15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Yoga hjul og øvelser for hele kroppen

yoga hjul øvelser asana stå utendørs

Yoga Rad er et enkelt, men veldig effektivt treningsapparat som brukes til å strekke, trene og slappe av hele kroppen. Det er flott for nybegynnere som trenger hjelp med noen yogaposisjoner. For avanserte utøvere kan det være nyttig å gå dypere inn i asanas. Et yogahjul kan integreres fantastisk i daglig trening og hjelper til med å strekke og styrke ryggområdet. Dette betyr at ulike øvelser kan utføres og en massasjeeffekt fremmes også. Dette er imidlertid et hjul som faktisk er bevegelig og krever en viss grad av øvelse.

Hva er et yogahjul?

yoga hjul asana stå profesjonell

Som navnet antyder, er yogahjulet faktisk et hjul.Det er for det meste laget av solid plast eller muligens tre og har en polstret overflate. Diameteren er omtrent 35 centimeter og bredden – 15 cm, og kan lastes opp til 150 kilo. Det er mange fordeler med å integrere et verktøy som yogahjulet. Det kan integreres i yoga internships av både nybegynnere og avanserte utøvere. Fremfor alt er det nyttig for forskjellige ryggbøyninger og for presisjonen i forskjellige øvelser. Ytterligere fordeler med det enkle verktøyet er:

  • behagelig tøying
  • Slipp av spenning, spesielt i ryggen
  • Forbedring av fleksibilitet, balanse og bevegelsesdynamikk
  • Variasjon og berikelse av opplæringen

yoga sykkel rygg øvelser nybegynner trening utendørs

En yogasykkel kan generelt integreres i det daglige treningsprogrammet på en variert måte. Den brukes hovedsakelig til forskjellige ryggøvelser, men den kan også brukes til strekk før eller etter trening. For nybegynnere er det spesielt nyttig å sakte nærme seg yogaposisjoner som “Kapotasana” (“due”) og “Chakrasana” (“bro”) og å trene på å balansere. Avanserte brukere kan bruke et yogahjul til å endre de allerede kjente øvelsene eller utføre vanskelige stillinger med mer presisjon.

Yoga hjul for ryggbøyninger

yoga hjul tilbake øvelser strekk nybegynnere

Den runde enheten er først og fremst beregnet på å støtte bakbøyene i yoga. Overkroppen er bøyd bakover og den strekker seg kraftig. På denne måten flyter pusten mer fritt, ryggraden og hele kroppen blir mer fleksibel. Hvis du har støtte, kan du gjøre øvelsen mer presist og lettere og sakte nærme deg vanskelige yogaøvelser. Ryggbøyene er generelt motbevegelse av de forebyggende tiltakene vi ofte utfører i hverdagen, og spesielt for folk som bruker mye tid på å sitte, fungerer de som en god balanse.

yoga hjul trening øvelser natur tips

Yogahjul er faktisk ikke en del av tradisjonell yoga. Den ble oppfunnet av to yogalærere og er nå en trend i USA. Det skal hjelpe med anstrengende asanas som krever en spesiell balanseposisjon. Når du strekker og strekker, støttes ryggen, hoftene og ryggraden, og den kompliserte øvelsen er lettere. Dette er spesielt nyttig for nybegynnere. Avanserte brukere kan gjøre treningen mer variert. Imidlertid kan et yogahjul brukes på alle nivåer, og det kreves ingen forkunnskaper for å bruke det.

yoga hjuløvelser nybegynnere instruksjoner som strekker føttene tilbake

Yogahjulet er ideelt for å trene balanse og endre det vanlige treningsprogrammet. Den kan også brukes til Pilatis og styrkeøvelser. Det fremmer strekking eller åpning av bryst, skulder og bryst og muliggjør derved dypere pust. Til slutt lindres skuldermusklene og ryggspenningen frigjøres.

Kapotasana

yoga hjul asana treningseffekt Kapotasana

Yogahjulet er også et verdifullt hjelpemiddel for vanskelige asanas som krever mer fleksibilitet. Ryggen støttes og utførelsen av øvelsen er spesifisert eller intensivert. Det runde verktøyet er spesielt nyttig med “Kapotasana” og “Chakrasana”. I tillegg kan disse og andre asanas modifiseres og sykkelen kan brukes som støtte for ben.

