15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Innovativ stol med armlener: “Kohlo” -designet er inspirert av månens overflate

Stol med armlener tre laminat designermøbler skandinavisk

Den talentfulle artisten Matthew Day Jackson presenterte sitt siste prosjekt under Furniture Design Week i Milano. Kohlo -stolen med armlener ble inspirert av månens overflate. Møblene av høy kvalitet, sammen med spisebordet fra samme serie, ble designet og produsert i samarbeid med det finske selskapet “Made by Choice”. Materialet Jackson bruker til sin Kohlo -stol er Formica lamineret kryssfiner.

Innovativ stol med armlener: møbelserien “Kohlo”

Stol med armlene tre spisebord med lange teksturerte overflatedesignermøbler

Jackson, som tradisjonelt lager møblene sine av Formica -laminat, bestemte seg i 2018 for å besøke leverandørens fabrikk av nysgjerrighet. Der møtte han tilfeldigvis Niclas Ahlström, eieren av det finske møbelfirmaet “Made by Choice”. De to bestemte seg for å lansere en møbelserie sammen og ga Formica i oppdrag å produsere et høytrykkslaminat med en overflate som ligner måneavlastningen. Formica utviklet stålpresseplater spesielt for denne ordren, som det kunne produseres et strukturert laminat med. Inspirasjonen til prosjektet ble hentet fra satellittbilder som ble publisert av NASA nesten 40 år etter månelandingen Appollo 11.

Stolen med armlen “Kohlo” fascinerer med sin skulpturelle form og en strukturert overflate

Stol med armlener Kohlo moderne design

Men ikke bare overflaten på materialet, stolkonstruksjonen fremkaller også assosiasjoner til månen. De bøyde formene på stolbena og armlenene er inspirert av månekrateret Dionysius og det rektangulære ryggstøttet av romskipet Appolo 11. De spennende kontrastene mellom de strenge geometriske og svingete linjene i “Kohlo” -stolen gjør dette moderne møbelet til et skikkelig blikkfang. Totalt fire forskjellige varianter av stoler og bord ble presentert i Milano. Møblene er tilgjengelige i treutseende, i en rosa farge, i en gressgrønn nyanse og i svart.

Stol med armlenemånen inspirerte møbler Skandinaviske møbler ideer

Matthew Day Jackson har lenge vært fascinert av den første månelandingen. Han synes årsakene bak den første flyturen til månen er spesielt interessante: På den tiden var instinktet for kolonisering i forgrunnen. Folk ønsket å erobre plassen. Samtidig lette menneskeheten etter svar på eksistensielle spørsmål. Uansett er artisten av den oppfatning at vi må snu i oss selv for å kunne svare på disse eksistensielle spørsmålene.

Stol med armlener i svart laminat, skandinaviske møbler

Møblene er oppe MadebyChoice tilgjengelig.

Previous Post
10 originale ideer for innendørs og utendørs planter
Next Post
Lag veggdekorasjon selv i 16 ideer med et flott utseende