15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sengen med lagringsplass av Yesul Jang – en plassbesparende design for kompakt bo

seng med lagringsplass møbler plassbesparende design

I de siste årene har etterspørselen etter plassbesparende, kompakte møbler fortsatt å øke. Spesielt i store byer, hvor leilighetene er mindre, er innbyggerne stadig på jakt etter plassbesparende alternativer for innredning. ÉCAL -utdannet fra Seoul Yesul Jang har designet en seng med lagringsplass for tusenårige, som er spesielt designet for det begrensede boarealet i urbane leiligheter. Tiny Home Bed er en høy enkeltseng med lagringsplass under madrassen som er gjemt bak et stoffgardin.

Praktisk seng med lagringsplass som plassbesparende enhet

seng med lagringsplass under madrassdesignet

Behovet for plassbesparende møbler er spesielt stort i studentleiligheter og delt leiligheter. Derfor er Tiny Home Bed -prosjektet først og fremst rettet mot studenter og unge som bor i delte leiligheter og trenger kompakte løsninger for innredning. Siden et rom i en delt leilighet vanligvis bare har noen få kvadratmeter boareal, bør du utnytte den tilgjengelige plassen optimalt. På dette tidspunktet er plassbesparende møbler den beste plassløsningen.

– I dag øker antallet mennesker som bor i små leiligheter på grunn av begrensede boligmuligheter i byområder. Jeg fokuserte prosjektet mitt på å utvikle en seng med lagringsplass for kompakt bo, ”sa Jang, som studerte mastergraden i produktdesign ved Renens University of Art and Design, Sveits.

lagringsplass under madrass plassbesparende møbler

“Målet mitt var å utvikle en seng som ikke bare var praktisk, men også enkel og estetisk attraktiv, fordi de fleste plassbesparende møblene på markedet i dag er veldig store og bare fokuserer på funksjonelle funksjoner, for eksempel sammenleggbare eller transformerbare møbler, ”Forklarer designeren.

Jang fokuserte designet på en “lett og enkel” seng med lagringsplass, som hun laget av tre og stoff. “En av hovedoppgavene var å bygge en lett, men solid, treramme og stoffstruktur som muliggjør enkel forsendelse og montering,” sa hun.

seng med lagringsplass gardin stoff i treramme

Designeren opprettet deretter et skinnesystem med et polyestergardin på toppen av sengestellet slik at brukerne kan få tilgang til lagringsplassen fra hvilket som helst punkt. Utformingen av sengen er uansett enkel og preget av klassiske former og farger. Sengerammen i lyst tre harmonerer perfekt med det hvite stoffet til gardinen, og resultatet er en enkel design som passer i alle rom.

møbeldesign seng tre føtter gardin stoff

Ved utformingen av prosjektet ble Jang inspirert av økningen i enslige husholdninger og antallet unge mennesker som bodde i delte leiligheter. Forskningen deres fant at andelen enkeltpersoners husholdninger i hjembyen Seoul doblet seg mellom 2006 og 2016.

“Jeg designet plassbesparende møbler fordi det er det folk trenger i dag. Ved å analysere sosiale trender bygde jeg møbler som tillot folk å leve komfortabelt, ”sa hun.

“Ved å kombinere to av de viktigste møblene – seng og lagringsplass – som tar mest plass i stuen, drar folk nytte av mer tilgjengelig plass som de kan bruke til andre formål.”

ørliten hjemmeseng prosjekt seng med lagringsplass møbeldesign

De siste trendene i markedet indikerer at flere og flere designere lager produkter for enmannshusholdninger. Sengen med lagringsplass av den unge designeren er bare ett eksempel på hvordan møblene til de små ettromsleilighetene kan se ut.

Previous Post
Sunn grilling: Det er derfor brent kjøtt er kreftfremkallende!
Next Post
Rhododendron i hagen – tips for planting, omsorg, gjødsling, skjæring