15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Boksing – For god kondisjon og raske reflekser

Boksing for kvinner tips boksehansker

Mange forbinder fortsatt boksing med bare slag. Det er en av idrettene som trener hele kroppen, holder den på tærne og har nå blitt en trend. Boksing har ingenting å gjøre med de irriterende barkampene, for hvis du vil gjøre alvorlige fremskritt, må du oppføre deg disiplinert og prestere godt. Og det gjelder ikke bare ringen eller treningssenteret, for boksere må også passe på kroppen, spisevanene og treningen utenfor boksen. Samtidig er sporten ganske egnet for mange aldersgrupper og begge kjønn, fordi kamp i seg selv på ingen måte er i fokus. Denne artikkelen viser hvilke effekter boksetrening har på kroppen, hvordan boksing kan trenes og hva man må ta hensyn til.

Hvilke effekter har boksetrening på kroppen vår??

Boksing Treningsutstyr Boksehansker Kvinner

Hvis du ikke tror hvor anstrengende og effektiv boksing er, kan du gjøre en veldig enkel test: sett kjøkkenklokken til tre minutter, plasser deg i rommet og beveg deg rundt i rommet mens du danser og bokser med makt. Hvis du fremdeles bruker ekte styrke og kroppsspenning, blir du andpusten etter tre minutter – avhengig av ditt generelle kondisjonsnivå. Antagelig skalv armene dine også, og hvis du prøver å fange en linjal, vil du sannsynligvis ikke få det. Men skjer ikke det med en bokser? Selvfølgelig ikke, fordi han trener og dermed setter betingelsene for effektene som påvirker kroppen:

Fordeler med boksetrening boksesekk god kondisjon

makt – hver bokser styrketrener. Selvfølgelig ikke som rene styrkeidrettsutøvere, fordi disse muskelmassene ville gjøre faste bevegelser vanskelig eller til og med forhindre dem. Styrketrening fokuserer på hele kroppen, fordi bare sterke ben kan holde en posisjon i kamp. Hvis denne treningen er variert og utformet på en slik måte at fysiske svakheter kan kompenseres for, har styrketrening til og med en positiv effekt på skuldre eller ryggsmerter. Årsaken: De nødvendige musklene styrkes og ryggmusklene støttes av de trente magemusklene.

standhaftighet – Som allerede angitt ovenfor: Uansett hvor hardt en bokser traff, hjelper det ham ikke hvis han peser i tauene etter to minutter. Av denne grunn følger utholdenhetstrening. I hverdagen kan det bestå av jogging, sykling og svømming – så variasjon er nødvendig her. Trening i studio er også vanlig. Sprintferdigheter blir også trent. Fordelene: Treningen styrker hele organismen og styrker det kardiovaskulære systemet. Hvis utholdenhetstrening holdes i frisk luft, har immunsystemet også fordeler.

Boksingstreningstips effekter

koordinasjon – Som med alle kampsport, må du også vite hvor deler av kroppen til enhver tid er i boksing. Dette er ikke bare viktig for balanse, men også for angrep eller for ditt eget forsvar. Et motsatt slag kan ikke blokkeres hvis en bokser ikke kan måle hvordan man går til blokk uten å miste balansen. Fordelene med forbedret koordinering er praktisk talt selvforklarende. Tross alt beskytter de også mot fall eller uhell i hverdagen.

Reflekser – Her igjen, hva som gjelder for noen kampsport: I løpet av treningen og med økende erfaring forbedres dine egne reflekser. Hjernen trenger vanligvis en viss tid for å behandle informasjonen fra øynene og gi den videre til lemmer. Under treningen blir hjernens ytelse også trent og refleksene forbedres. Dette skyldes selvfølgelig to faktorer: På den ene siden lærer hjernen visse bevegelsessekvenser som gjelder for denne sporten og knytter dem direkte til gyldige utløsere. Hvis den nå gjenkjenner en utløser, setter den i gang kroppen før den kan bli vurdert. På den annen side blir boksere mer faste og mer fokuserte i bevegelsene gjennom god trening, noe som forbedrer refleksene deres.

Forresten, det er forskjellige versjoner av boksing. Hvis du har liten interesse for å kjempe selv, kan du velge »light -versjonen« i mange studioer. Disse er også bra for eldre.

Sett opp et lite boksestudio hjemme

Bokse trening boksesekk effekter god kondisjon

Selvfølgelig er det ikke mulig å komme seg rundt i et godt studio for å lære boksing. Ideen om at hvem som helst kan bokse av med knyttnevene er faktisk riktig, men til slutt resulterer det ikke i riktig boksing. Likevel er det selvfølgelig ingenting galt med å sette opp et lite treningsrom hjemme:

Boksesekk – Det er ekstremt praktisk og hjelper når du vil bli kvitt frustrasjon. Her finnes ganske forskjellige design. Når du fester posen, bør du imidlertid ikke bare sørge for at den er festet til taket, men også at posen henger i midten av rommet. Ellers kan det treffe et vindu. For å flytte sekken ut av veien, er det spesielle skinner som den kan flyttes på.

Boksing hjemme boksestudio satt opp boksepære

Bokse pære – boksepæren er mindre massiv enn en sekk, men den trener refleksene. Den er plassert på en fleksibel kolonne slik at den vibrerer for hver berøring og derfor er vanskeligere å treffe. Boksepærer er egnet i mindre rom og for alle som ikke er sikre på om taket tåler en boksesekk.

Klør – de er flotte for å kjempe mot en levende motstander hjemme. Det er forskjellige modeller, men de har alltid noen attributter. De er laget av syntetisk skinn, har et tykkere fyll og har enten spor for hendene eller en stropp. Større modeller kan også enkelt brukes til kickboksing.

Hvor høy er risikoen for skader?

Boksesport risiko for skader sparring

De som bare bokser for bevegelse og begrenser seg til boksesekker, luftboksing eller klør, har en svært lav risiko for skader. Jada, noe kan alltid skje, for eksempel hvis neven treffer dumt. Situasjonen er selvfølgelig en annen når det gjelder sparring eller kamp. Det er hjelmer her, hendene er i boksehansker og det er generell oppmerksomhet på sikkerhet, men et slag kan alltid gå galt. Dette gjelder spesielt de som uten beskyttelse i ringen stige.

Konklusjon – hvorfor ikke prøve det?

Bokseutstyr god boksetrening

Boksing er en allsidig og effektiv sport som passer for alle aldersgrupper. Spesielt siden det er “kampfrie” versjoner som bare har lav risiko for skader. Det eneste viktige er å finne et godt studio og lære det grunnleggende under øynene til en erfaren trener. Han tar også hensyn til populære ulykkesfeil som å klemme tommelen under fingrene når du lager en knyttneve.

Bildekilder (CC0 -lisens):

Figur 1: @ StockSnap / Pixabay.com, Figur 2: @ Arisa Chattasa / unsplash.com, Figur 3: @ xusenru / Pixabay.com, Figur 4: @ bruce mars / pexels.com, Figur 5: @ GORBACHEVSERGEYFOTO / Pixabay. com, Figur 6: @ NeONBRAND / unsplash.com, Figur 7: @ fzofklenz / Pixabay.com, Figur 8: @ rawpixel / unsplash.com

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner