15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Moderne i midten av århundret: 5 ideer for å bringe retrostil i hjemmet ditt

Retro stue spisestue mørke tremøbler skinn sofa planter

Mid-Century Modern er en tidløs og elegant stil. Påvirket av mottoet “form følger funksjon”, er møblene fra midten av forrige århundre ofte preget av sine praktiske design og sitt fantastiske håndverk. Kort tid etter at andre verdenskrig framsto som en ny trend og populær fram til 1960 -tallet, trives stilen med avrundede, organiske former og et klart, enkelt formspråk. Noen av de mest kjente møbeldesignerne fra denne epoken er Charles og Ray Eames, George Nelson og Arne Jacobsen. Designene deres regnes ikke bare som tidløse designklassikere, men inviterer også til nye tolkninger og videre utvikling.

Retro stue moderne sofa belysning lenestol skjenk salongbord hvitmalte vegger

Mid-Century Modern har nå gjenvunnet sin berømmelse takket være TV-serier som Mad Men, som viser design fra tiden. Nøkkelen til å implementere livstrenden i ditt eget hjem riktig er den dyktige blandingen av modernitet og tradisjon. Her gir vi deg 5 gode ideer om hvordan du kan style hjemmet ditt i midten av århundret. Hvis du vil spare penger, kan du Home24 -kuponger bruk. I delen “Handle utseendet” i nettbutikken kan du få inspirasjon og finne gode forslag til kjøp senere.

1. Kombiner mørke tremøbler og lyse tekstiler

Hvis du vil bringe retrostilen inn i hjemmet ditt, kan du se etter møbler i mørke tretoner som valnøtt, eik, wenge eller mahogni. De organiske formene som avrundede stolrygger og koniske møbelføtter er typiske. Møbler med hårnålsben utstråler også en nostalgisk stil fra femtitallet. De svingete, slanke metallbenene danner en grasiøs kontrast til tre og kan også kombineres godt med fargerike møbler. En fløyelssofa i sennepsgul, marineblå, burgunderrød eller smaragdgrønn passer perfekt inn i helhetsbildet.

Kombiner mørke tremøbler og lyse tekstiler med marineblått trekk

2. Nyt intens avslapning med en lenestol fra 1950 -tallet

Hva kan være bedre enn å sette seg ned i en lenestol og slappe av fra den slitsomme arbeidsdagen? En lenestol passer perfekt inn i ethvert miljø og utstråler fortsatt stilen fra de siste tiårene. Med en ekstra krakk for å sette føttene opp, blir det enda mer behagelig. Når du velger den perfekte avslappende lenestolen med retro sjarm for stua, la deg inspirere av følgende designklassikere: Womb Chair av Aero Saarinen, Egg Chair av Arne Jacobsen, Eames Lounge Chair av Ray og Charles Eames.

Midt-århundre Moderne Living Trend Tremøbler Lenestol Lenestol Skjenk Hyllelamper av trefiner

3. Velg retrolys med sin egen designerklæring

Belysningen av den moderne stilen fra midten av århundret har en skulpturell effekt og er også funksjonell samtidig. Lys fra denne perioden som har oppnådd kultstatus er for eksempel Bubble -pendellampene av George Nelson og Arco -gulvlampen av brødrene Castiglioni. En lysekrone med flere flammer, fremdeles kalt Sputnik, kan være et fantastisk høydepunkt i redusert retro-atmosfære.

4. Sett opp en retro hjemmebar

På 50- og 60 -tallet var barvognen et uunnværlig møbel! Virkelig praktisk og allsidig, den feirer nå sitt comeback og tar tilbake stua. Serveringsvognen kan brukes ikke bare som en minibar, men også som et lite sidebord eller som oppbevaringsplass for dagligdagse gjenstander eller pyntegjenstander!

Hvis du ikke har plass til en serveringsvogn, kan du velge denne varianten: Legg et stilig brett på en retro skjenk og ordne vakre martiniglass, cocktailservietter og lignende på den.

Retro stue 50 -tallet Bruk innendørs planter som et elegant retrotilbehør

5. Bruk innendørs planter som et elegant retrotilbehør

Hvis du vokste opp på 50- og 60 -tallet, husker du noen potteplanter som vi alle hadde hjemme? Gummitreet, Ficus Elastica, står høyt på listen her. Anlegget var så populært at Frank Sinatra sang om det i sin singel “High Hopes”. Andre retroplanter er buehampen (Sanseveria), pengetreet (Crassula ovata), monsteraen og alle slags saftige eller kaktus. Stilen til plantene måtte også matche. Den absolutte favoritten innendørs på den tiden var plantene på bena, som den berømte amerikanske Bullet Planter. Patronen i kassett-stil stod trygt på et metallstativ.

Du kjenner allerede elementene som Mid-Century Modern trives med. Hvis du vil gi hjemmet ditt en ny glans med gammel sjarm, kan du ikke ignorere denne livstrenden!

Previous Post
Halloween festdekorasjoner vil glede barna dine
Next Post
Bor med pastellveggfarger – fargetrend i stua