15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Designerstolen Acapulco for interiøret – historie og ideer

designer stol inspirasjon-moderne-interiør-sidebord-metall-puter

Du har kanskje hørt om, eller i det minste sett, Acapulco -stolen. Denne trendy stolen er faktisk en modell fra 50- og 60 -tallet, som du kanskje allerede har gjenkjent i designet. Som mange gjenstander og design fra fortiden, er denne også designer stol veldig populær og, i likhet med Eames -stolen, et populært møbel for interiørdesign. Vi har noen tidligere fakta om Acapulco -stolen og noen ideer for å sette den opp for deg.

Acapulco designerstol – hvor kommer den fra?

designer stol mexico-møbler-krakk-lys blå-vegg maling-hylle

Som du allerede kan gjette, har designerstolen noe å gjøre med det populære feriestedet Acapulco. Dette meksikanske stedet var nemlig et populært reisemål på 50- og 60 -tallet. Mange kjendiser tilbrakte fridagene der, inkludert Jackie og John Kennedy på bryllupsreisen. Liz Taylor valgte dette stedet igjen for bryllupet sitt.

Designer stol med retro stil

designerstol rosa-vegg-ok-design-sidebord-metall-ben-svart

Det sies at en turist fra Frankrike også besøkte stedet på 1950 -tallet. Da han hvilte i en solid stol, følte han seg ubehagelig varm. Et blikk på de nærliggende, luftige hengekøyene, som var typiske for Mayaene, ga ham ideen om å designe en like luftig stol som er perfekt for tropene.

Moderne møbler med fargede stoler

designer stol eksotisk stil-grønn-farge-metall-sidebord

Enten denne legenden er sann eller ikke, er faktum at designerstolen ble opprettet på 50 -tallet og raskt ble et populært møbel i Mexico. Stolen består vanligvis av en metallramme dekket med tett vinylsnor. Formen minner noe om en pære. Selv om det hovedsakelig ble brukt til utendørs på den tiden, er det nå et trendy møbel for innendørs.

Moderne varianter

designer-stol-wire-stå-blomsterpotter-lyseblå-shabby-gips

Pæreformen ble senere transformert igjen og igjen av designere. Dette resulterte i rundere versjoner, toseter eller de som var laget av skinn. Alt i alt kombinerer designerstolen Acapulco det eksotiske, det moderne og stjernens glamour. Se nå på andre ideer for å designe rom med den attraktive stolen.

Designer stol i lyse farger

designer-stol-acapulco-idé-lampe-modell-lampeskjerm-grå-vegg

Designerstolen tilbys ikke bare i nøytrale farger. Det er til og med veldig ofte valgt i en sterk farge for å sette en interessant fargeaksent. Møbler med lignende design kan også kombineres veldig godt med det, for eksempel de moderne gulvlampene ovenfor, hvis stativ var inspirert av stolen.

Dekorer stolen med pels

designer-stol-stue-innredning-skandinaviske-retro-møbler

I de kalde årstidene kan det bli litt for luftig på designerstolen selv inne. I dette tilfellet kan den prydes fantastisk med et teppe eller en stilig pels, som da også har en dekorativ effekt samtidig. En pute lover ekstra komfort og får stolen til å se mer hjemmekoselig ut.

Designer stol laget av metall og plast

designer-stol-sofa-kombinere-krakk-brun-tekstil-dekorasjoner

Moderne stoler som Acapulco -stolen kan enkelt kombineres med andre møbler. Så den kan ta rollen som en lenestol og kombineres med en krakk, hvis design, som i et av eksemplene ovenfor, kan være den samme som stolen eller ha en helt annen stil som her.

Acapulco gyngestol

designer-stol-gyngestol-svart-moderne-møblering-ideer

I likhet med Eames -stolen, som har en helt annen opprinnelse, kan designerstolen Acapulco gjøres om til en gyngestol. Du drømmer om et koselig lesehjørne i huset, ikke sant? Rammen er igjen laget av metall og komfort er gitt av den hvite pelsen som pryder den svarte stolen på en kontrastfull måte.

Designer stol i gult

designer-stol-mini-barn-idé-barnerom-design

Du kan også kjøpe Acapulco designerstol for å innrede et barnerom. De fargerike variantene passer spesielt godt der. Lag et koselig lesehjørne for de minste og utstyr det med komfortable designerstoler for å garantere best mulig komfort.

Innred din leilighet

designer-stol-farge-aksent-skap-garderobe-art-deco-parkett

Enten du matcher fargen på stolen til de andre møblene eller velger en kontrastfarge, vil den være et blikkfang og et dekorativt objekt uansett. Kombiner med andre retro -møbler som denne buffeen, så vel som med dekorasjoner som det heklede teppet.

Kombiner flere farger

designer-stol-acapulco-grønn-svart-pels-deco-salongbord-tre

Du får et visst patchwor -utseende når du kombinerer flere Acapulco designerstoler i forskjellige farger. Som du kan se, kan en designerstol også bestå av forskjellige farger. Det er ingen grenser for modellens design. Ta med en tropisk retro -stil inn i ditt eget hjem!

Previous Post
Gjestgiveriet i Australia imponerer med en fasade av glass og tre
Next Post
15 sideplankvarianter for stramme magemuskler og en sterk kjerne