15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Trailrunning – en trendidrett for aktive naturelskere med lidenskap for sport

Hvis du liker løping og ønsker å utforske forskjellige steder med unik natur, kan du kombinere noen flotte opplevelser med sport. Fjellene er egnet for fjelløp når som helst på året, selv om de høyeste rutene varierer fra midten av juni til midten av november, avhengig av snøforholdene. Mange terreng er perfekte for forskjellige avstander og vanskelighetsgrader – fra flate skogspasninger eller fjellturer, som passer for nybegynnere og fritidsløpere som bare vil nyte naturen i et moderat tempo, til ambisiøse langrennsløp med imponerende høydeforskjeller og flere tekniske ruter.

Fakta om løype

mann som holder løypestokker mens han løper i fjell

Friluftsliv gjør denne trendidretten til et populært valg for mange ambisiøse amatøridrettsutøvere og profesjonelle. Med løping kan du som løper ikke bare trene din fysiske utholdenhet, men også dine koordinasjons- og konsentrasjonsevner. I tillegg er det forskjellige typer løypeløp, avhengig av terrengtype, intensitet og hastighet. Men hva er det som gjør denne sporten så populær? Hvordan og hvor kan du trene løype? Vi prøver å gi deg noen svar på disse spørsmålene i dette innlegget.

fjelløp om vinteren på en bane med snø

Det viktigste er å gå av fortauet. Når du har bundet løpeskoene og gått bort fra tradisjonelle gater og tredemøller, kan du betrakte deg selv som en løper. I motsetning til hva mange tror, ​​er det vanligvis ikke en risikabel ekstremsport. Selv om du bare er en nybegynner som jogger rundt grønnsaksplasteret i hagen din, kan du fortsatt kalle deg en løper. I profesjonelle løp trenger løperen bare å passere stasjonen for å registrere seg vellykket. Den kontaktløse tidsmålingen muliggjør en rask oppfølging og evaluering av løpet.

Fordelene med denne sporten

fitness trendsport løping løping jogging langrenn

Endringen fra asfaltens eller tredemøllens urbane forhold har ikke bare fysiske og psykiske fordeler, men er også morsommere. En tredemølleøkt kan ofte være kjedelig og skaper ikke den behagelige følelsen av å løpe i det store utendørs. Selv den åpne veien kan raskt kutte motivasjonen. Med løypekjøring tilbyr imidlertid hver meter forskjellige opplevelser, severdigheter, lukter og lyder. Naturen blir en slags multi-sensorisk opplevelse. Dette kan være en fin måte å blåse av damp, plaske rundt i sølepytter som et barn, hoppe i gjørma og oppleve en følelse av eventyr. Så når du hopper over steiner og trestubber utenfor, er du bare velkommen.

gjørme i skogen, sport egnet for egnede løpesko

I tillegg forbedrer løping på ujevnt underlag og over hindringer fysisk utholdenhet, kognitive ferdigheter, koordinering og reflekser. Når du unngår trerøtter eller steiner, er flere muskelgrupper konstant aktive for å opprettholde stabiliteten. Ulike grunnforhold holder kroppen i bevegelse dynamisk, noe som minimerer risikoen for skader. Det gir til og med tankene dine en trening fordi du må fokusere og tilpasse deg nytt terreng på vei. Du går ikke bare gjennom bevegelsene, og det er ingen måte å la tankene vandre som vanlig jogging. Det er lett å holde seg i øyeblikket og fokusere på det som er rett foran deg. Så alt dette kan være god mental trening som får deg til å føle deg forynget.

Praktiske tips for løping

stien løper på den kinesiske muren

Her er noen tips for de som ønsker å prøve denne sporten.

  • Først og fremst bør du skaffe deg riktig fottøy og utstyr. Uansett om du velger løpesko for kvinner eller menn, er det ikke merkene, men føttene dine som er avgjørende. Så få gode råd på forhånd og velg det som er best for deg og terrenget.
  • En lett og behagelig løpe ryggsekk eller løpestenger muliggjør balansert løping. Med sko som er like lette, får du direkte kontakt med bakken. Disse bør imidlertid også være utstyrt med sklisikre såler og et slitesterkt overmateriale.
  • Trail løpesko er generelt mindre dempet fordi terrenget er mykere enn når du kjører på veier eller tredemøller. Mens en tynnere mellomsåle og yttersåle betyr en mer smidig sko, betyr det også at du kan føle mer av ujevnt underlag, steiner og rusk under føttene. Vær også forsiktig når du velger vanntette sko. Som regel brukes et stivt øvre materiale for å sikre bedre beskyttelse mot fuktighet. Dette begrenser imidlertid pusteevnen.

Overvinn hindringer i skogen med løpesko for kvinner

  • Start sakte og ikke prøv å krysse Alpene på ditt første løp. Start med kortere ruter på kjente skogsstier og bygg deretter i korte seksjoner. Få først tilstrekkelig erfaring med å dekke en rekke terreng, og prøv deretter grovere stier.
  • Ujevnt terreng får føttene til å jobbe hardere, så godt trente fotmuskler er nøkkelen. For eksempel er fem minutters hopp per dag en flott trening. Du kan også jobbe med løpeteknikken din. På stedet kan du jogge eller unngå hindringer ved å øve på hoppingen din.

Previous Post
14 gode ideer til en rask og sofistikert dessert til nyttårsaften
Next Post
Svømmebassengideer – 50 drømmeaktige svømmebassengferiebilder