15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sport og temperament: hvilken type sport er du?

Funksjonell trening uten utstyrsgruppe sports fitness

Alle har sitt eget temperament. I samsvar med dette velger vi våre venner, jobben vår, bilen vår og våre kjæledyr osv. Personlighet bestemmer også hvilken sport man er komfortabel med. Så ved hjelp av temperamentteori kan du finne ut hvilken type kondisjonstrening som er best for deg. Et feil valg fører til lite eller ingen resultater i beste fall, og til et totalt tap av interesse for sport i verste fall. Erfarne trenere tror at det ikke finnes mennesker i verden som ikke liker sport, men at de bare driver med feil sport.

Velg hvilken av de fire temperamenttypene du tilhører

Først av alt må du finne ut, hvilken av de fire temperamenttypene du tilhører: Flegmatisk, kolerisk, sanguine, melankolsk. Hver type har sine egne egenskaper, f.eks. Oppførsel, reaksjonshastighet og fysiske evner. Det som er ideelt for en melankolsk, passer selvfølgelig ikke en koleriker, og omvendt. Derfor bør den valgte sporten ikke bare samsvare med dine egne ønsker (vekttap, muskelbygging, fettforbrenning), men også karakteristikkene til karakteren din.

velg riktig sport sanguine aktiv gruppedans

Sanguine elsker trening og sportsaktiviteter og er i stand til å trene lenger og mer effektivt. De beste lagkapteinene er faktisk sangvise fordi de viser utholdenhet, stort potensial og selvkontroll. Det er et bredt spekter av aktive idretter: fotball, fjellklatring, ski, rafting, etc. For sangvillige mennesker er sport ikke bare trening, men også en sosial begivenhet. Spesielt passer gruppekurs som aerobic, capoeira, bodypump ©, dansetreninger som Zumba © eller innendørs sykling til det varme temperamentet til sanguine -folket. Det moderne treningsprogrammet i dag er ekstremt variert. Den som skiller seg ut, for eksempel stort utvalg av treningsøkter på Meridian Spa. Det tilbys over 70 kurs, som er delt inn i forskjellige kategorier: Bevegelse & Energi, styrke & Energi, styrke & Stillhet stillhet & Avslapning, dans & Koreografi. Så alle kan finne det riktige kursprogrammet for deres behov.

Sport fyr temperament choleric speed terrengsykling

Kololerisk er raske, impulsive, kan overvinne store utfordringer med lidenskap, men viser ofte raske endringer i humør og voldelige følelsesutbrudd. En sport som krever fart eller et raskt, hardt spill som friidrett, seiling, brettseiling, svømming, aerobic, skateboard, fotturer, skyting, gymnastikk og lagidrett er ideelt for kolere. Ekstremsport er også bra for dem, for eksempel snowboard, terrengsykling, surfing og motorsykkelløp. God kampsport kan bidra til å utvikle selvkontroll og viljestyrke. På treningsstudioet trenger koleriske mennesker en tydelig tidsplan og råd fra en trener som setter tempoet.

Hvilken type sport er du i henhold til temperamentteorien om yoga -melankoli

Melankoli er veldig følsomme, lett sårbare, får trege reaksjoner, blir fort trøtte og ofte trukket tilbake og usikre. Melankolske mennesker elsker stillhet og ensomhet. Du bør unngå lagidretter som fotball, volleyball, hockey og alt annet som krever raske reaksjoner og aktivt samspill med ukjente mennesker. Jogging, svømming, yoga, Callanetics, Pilates, Qigong – dette er ideelt for en melankolsk.

Styrketrening i gymsporten type flegmatisk

Stille og vedvarende, Flegmatisk kan oppnå fantastiske resultater på lang sikt gjennom konstante belastninger. Du skynder deg ikke, forfølger konsekvent det fastsatte målet og har god selvkontroll. Svømming, vannaerobic, jogging, sykling – alle ikke -konkurransedyktige idretter er perfekte for flegmatiske mennesker. Med gjentatte bevegelser føles de også helt komfortable. Styrketrening i treningsstudioet, øvelser basert på Bodyflex, Qi Gong, all slags yoga, Pilates, Callanetics passer godt til den bevisste, late flegmatiske.

Finn ut hvilket av de 4 temperamentene du er ifølge Hippokrates, og du vil finne den rette sporten for deg. Med trening kan du ikke bare holde deg i form lenger, men også leve lykkelig og sunt!

fem personer med forskjellige temperamenttyper velger sport passende

Previous Post
Boksing – For god kondisjon og raske reflekser
Next Post
Industrielt utseende for hagen – kunstneriske designideer og tips