruke en sponplate dekket med fargerike mønstre, samt andre forbindelser, men det siste laget må være epoxy. Denne teknikken åpner nye horisonter for møbeldesignere og lar dem eksperimentere og få nye interessante overflater.

Fine bord og stoler i epoksyharpiks

verdenskart avbildet på epoksyharpiksbord med tre og ben i svart metall

Et bord med en overflate i form av et bilde – slike møbler ser bra ut i stuer. Å drikke te ved et slikt bord vil utvilsomt være hyggelig. Det er imidlertid viktig at dette møbelattributtet passer inn i hele interiøret i rommet og harmonerer med andre gjenstander. Tegningen strekker seg vanligvis over hele lengden på benkeplaten. Produsentene tilbyr en rekke stilleben eller andre bilder som er behagelige for øyet. Bena er vanligvis laget av tre eller metall og skal være konsise i form – rektangulære eller firkantede.

resirkulert gammel trestol med klar epoksyharpiks foran hvit murvegg

For en stol kan du bruke forskjellige mønstre laget av epoksyharpiks, som kan kombineres godt med tre. Dette gir deg et unikt møbel som ikke finnes andre steder. Mange sprekker og andre “defekter” gir tilbehøret enda mer raffinement. Slike epoksyharpiksmøbler er helt trygge, så i et miljøvennlig interiør vil det se organisk ut, og produktet kan lages med egne hender.

liten krakk i hvit og grønn epoksyharpiks og tredesign

Krakker eller plater laget av gradient travertin og harpiks er også veldig interessante. Sammensetningene som brukes er malt i gradientteknikken fra lyseblå til mørkblå i kombinasjon med et krittaktig, slitesterkt materiale og brukt av noen designere for å lage unike design. Epoxylag påføres vekselvis i en bestemt rekkefølge. Sammensetningen etterligner en lagune med lyse kystsoner og mørke vannoverflater.

Flere ideer for design

designer salongbord laget av stein og epoksyharpiks i blått ligner havet som et møbel

De unike egenskapene og materialets feilfrie utseende inspirerer håndverkerne til å lage eksklusive møbler. Det er materielle kvaliteter med en rødlig, brun, gulaktig eller hvitaktig farge. Denne fargen beholdes selv over hele dybden av konsistensen. Det er helt gjennomsiktige komposisjoner som også brukes til å dekorere møbler. Ved å legge til forskjellige komponenter i sammensetningen, streber spesialistene etter å forbedre materialegenskapene og få en helt flat overflate. Av denne grunn er harpiksen veldig populær ved fremstilling av dekorative elementer.

kantet bord som epoksyharpiksmøbler på kjøkkenet gjort gjennomsiktig med tre i midten

Formen på epoksyharpiksmøblene kan være veldig forskjellig. Støping med harpiks gjentar bøyene av gjenstander og dekker dem med et tynt gjennomsiktig lag uten buler og andre defekter. Dette lar deg lage unike møbler av enhver konfigurasjon. Fyllingslaget kan dekke overflater der interessante mønstre og ornamenter kan sees. Belegget fanger perfekt andre dekorative elementer: skjell, småstein, kjegler, tørkede blomster, mynter og til og med knapper. I et slikt tilfelle ser overflaten til og med tredimensjonal ut.

Inspirasjon til epoksyharpiksmøbler

stue med store vinduer og møbler av epoksyharpiks i snølandskap

Elskere av alle vakre ting vil sette pris på møbler laget av loslitt treverk eller kvister med naturfeil, angrepet av barkbiller. Urealistiske spesialeffekter oppnås når grov sand blandet med sagflis er innlemmet i sammensetningen. Originale møbler er laget med en rekke investeringer: skjærebrett, kutt med forskjellige diametre, flisede treblokker, gammelt tre eller vakre trespon. Fordypet i overflod tar de på seg en utrolig vakker kappe som også kan lyse. Du kan bruke marmor, folie, glitter, perler eller halvedeler som en investering. Hvis du lager et slikt mesterverk med egne hender, kan suvenirer også brukes som dekorasjon.

Bordben av klar epoksyharpiks og tre

Ikke en eneste interiørarkitekt savner et så dekorativt og funksjonelt møbelelement som bena. De har ingen liten betydning for design av møbler. Tilhørighet til form, type og materiale i en eller annen stil avhenger av møblets kompatibilitet med andre møbler. Bena kan være laget av tre, stein eller utskåret naturstein. Epoksyharpiksmøbler er dekorert med utskjæringer eller smidde elementer, antallet varierer også. Det er interessante eksemplarer med ett, to, tre eller fire bein. Møbler, til dekorasjon som epoksyharpiks brukes til, vil passe perfekt inn i interiøret i stue og kontorlokaler. Dette lar deg lykkes med å utfylle stilen din, som er preget av en dominans av grove teksturer, metall, glass og tre. Slike produkter ser også bra ut i utformingen av restauranter og hoteller.

Previous Post
Badstue på badet – et velværeunivers hjemme
Next Post
Lag papirposer og dekorér med farger – DIY -ideer med instruksjoner