15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Panton -stolen: Slik setter du designklassikeren effektivt i rampelyset

panton stol moderne spisestue mix match stoler

Da Verner Panton presenterte sin Panton -stol for første gang i 1967, forårsaket det en sensasjon. Stolen i plast har en uttrykksfull form og tiltrekker seg derfor automatisk oppmerksomhet. Samtidig blander den seg harmonisk inn i ethvert interiør og er på ingen måte dårligere enn den klassiske spisestolen i tre når det gjelder komfort. Selv om designklassikeren nå er 51 år gammel, takket være det klare formspråket og materialvalget, ser den fortsatt moderne ut og fortsetter å nyte stor popularitet. I artikkelen vil vi fortelle deg hvordan det effektive møbelet er riktig iscenesatt. Her finner du også en rekke stilidéer og eksempler på inspirasjon. La deg inspirere av den allsidige Panton -stolen!

Sett opp Panton -stolen i det eklektiske oppholdsområdet

panton stol hvitt spisebord antikt bibliotek

Renoverte gamle bygninger presenterer en spennende eklektisk blanding av forskjellige livsstiler. I rommet vist ovenfor, kretser alt rundt det restaurerte antikke spisebordet med en topp laget av resirkulert tre. Det setter aksenter i rommet og gir spisestuen et spark. Seks hvite Panton -stoler i retro -utseende fullfører oppholdsprogrammet i spisestuen – de er diskret behersket og passer harmonisk inn i den puristiske fargepaletten. Vegghyllesystemet fra gulv til tak har et puristisk, tydelig formspråk. Den tilbyr tilstrekkelig lagringsplass for favorittbøkene dine, samt hjemmetilbehør og statuer. Det er ekstra lagringsplass for servise og bestikk bak skapdørene.

Bland og match med Panton-stolen som et blikkfang

panton stol miks match spisestue design klassikere

Mix-and-match-trenden har hatt en økende popularitet de siste årene. Fremfor alt kombineres skandinaviske designklassikere. Panton -stolen kutter en fin figur som en del av et eklektisk ensemble og skaper sammen med de andre stolene med avrundede kanter et stilbrudd med det formelle rektangulære bordet.

Ren minimalisme: design spisestuen i et moderne enebolig med Panton-stoler

panton stol bord peis hvitt kjøkken

Tydelige linjer, behersket fargeskjema, høyglansede overflater: Den minimalistiske livsstilen er avhengig av et enkelt levende bilde. Kurvene til Panton -stolen gir et retro -preg fra 50 -tallet til interiøret og løsner det stramme bomiljøet.

Panton -stolen er ideell for utendørs bruk

panton stol hagebord stil ideer flott

Lett å ta vare på, slitesterk og veldig lett: Panton-stolen er ideell for bruk på balkongen eller terrassen. Opprinnelig laget av plastskum, er det nå laget av polypropylen. Polypropylen er et ekstremt slitesterkt materiale. Stolen kan derfor lett trosse vind, regn og snø, men solens sterke stråler om sommeren kan gjøre plasten sprø – så solbeskyttelse med pergola, parasoll eller markise er et absolutt must.

Plassbesparende spisestue for den lille leiligheten

panton stol urban villa modulær sitteplass plassbesparende spisestue

Når det gjelder møbler, utgjør en liten leilighet en stor utfordring for eierne. Funksjonelle møbler som ikke tar mye plass og kan brukes på en rekke måter gir en praktisk løsning. I dette tilfellet fyller utliggerstolen flere funksjoner: i løpet av dagen fungerer den som solist som lesestol, om natten som klesstativ på soverommet. Sammen med tre andre Panton -stoler og et spisebord i bjørketre, skaper det en koselig spisestue om kvelden.

Pantonstol i lite format til barnerommet

panton stol svart barnerom skandinavisk innredning

Panton -stolen er også tilgjengelig i et lite format – til barnerommet. Forholdene er de samme og bør garantere det høyeste nivået av sittekomfort.

Panton stol – gjenkjenner originalen

panton stol vinterhage lekerom barn rød hvit

Alle som ønsker å kjøpe en Panton -stol bør kunne se forskjellen mellom originalen og kopien. Den originale cantilever -stolen er nå tilgjengelig i seks farger: hvit, isgrå, gressgrønn, svart, rød og oransje. Den tilbys med en matt overflate. Opprinnelig ble designklassikeren behandlet med lakk-i dag kan du fortsatt finne slike høyglansede engangsprodukter på Ebay eller Amazon. Over tid vises sprekker og riper på den malte overflaten – slik kan originalen fra 70 -tallet gjenkjennes. På den annen side tilbys også kopier i andre farger. Varianter med polstring er også tilgjengelig på markedet. Kopier behandles også annerledes og har ofte ribbe under setet. Det er nettopp på disse ribbeina at de oftest kan skilles fra originalen.

panton stolskap satt opp skrivebord

Enten som solist i skapet, på soverommet eller i lesehjørnet, eller som en del av et eklektisk ensemble – Panton -stolen kan settes opp på mange måter. Cantilever -stolen er umiddelbart gjenkjennelig på sin uttrykksfulle silhuett og blir raskt et høydepunkt i alle rom.

panton stol stue espplatz moderne

panton stol flat stil ideer skandinavisk

panton stol retro levende stil moderne sofa grå

panton stol babyrom krakk strikket

panton stol oransje shaggy teppe runde bord stil ideer spisestue

panton stol svart høyglans spisestue skandinavisk design klassikere rød

panton stol skrivebordskap moderne design

panton stol spisebord kjøkkenkrok

panton stol sminkebord speil soverom hvit

panton stol moderne leilighet stil ideer svart hvit

panton stol loft leilighet kjøkken moderne parkett

panton stol lysekrone rosa kjøkken granittplater trebord marmor

panton stol gul peis stue med høyt tak

panton stol spisestue antikt trebord

panton stol spisebord antikk lysekrone kjøkken spiseplass

panton stol spisestue industriell stil svart

panton stol spisestue glass metall ben rørformede møbler spisebord peis

panton stol skinn spisestue rundt bord lysekrone

panton stol spisestue satt opp eklektisk

panton stol hjørne benk rundt bord glass hvit

panton stol bibliotek vegghylle lagringsplass

Previous Post
Sunn grilling: Det er derfor brent kjøtt er kreftfremkallende!
Next Post
Rhododendron i hagen – tips for planting, omsorg, gjødsling, skjæring