15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Betong og tre i perfekt kombinasjon: et betonghus i Australia

betong trehus fasade moderne betongarkitektur vindu

Betong er grå og derfor kjedelig? Tuller du? Er du seriøs når du sier det! Det er skulpturelt og bærekraftig. I de siste tiårene, og spesielt etter Bauhaus -tiden, har materialet etablert seg som et veldig populært uttrykksmiddel blant samtidige arkitekter og designere. Betong brukes både utendørs og innendørs og kan fantastisk kombineres med glass, stål, tre og naturstein. I interiøret, hvor det ønskes en mildere og hjemmekoselig atmosfære, kombineres ofte de to materialene betong og tre.

betong tre betonghus fasade gulv-til-tak-vinduer

Arkitekter fra Nobbs Radford Architects brukte betong som et hovedelement i eksteriøret og interiøret for utformingen av et to-etasjers enebolig i Glebe, Sydney, Australia. Husets fasade er preget av de rektangulære betongblokkene og vinduåpningene fra gulv til tak. Inngangen til huset og fellesområdene er i første etasje: stue og åpent kjøkken med spiseplass til den ene siden. Du er rett ved inngangen og hagen.

betong trehus fasade belysning vinduer minimalistisk arkitektur

Fasaden avslører fortsatt at minimalistisk stil og rette linjer også bestemmer interiøret i huset. De monolitiske betongplatene som utgjør ytterveggene ser kolossale ut, og denne effekten understrekes av aksentbelysningen. Husets åpne livskonsept kan fremdeles ses tydelig ved inngangen: hele første etasje er faktisk bare ett rom med kjøkken, stue og spisestue. Rektangulære overflater av betong og tre er forskjøvet og bestemmer interiøret.

betongtre om kvelden indirekte belysning nisjer hus inngang

Akkurat som husfasaden er innredningen minimalistisk og funksjonell. I fullstendig harmoni med betongveggene dekker enkle trepaneler resten av de vertikale overflatene. I andre etasje er det en forplass med en bibliotekvegg og skrivebord og de private rommene.

betong trehus inngang åpent kjøkken stue

I hvert område er det en funksjonell trekonstruksjon som kjennetegner romdesignet og har praktisk bruk. I stuen er det det moderne, åpne kjøkkenet i tre med en benk som fungerer som en enhet. Trappene og forplassen med skrivebord i øverste etasje smelter forsiktig sammen og fører til de private rommene. Barnerommet er delt inn i to nivåer av en skreddersydd loftseng. Det er bare ett rom som skiller seg fra resten av huset, som fungerer som lesesal og er helt hvitt. Det aksenter setter attraktive stukkelementer i taket og bøkene på hyllene.

betong tre åpen tre kjøkkenbenk krakk

betong tre stue åpent kjøkken spisestue tregulv

betong tre stue enkel minimalistisk innredning

betong tre moderne åpen tre kjøkken stue

betong tre trapper skille tre lameller

betong tretrapper inne i tregulv

bord i betongskap minimalistisk

betong trebekledning veggskap skrivebordsspeil

betong tre terrasse vindu gulv til tak vinduer

barnerom vegghyller hvite vegger stukkatur

lesehjørne tregulv hvite vegger stukkatur

betong tre barnerom innredning funksjonell to nivåer

barnerom tregulv takvinduer funksjonelle

bad minimalistisk regn dusj glassvegg

betong tre bad minimalistisk dusj glassvegg

bad minimalistisk mosaikk fliser tre servantskap frittstående badekar

* et prosjekt av Nobbs Radford Architects

Previous Post
Kjøkkenopplegg og romlig fordeling
Next Post
Laget med blondedukler for attraktive DIY -dekorasjoner