Chakrasana

Yoga hjul chakraasana trening hjelper kroppen

På grunn av størrelsen kan et yogahjul brukes hjemme eller tas med på yogatimer. Dette endrer ikke bare de tradisjonelle asanas, men forbedrer og utdyper også individuelle stillinger. For eksempel kan “Chakrasana”, også kalt “hjul” eller “bro”, utføres lettere. Utført riktig, har disse øvelsene mange fordeler for kroppen. Det krever imidlertid en viss smidighet og fleksibilitet. Disse ferdighetene kan gradvis forbedres ved hjelp av det runde verktøyet.

Øvelser med yogahjul

yoga hjul øvelser tilbake instruksjoner nybegynnere

For å gjøre yogaposisjonene enklere og dermed også egnet for nybegynnere, kan forskjellige hjelpemidler som blokker, belter eller til og med yogahjul brukes. Dette lar deg sakte nærme deg de individuelle holdningene. Du kan imidlertid først la en erfaren yogalærer vise deg øvelsene for å forhindre mulige feil og skader. Mesteparten av tiden ser asanas lettere ut enn de faktisk er, og du trenger en viss mengde forkunnskaper for å utføre dem riktig. I det følgende presenterer vi noen enkle øvelser med yogahjulet som du enkelt kan gjøre alene hjemme.

Massasje, strekk i ryggen og ryggbøyninger med yogahjulet

yoga hjul øvelser enkel enkel instruksjon nybegynnere

Sitt på matten og legg sykkelen under ryggen. Med beina oppe, løft hoftene sakte og legg deg ned på sykkelen. Rull vertebra for vertebra, strekk armene bakover og rull deg bakover til hodet berører gulvet. Legg underarmene på gulvet og prøv å ta tak i sykkelen med hendene.

Plank med yogahjul

yoga hjul øvelser enkle enkle instruksjoner planke balanse

Sett deg i en plankeposisjon og sett sykkelen under føttene. Trekk nå begge føttene vekselvis og rull hjulet mot nesen din. Denne øvelsen trener kjernen og styrker utholdenheten. Avanserte utøvere kan prøve å løfte hoftene opp og bringe kroppen inn i yogaposisjonen “å se ned hund”. Det blir enda vanskeligere når du prøver å balansere med bare en fot på sykkelen.

yoga hjuløvelser som strekker nybegynnerinstruksjoner

yoga hjul øvelser hjelper asana effekt

Strekk bena med yogahjulet – forberedelse til splittene

yoga hjul øvelser enkel instruksjon ben strekker seg

Sett deg først på kne og legg armene på gulvet ved siden av skuldrene. For ytterligere stabilitet og støtte kan du ta to blokker og plassere dem til venstre og høyre. Start deretter med enten høyre eller venstre ben og legg det på yogahjulet, og rull deretter forsiktig videre. Jo lenger hjulet rulles, jo mer intens blir strekningen. Når spenningen er størst, hold i denne posisjonen i noen sekunder. Gjenta øvelsen med det andre beinet.

yoga øvelser med ryggstøtte

Selv om yogahjulet gir støtte til å utføre øvelsene og spesielt ryggbøyninger, bør du alltid være forsiktig med det og når du praktiserer yoga generelt og ta hensyn til kroppens singler. Hvis du merker at en øvelse ikke er veldig bra for deg, bør du ikke belaste kroppen din, men respektere grensene og gi den mer tid. Tross alt handler det om å forbedre kroppens fleksibilitet og generelle tilstand.

Yogahjul: et allsidig treningsapparat

yoga hjul øvelser nybegynnere tøying instruksjoner tips

Et yogahjul passer for alle som liker å prøve nytt treningsutstyr. For mange som gjennomfører sitt treningsprogram hjemme, kan det være en skikkelig berikelse, fordi det kan brukes til å modifisere de kjente øvelsene. I tillegg tar den liten plass, er lett og kan tas med hvor som helst.

yoga hjulstativ asana effekt opp ned

Yoga -fans kan virkelig dra nytte av yogahjulet, uansett om de er nybegynnere eller avanserte. Hjulet er en enorm hjelp, spesielt når du bøyer deg tilbake. Det kan også være nyttig å støtte Bach -musklene og forbedre utholdenheten. I tillegg kan du nærme deg intensive øvelser som planke eller asanas, som krever mer fleksibilitet som “Chakrasana” og “Kapotasana”.

yoga hjuløvelser står asana balanse effekt

yoga hjuløvelser stående asana kropp

Previous Post
Boksing – For god kondisjon og raske reflekser
Next Post
Industrielt utseende for hagen – kunstneriske designideer og tips